Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Wednesday, December 3, 2014

Hari Run & Shop

Hari ni Hari RUN & Shop untuk aku

tau x kenape??? sebab tetibe bakal pengantin a.k.a. bekas kwn keje : Farah mintak tuka nak outfit pengapit sume putih

sebenarnye aku memang x suke gile putih

sebab time sekolah kulit gelap : 
1)memang la x aktif sukan tapi turun pdg gak (coz cegu2 mintak cukupkan korum netbal jadi pemain simpanan HAHA!!), 
2)camping (suke gile camping dulu sebab ade minat abg senior tuuttt-i think die pon da ade awek n aku pon da tunang hehe),
 3)pegi skola rempit ngan beskal ngan member2 laki (sebab member pompuan xde pulak yang satu jalan rumah ngan aku-sbb tu la ganaih), 
4)pemalas nak pakai ape pon jenis produk kecantikan mak bagi suruh pakai (sebab dulu kasar a.k.a boyish kononnye)
5)duk utare (yg memang panas, n family aku memang secare genetiknye lau kene matahari senang gelap N SUNBURN...damnnn..hehe)

anyway xpena salahkan mak ayah sebab sng gelap..bia la.hehe

bebalik kepade topik atas tadi, lepas balik keje, drive ke Nilai n sadly sume kedai xde jual dah dress kaler putih selain warne lain

lau ikut pemalas aku, nak jek aku beli dress warne mint blue, tapi mngenangkan hancur la gamba kawen cik fara , mule la wat shopping mall-trekking ni

sanggup tu dgn x dinner terus masuk sesatu kedai..

TAK ADE!! yang aku nampak cume baju kurta org laki nak g masjid - - n jubah haji

sadiss betul

aku xnak beli blouse sebab nnti kene carik skirt putih pulak ,,malas ah

n  selepas 2 hours ....las stop ialah kedai fevret aku kat Nilai Square

Oh..Allah sayangkan aku lagi

dapat jubah lycra putih plain n longgar n xfit

d reason aku xnak pakai cardigan putih chiffon kene pakai inner dalam n of course nampak body.. xmaw ah..da la nanti melekat dalam album kawen die..

nanti sampai tuwe melekat gmba seksi..xmau2

anyway rase cm aku ade turun berat siket

tapi malas la nak timbang


jage je badan..

takut lau timbang frust..

tunang pulak tido awal..cisss penat g renew visa la tu - -


Tuesday, December 2, 2014

Ariana Grande “Love Me Harder” lyrics

Ariana Grande “Love Me Harder” lyrics
Tell me something I need to know
Then take my breath and never let it go
If you just let me invade your space
I'll take the pleasure, take it with the pain
And if in the moment I bite my lip
Baby in that moment you know this is
Something bigger than us and beyond bliss
Give me a reason to believe it

Cause if you want to keep me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
And if you really need me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
(Baby love me harder)
Ooo love me, love me, love me
Ooo harder, harder, harder

I know your motives
And you know mine
The ones that love me
I tend to leave behind
If you know about me
And choose to stay
Then take this pleasure and take it with the pain
And if in the moment you bite your lip
When I get you moaning you'll know it's real
Can you feel the pressure between your hips
I'll make you feel like the first time

Cause if you want to keep me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
(Imma love ya harder)
And if you really need me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
(Love me harder)
Ooo love me, love me, love me
Ooo harder, harder, harder
Ooo love me, love me, love me
Ooo harder, harder, harder
(Love me harder)

So what do I do if I can't figure it out
You got to try, try, try again
So what do I do if I can't figure it out
I'm gonna leave, leave, leave again

Cause it you want to keep me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
(I will love, love, love)
And if you really need me
You gotta, gotta, gotta, got to, got to love me harder
(Love, love baby)
Cause if you want to keep me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
(Love me harder)
And if you really need me
You gotta, gotta, gotta, gotta, got to love me harder
(I'm gonna do it, do it. Imma love ya harder)
Ooo love me, love me, love me (Love you)
Ooo harder, harder, harder (Love me, love me baby)
Ooo love me, love me, love me (Just a little bit harder, harder baby)
Ooo harder, harder, harder



