Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Friday, December 13, 2013

Kehidupan lepas graduate

after graduation
i feel like totally "owh wht shud i do?"
omg aku da jadi penganggur.
xkeje x belajar free from books for exam
ow i jz lv d freedom atmosphere for a while
tapi lepas dua bulan : 8 & 9 gile bosan
especially bile soal duit
pokai kot

dalam 2 bulan tu bukan aku makan tido tapi cari kerja
hurm tapi hampeh
xdapat..
xpe la
las2 ak kje farmasi
pembantu farmasi.
ak ok je janji buat sementare waktu ak ade kerje.

pengalaman
ape yang mahal skarang ni : pengalaman
skarang aku dah start kerje baru.
bahagian billing
susah weh but i got no choice
baru seminggu tapi ak rase azab sgt
sebab langsung xde basic akaun ke billing ke
haihh...

anyway ape aku nak sampaikan kat sini
lepas graduate, bukan senang nak senang
bile ko x keje, situasi yang korang akan hadapi :

1)mak ayah mule bising bile korang nak cari n dapat kerje
2)pokai n xde duit
3)korang rase tertekan
4)mula kurang tidur sebab fikir macam mane nak dapat kerje cepat
5)habiskan mase cari keje kat luar n waktu online
6)sanak saudare, kawan2 mak ayah mule tanye mak ayah , kite da keje belum
7)berase rugi sebab habiskan duit ptptn
8)mule rase xsuke habis belajar
n banyak lagi...............

till then bye :)

Sunday, December 8, 2013

attend a kenduri

haha
hye
hari ni aku cuti n ak teman mak pergi kenduri sedare mare kat UPM Serdang
Kendurinye Alhamdulillah takde kompang2 xde lagu2 kahwin
yang terdengar di tepi telinga hanyalah alunan ayat alQuran dan emcee yang berbicara
dan juga bualan jemputan kenduri
saudara mara sampai
gelak tawa gembira bergambar

walau ade seorang duwe yang memang perangainye x menyenangkan
OMG memang saket mate aku tengok mereke
tapi biarlah dunie luas lagi
n mana tau lame2 aku n dorang ok kan.
so tayah piker sgt la. smal matter je beb

k selamat keje esok
harap2 aku x wat salah keje aku semalam..huhu

Wednesday, December 4, 2013

Hidoppp baru keje baru n gila baru

hye u olls~
lame gile kan aku x update
sorry encek blog tersayang
...kegilaan mencari kerja n gila sebab kerje bende yang aku tak pernah belaja buat ak xde mase nak berfoya2
ak keje pembantu farmasi untuk sebulan setengah then behenti cz dapat kerja kat tempat ayah ak keje
lepas dapat pengalaman aku ingat nak mintak keje lain pulak tapi nak kje betol2 kt cni cz nak dapat surat bes dari manager ni untuk manager baru nanti kn..

hari 1st memang nokharom bosan gila
tapi..
ok la
dari penat gila n gaji pon ade ckit beza
ni pengalaman namenye..
kalau aku tau es pi em pun da blh dapat kerani baik ak takyah study..
hak2
da 23 umo skarang weh.. nak x nk aku takleh buang mase.. memang kena cari keje elok2..

banyak lagi agenda hidup nak kne buat selain cari keje bagus
contohnye : kawen, berjimba dengan mak ayah n adek, bele atok nenek.
usaha untuk mencari kesenangan dan hanya Allah sj mengerti aku cuba dan berusaha keras untuk mase depan hidup yg lebih bagus.

hidop memang susah
ko kene berusehe untuk jadi senang
kalau ko x berusehe , ko x kemane weyh..
melainkan bakal laki ko tu anak king, lord bla bla bla

umo da 23 ni ade gak suare2 yang disuarekan oleh aku sendiri n encik pakwe
hahaks
mak pon ade tanye2 ade x keinginan nk kawen.. die takot aku xnak kawen lettew haha
tunang..tapi aku cam nak kawen terus je...tunang2ni leceh la..
nak tunang bole
wat 2 jam bfore akad nikah
tunang n sah teros
kannn~
jimat blanja.
skali harong je...

tapi kene consider dulu by two side of fmily.
ey lau susah2 tolong baya kan sume lau nk ikut satu2..
hehe :D
katering skang pon mau2 10 ringgit ke atas n belas2 lau nak ade khemah n bla bla bla
cth 14 x 1000 x ke 14000 baru catering khemah meja hiasan belom baju hantaran mas kawen
banyak wo duit nk pakai...
botak kapla ak n pakwe aku..
....kawen then lepas kawen pon pakai duit gk.
blh x akad nikah je mak?
wat kenduri doa selamat cukop la kan~ok memang mintak mak ketuk dengan senduk ea aku ni :D hahaha