Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Friday, August 23, 2013

Diary : kerja K.E.R.J.A

Hye.
tau x even aku sebagai fresh graduate, x pernah sekali pun percaye
frasa "follow your dream"
mak ayah da desak2 suruh kerje sementare
dorang tktau aku dah siap pergi merate2 n memang banyak kerje kosong ak jumpe
aku dah bawak sijil dah pun
tapi hati aku x de nak pergi

dalam mall yg aku pergi tu, setiap kedai dalam mall tu ade vacancy
ak dah berdiri kat depan kedai tu
tapi hati aku mnidakkan kaki nak terjah walk in interview tu

aku nak kerje sementare
insha Allah lepas dapat transkrip sementare tu
ak kerje
cume aku malas nak bagitau mak ayah aku ni yang aku ni dah banyak ikhtiar nak cari kerje
diorang aku kuar tu aku g jenjalan k?
..aku xkan buang mase n bazerkan duit tanpe tujuan
berdoalah yg ni menjadi
aku da hantar resume
cume tinggal surat permohonan n transkrip sementare tu je yg kene hantar

mak ayah plis sabar.
...........baru sebulan duwe dah xsabar..
ingt senang ke nk rebut2 kerje??
aku ni dah tercabut otak pk
dah usehe dah : hantar resume bla bla bla

sekali dapat intrview..
haram tempat tu jauh
n aku tktau nak pergi cemane
....diorang ingat aku x frust ke x dapat pergi interview tu?
frust sangat2

...segale macam borang online , pos sume aku dah buat
...online jgn ckp la
memang aku buat kot..
aku harap sgt tragedi time spm ak kene bahan kaw2 tu x jadi..
aku stress kadang2
takkan aku nak bagitau ape yg aku buat
aku taknak la ape yang aku gitau tu die harap sgt aku dapat
bile tak dapat, tarik muke ckp : salah kau la pe la
......aku dah biase kerje smbil blaja kt U
aku dah biase bz
tibe2 aku zero . nothing
aku x pernah suke dgn keadaan aku skrg.

.....tolong la paham anak korang ni tengah berusehe.


No comments:

Post a Comment