Selena Gomez "Heart Wants What It Wants" lyrics

Selena Gomez "Heart Wants What It Wants" lyrics

You got me sippin' on something
I can't compare to nothing
I've ever known, I'm hoping
That after this fever I'll survive
I know I'm acting a bit crazy
Strung out, a little bit hazy
Hand over heart, I'm praying
That I'm gonna make it out alive

The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants

You got me scattered in pieces
Shining like stars and screaming
Lightening me up like Venus
But then you disappear and make me wait
And every second's like torture
Hell over trip, no more so
Finding a way to let go
Baby baby no I can't escape


The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants (x4)

This is a modern fairytale
No happy endings
No wind in our sails
But I can't imagine a life without
Breathless moments
Breaking me down down down

The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants (x4)

The heart wants what it wants baby


A year after graduate

Hye.
Blog ni selalu berhabuk. Tuannye asyek serabut. :D

neway. dah setahun graduate. da setahun jugak aku keje ngan company ni.

sakit pening, hati kering, air mate darah kat sini

hopefully new year ni aku dapat keje yang wonderful lagi

Dont giv up. berusehe!!!!

currently berat naik balik coz x jage berat badan - -

so hari ni da start jage makan

malam amek secawan oat+nestum n nes

even hati ni asyek luke sane sini

wtv it is. ak kene surviveeee

dont let all of tis let u down.gal

kene turun 10kg balik ni~

besnye - -"" salah sendiri la makan x jage..

xpe.. we start it back

Monday, October 27, 2014

Najwa Latif - I Love You (Official Lyric Video)





Lirik Lagu I Love You – Najwa Latif
Mungkin kita pernah rasa tentang cinta
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta
Tanpa berkata atau berpandang mata
Mungkin aku mencintaimu
Walaupun engkau tak pernah tahu
Mungkin aku mencintaimu
Tanpa lelah atau pun jemu
I’m sorry but i love you
I’m sorry if i miss you
Even if i can’t have you
You know i’ll always be there for you
Mungkin kita tak bersama itu takdirnya
Tak mengapa asal kau bahagia
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu


I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you

iamNEETA ft. Najwa Latif - Kau Pergi Jua (Official Music Video)





Lirik Lagu Kau Pergi Jua – Najwa Latif ft I Am Neeta

I Am Neeta:
Kau pergi jua
Dari hidupku
Kini sendiri di hari-hari ku
Pulang kedakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa
Menyatukan masa kita berdua
Najwa Latif:
Kau pergi jua
Dari hidupku
Kini sendiri..di hari-hariku
Pulang kedakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa
Melenyapkan segala sunyi..di sini
Najwa Latif&I Am Neeta:
Pulang kedakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa
Menyatukan masa kita berdua
Pulang kedakapanku
Aku ingin kau selalunya di sini
Hanya hadirmu bisa
Melenyapkan segala sunyi..di sini
Kau pergi jua
Dari hidupku
Kini sendiri di hari-hari ku
Kini sendiri
Di hari-hari ku

SITI NURHALIZA - JAGA DIA UNTUKKU (LIVE) #HotTV







Lirik Lagu Jaga Dia Untukku – Siti Nurhaliza

Mahu ku bersama
Mahu ku kesana
Diriku tak di sini lagi
Waktu tak berbicara
Lama terasa seakan terhenti mengiringiku
Tenanglah duhai jiwa
Tebarlah tulus doaku kepadanya saat ku tiada
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Bagai menghitung resah
Berkepingan, berderaian
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi, mendampingi dia
Terbangkan diriku
Bersayap seribu biar detik menjadi laju
Langit pun mendengar
Jadi penawar mengusir debar jatuh ke dasar
Tenanglah duhai jiwa
Tebarlah tulus doaku kepadanya saat ku tiada
Oh tuhan
Jaga dia untukku
Kala ku masih jauh bagai menghitung resah
Berkepingan, berderaian
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi, mendampingi dia
Mungkinkah ini menguatkan dia
Lambang cinta
Ku dan dia
Oh tuhan
Jaga dia untukku
Kala ku masih jauh bagai menghitung resah
Berkepingan, berderaian
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi, mendampingi dia
Oh tuhan
Jaga dia untukku
Kala ku masih jauh bagai menghitung resah
Berkepingan, berderaian
Oh tuhan
Jaga dia untukku selamanya ku ada
Mencipta syurga bersama
Menyayangi, mendampingi dia

Akustika AM Krew - Akim & The Majistret - Mewangi





Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya
Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Saturday, October 4, 2014

