Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Wednesday, December 4, 2013

Hidoppp baru keje baru n gila baru

hye u olls~
lame gile kan aku x update
sorry encek blog tersayang
...kegilaan mencari kerja n gila sebab kerje bende yang aku tak pernah belaja buat ak xde mase nak berfoya2
ak keje pembantu farmasi untuk sebulan setengah then behenti cz dapat kerja kat tempat ayah ak keje
lepas dapat pengalaman aku ingat nak mintak keje lain pulak tapi nak kje betol2 kt cni cz nak dapat surat bes dari manager ni untuk manager baru nanti kn..

hari 1st memang nokharom bosan gila
tapi..
ok la
dari penat gila n gaji pon ade ckit beza
ni pengalaman namenye..
kalau aku tau es pi em pun da blh dapat kerani baik ak takyah study..
hak2
da 23 umo skarang weh.. nak x nk aku takleh buang mase.. memang kena cari keje elok2..

banyak lagi agenda hidup nak kne buat selain cari keje bagus
contohnye : kawen, berjimba dengan mak ayah n adek, bele atok nenek.
usaha untuk mencari kesenangan dan hanya Allah sj mengerti aku cuba dan berusaha keras untuk mase depan hidup yg lebih bagus.

hidop memang susah
ko kene berusehe untuk jadi senang
kalau ko x berusehe , ko x kemane weyh..
melainkan bakal laki ko tu anak king, lord bla bla bla

umo da 23 ni ade gak suare2 yang disuarekan oleh aku sendiri n encik pakwe
hahaks
mak pon ade tanye2 ade x keinginan nk kawen.. die takot aku xnak kawen lettew haha
tunang..tapi aku cam nak kawen terus je...tunang2ni leceh la..
nak tunang bole
wat 2 jam bfore akad nikah
tunang n sah teros
kannn~
jimat blanja.
skali harong je...

tapi kene consider dulu by two side of fmily.
ey lau susah2 tolong baya kan sume lau nk ikut satu2..
hehe :D
katering skang pon mau2 10 ringgit ke atas n belas2 lau nak ade khemah n bla bla bla
cth 14 x 1000 x ke 14000 baru catering khemah meja hiasan belom baju hantaran mas kawen
banyak wo duit nk pakai...
botak kapla ak n pakwe aku..
....kawen then lepas kawen pon pakai duit gk.
blh x akad nikah je mak?
wat kenduri doa selamat cukop la kan~ok memang mintak mak ketuk dengan senduk ea aku ni :D hahaha

No comments:

Post a Comment