Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Sunday, April 13, 2014

Ahad is precious day

speak off hari ahad
hari ni jz another weekend
n biase lah urgh esok isnin

hari nak dijadikan cite
pukul 5.30 pg mate da xnak tido..grrrrr.
so bangun je la...capai pisau n start wat bahan2 nak masak sambal goreng jawe,
ayah mak x bgn lg~memang terbalik..lau wktu kje ak bgn lmbt diorg awal
lau cuti ak bgn awl dorg bgn lmbt

da ptg2 kentang ayah ak dtg : mee nk wtpe
"mee goreng aahhh" ckp aku n brdoa ayah nk masakkan cz ak da celurkan mee n masak nasi ahahahahaha :D
"nak walid masakkan ke?" ayah ak hulor prtlgan
dengan pnoh semangat kesukanan ak jawap~ "YEEEE tlg la. nk wat sambal grg jawe ni"
n trsenyum smpai tinge
kacau2 nasi lam piyuk..cpt msk cz ayah nk g kje n nk bawak bkal
n d sad thing die lupe bawak bkal..
so ak n mak drove g hanta le bekal dye
..blanje dapo sket..bli bju sket..

then balek umah..seluk lam pti sejuk
terjumpe rosselle bli kt pasa besar seremban minggu lepas
ckp kt mak : nak wat ibu air ah
korek resipi kt internet

alhamdulillah jadik

bahan 1)30 lebih2 bijik buah roselle
2)gula 5 cawan
3)air 2 liter

care: 1)amek yg merah je (kelopak die je) biji die warne ijau asingkan
2)basuh la kan bfore kopek kelopak die tu
3)masukkan air n kelopak merah rosselle, gule 5 cawan  tu lam periuk
4)biarkan menggelegak then perlahankan api
5)biar sampai 20 menet
then siappppppp
bleh la simpan pti sjuk
slamat minum..ltak lam air ok..wat air..jgn minum plak..mmg rse gule la yeerrr


No comments:

Post a Comment