Barang Panas Barang Panas

Ni la barang panas tu~~~~~~


Jomla order kat kiteeeee :::::..
bagi hadiah kat gf ke isteri ke mak ke..mak mentua pon boleeee



Cleopatra Gold Black LOng Skirt
Material :chiffon crepe , lining penuh
harge kasih sayang : Rm 57 termasuk pos~~~~
Memang bes gile sebab die beralun n selesa..selain boleh fefeeling princess time prewedding photoshoot ke...dating ke...lepak ngan member ke.. raye...n memacam festival or event yg seswaaaiii  :: hihi

jangan tungu elame.nnti dikebas orang
nak order?mesej\Whatsapp : 0172684225
instagram : xieraxariepopkala


Sunday, July 20, 2014

Bulan Ramadhan : at hometown

Hye. Salam
Bulan Ramadhan tinggal beberape belas hari lagi
Bulan ni antare bulan paling kurang makan
sahur : nasi sesenduk pun x habis coz yg lalu cume la sayo masak air n nescafe n air kosong.
buke : nasi memang x hadap coz penuh air :D n lauk
puase x dapat makan banyak coz ruang perut x cukup
aku n mak selalu x paham cemane org lain boleh muat makan banyak2
x kesah la
maybe diorang ade extra tank kot


tapi berat normal lau kat rumah ni mesti 65
hurm lau ikut BMI ak ngah overweight ni
BMI : smpai 55 kg je
urghh
nk turun lagi 5 kg tu kene work out sesungguh tu
coz lepas da turun 20 kilo dulu
nk turun 5 kilo tu lau x work out slaen kene diet memang no hope
makkkkkkk
diet tu x kesah sebab ak memang x brape nak mlantak slain air
air tu penting especially coffe, nes n air kosong
perghh air kosong tu kan x leh tinggal doe

tapi..

aku syukur gak aku da turun 20 kilo tu
skrg bile berat aku 65 pon org kate aku gemok
kalau aku tak turun 20 kilo dulu?
uih..
ak memang amek berat sal body weight cz first impression nak mintak keje tu memang penampilan , care cakap, n d way ko bawak diri time interview

stay calm beby
lepas pose  ni
watch me out
work out work out work out

Sunday, June 29, 2014

Salam Ramadhan :)

Hye~Woww
Hari ni Hari Pertame Bulan Ramadhan tahun ni
Sahur tadi : nasi, sup sayo, air kosong duwe gelas besar, nescafe, buah tinn, kurma.
:D hehe

Anyway sebenarnye, nak promote GELANG a.k.a BRACELET

1= RM 10
2= RM 18
Postage = RM 7
 Whatsapp/ Sms me at 0172684225
Jgn Mcj Nak Berkenalan Pulak Eh? Haha *kiddin :D





Monday, April 28, 2014

diary : back to 2009

ya aku di situ
2009
kali pertama aku jumpa kau
cinta atau tidak entah aku sendiri tak tahu

kecewa derita
tapi kerna itu kita terikat
seawalnya ku tak lihat indahnya bersama kau

tapi entah
biar hati tak terasa benarkah aku sedang berpijak di bumi nyata
kau
buat kesekian kalinya menggoncang bahuku 
tersedarlah aku ini realiti

hati memang tak terasa rindu
aku kalut dengan hidup aku sendiri dan biar kau di tepi
aku sangka mungkin kau rasa aku tak punya rasa
dan aku sangka kau akan berlalu pergi begitu sahaja

tapi tahun demi tahun
sejujurnya ikatan ini mematangkan aku
biar hati pernah menipu dan berpaling daripada diri kau
tetapi aku tetap cari jalan pulang ke sisi kau akhirnya

kerana yang aku rindu hanya kau seorang
ya
kau seorang

Wednesday, April 23, 2014

~~Bila rasa terpaksa

Hye~
lewat mlm ni aku maseh x boleh tido even balik keje lewat.. cz ot
blurgh

Pernah x korang rase terpakse?
Mesti pernah kan?
Cth : Cikgu suruh siapkan keje mah, kite xnak buat, tapi terpakse buat cz takut kene rotan piaapp haip ahaa kn

*kantoi malas wt homework time skola dulu*
haha :D

itu la yg aku rase sekarang ni
terpakse ..
hati rase x enjoy tapi ape boleh buat bro.
hati kene kuat. tu je r,
ikut hati memang tak la kan nak buat.
tapi lau ikut kewarasan akal fikiran yang masih ade baki dalam otak aku ni,
aku kene buat
tu je

xde mase utk diri, buzu all d time.
hilang dah Hazirah yg happy go lucky
welcome hazirah d bloody moody
...aku ni punye a bising, suke gelak, tapi tangan aku stil boleh wat keje
tapi dgn atmosphere skrg ni..nak senyum tu kadang2 je..pergh gile x enjoy tp ap blh buat

aku xde piliha..aku perlu offer yang lebih baik dari keadaan sekrang ni..
gile stres lepas graduate..diri aku ni cube chil, cube relax..cube get fit dgn keadaan baru ni
tapi trust me..harom je rasenye.

Sunday, April 20, 2014

Masak Maggi Care Aku~~

The thing is : ak tktau pe yg brubah dalam diri aku
coz dulu aku memang nak liat nak wat keje2 rumah time sekolah menengah n rendah sampai umi mesti pakse aku HAHAHAHA :D
nk wat cmane dulu lasak sket, degil, bkn degil sangat pun cume memang x rajen

sekarang ni cam da keperempuanan
attire pun da feminin, boleh la masak, buat2 keje umah
thanks aja saye wat keje2 umah mak
Sorry coz degil dulu - - being stubborn is not a nice thang ok adek2~
kesian mak. keje pagi petang anaknye harom sikit tamau tolong mak kat umah
hihi~

arini kitorang sampai kat rumah dari kampung dalam pukul lime lebih petang
walid pun xnak makan cz tadi kitorang da makan pau  n minum air panas odw balek ke rumah kat RNR

tetibe kul 9 "kak, ko nak megi? Walid nak masakkan ni"

panggilan ak kat umah: kak. n
d thing is bile die tny nak makan tu means die masak utk die skali la
:D ahaha berkias pulak ye ayah den ni ha ahaha

"xnah ah walid. kenyang lagi"

die pun menonong bukak lampu dapo nak masak utk die la

then, aku cepat cakap : "walid walid walid, xpe biar zirah masakkan"

sebenarnye, aku xnak die masak pakai minyak n ak nak masak care sihat coz aku nak ayah n mak aku sihat r..huhuhuu - -..sebenarnye ak takut kehilangan diorang awal sgt..

ok..aku memang fobia bab2 kematian ni..tu je la - -

Maggi care aku~

bahan2 :

1)air teh hijau (non-sugar) - 5 cawan
2)bawang merah - 1 labu (dihiris2 or potong dadu pun xpe)
3)bawang putih - 3 biji ( diracik/ dipotong halus2)
4)halia - 1 inci (racik halus)
5)tomato - 1 bijik (hiris2 nipis)
6)lobak - 1/2 batang (potong la iku suke ati korang hehe )
7)maggi - 1 bungkus
8)garam & perase if perencah megi tu x cukup rase bile korang da masukkan

care2 die :
1) rebus air n buat air teh hijau

2)masukkan air teh hijau dalam kuali/ periuk n bahan no 2 sampai la nombor 6
kalau suke pedas bleh la tambah cili padi 3 bijik..cili tu boleh potong halus or korang juz belah tengah menegak r

3)biarkan mendidih sikit masukkan sebiji telur if korang nak bubuh la

4) biar kuah2 mendidih then check carrot tu dah empuk belum

5)if carrot tu dah empuk , masukkan la perencah maggi tu , kalau rase tak cukup tambah sedikit garam.. bubuh sikit then rase.. kang terbanyak masin pulak tak bleh makan

6)akhir sekali masukkan la mee maggi tu

7) bile meggi da kembang sikit..tutup api masukkan lam mangkuk n makan aaaa

Link kebaikan teh hijau untuk kesihatan : http://sunnahdanherba.blogspot.com/2013/08/khasiat-teh-hijau.html

Sunday, April 13, 2014

Ahad is precious day

speak off hari ahad
hari ni jz another weekend
n biase lah urgh esok isnin

hari nak dijadikan cite
pukul 5.30 pg mate da xnak tido..grrrrr.
so bangun je la...capai pisau n start wat bahan2 nak masak sambal goreng jawe,
ayah mak x bgn lg~memang terbalik..lau wktu kje ak bgn lmbt diorg awal
lau cuti ak bgn awl dorg bgn lmbt

da ptg2 kentang ayah ak dtg : mee nk wtpe
"mee goreng aahhh" ckp aku n brdoa ayah nk masakkan cz ak da celurkan mee n masak nasi ahahahahaha :D
"nak walid masakkan ke?" ayah ak hulor prtlgan
dengan pnoh semangat kesukanan ak jawap~ "YEEEE tlg la. nk wat sambal grg jawe ni"
n trsenyum smpai tinge
kacau2 nasi lam piyuk..cpt msk cz ayah nk g kje n nk bawak bkal
n d sad thing die lupe bawak bkal..
so ak n mak drove g hanta le bekal dye
..blanje dapo sket..bli bju sket..

then balek umah..seluk lam pti sejuk
terjumpe rosselle bli kt pasa besar seremban minggu lepas
ckp kt mak : nak wat ibu air ah
korek resipi kt internet

alhamdulillah jadik

bahan 1)30 lebih2 bijik buah roselle
2)gula 5 cawan
3)air 2 liter

care: 1)amek yg merah je (kelopak die je) biji die warne ijau asingkan
2)basuh la kan bfore kopek kelopak die tu
3)masukkan air n kelopak merah rosselle, gule 5 cawan  tu lam periuk
4)biarkan menggelegak then perlahankan api
5)biar sampai 20 menet
then siappppppp
bleh la simpan pti sjuk
slamat minum..ltak lam air ok..wat air..jgn minum plak..mmg rse gule la yeerrr


Saturday, February 15, 2014

:) Carie Diaries Purse

Hye.
Aku suke tengok cerite "Carrie Diaries"

Dalam season pertame, Carrie nk pergi praktikal n nak bawak beg peninggalan mak die g office tapi adek die marah n dah kotorkan beg tu ngan nail polish

aku nak buat beg aku mcm tu.. coz aku ade handbag hitam n so boring xde ape2 motif atas die kcuali silver studded on d holder.
bside beg warne hitam if  dah 2 or 3 years n material from PU ..of course die akan buruk , timbul warne putih n sum of em akan menggelupas..
beg yg ni thanks Allah die x menggelupas jz timbul sikit white dots.

mcm bes je nak touch up ala2 carrie diaries' purse ni~~excited2

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XKizjO7eLmM

link tutorial nak buat purse ni

Sunday, January 5, 2014

kehidupan lepas graduate 2

:)
Hye~morning~
Harini hari yg ditunggu cz cuti n weekend~hurrah!!
semalam lepas halfday keje. balekumah n tido. puas ati. hehe :D
dalam beberape buln ak bertukar kehidupan
bulan 7 habis belajar-> menganggur 2 bulan->kerja pembantu farmasi sebulansetengah->konvo->kerani

bile aku ckp lepas konvo ak keje, sume org kate baguslah. cepat dpt keje
:) ok hati hepi sikit.
even kerje bukan bes pun, tpi brsyukur gak,, lubuk cari rezki kott

dunia sebenar kerje agak menakutkan ak cz ak bukan pernah keje cmpany pun
sebelum ni kat uni pun ak amik part time memasak, pembantu kedai
so..xde xperiences langsung
totally zero.

ak tekad nak keje elok2
nk kmpul duit
enjoy ngn mak ayah~
haha~nmpk sgt ank manje pun

nak wat cmane..ak da duduk 4 tahun kat hostel time skola,,, 4 tahun kat uni memang jauh ngan mak ayah..
baru sekarang dapat berkepit ngan dorang
gadoh cakor2 baik balik gelak2 ..
ak xnak kawen lagi
..tapi satu2 kawan2 sekolah n uni aku kawen..ade anak da pon - -"""
so.. sebab ak xde duit lagi ak ade excuse la x kawen lagi kan.
ahaks~~~

antare sebab ak x kawen lagi :
1)duit simpananbelumready
2)part of otak aku belum ready
3)xkenal sgt mak ayah die lagi
4)sayang ngan mak ayah tebal sgt( ayt anak manje ahahahahahaha)
5)...n banyak lagi
hahahaha malas nak tulis~

tp bile da sedie ak kawen ok..
kepade die. jgn risau. sye memang nk kwen. bg mase kjap ok.
sye syg kt awk. cume sye xcukup duit lg ahahahaha