Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, August 29, 2013

New item in our Xieraxarie Popkala

Pop Marinda
Fit from s-xl
also suitable for preggy mommy 
material : heavy lycra
Price : RM 55 include postage
https://www.facebook.com/xieraxarie.popkala/media_set?set=a.1411863369033490.1073741831.100006295213210&type=1

if you want to purchase this Pop Marinda dress a.k.a jubah,
you can inbox us at the link above or sent your sms to 0132082217








How I lost 20 kg with my own efforts

February 2012, my weight is 85kg. even im over weight than the weight i should have, i always put on the nicest dress(baju kurung, blouses, skirts, skinny pants, scarfs), make up and put a smile on my lips. but in the end of February 2012, everything is change. several of my friends tell me that they are on diet from 2012 but no positive outcome or changes in them, i thought as their figure is just the same and they have no exercise in their daily routine. im thinking why they got no change.

(based on malaysia time)i tried to avoid meats and chicken. my meals is oat, nescafe and 500 ml mineral water for breakfast, fruit and mineral water at 10 am,vegetable and fish dishes for lunch. tea and two plain biscuit in d evening and just sum more water and oat if im hungry at night. i did some exercises in the morning and evening: jog every morning or evening base on my class schedule. aerobic in wednesday, sauna two times a week,work out in gym 3 times a week. brisk walking sometimes.

for the first month there is no change except my weight start to loose about 5kg. in the next three months, all of my friends were suprised when i loose some more, and my weight is 75kg at that time. one month and a half for semester break gimme chances to keep on diet and excercise at home. when i step in my class, my friends start to ask for my secret and what product i take. i said; "i dont take any, i change my food intake and my lifestyle". i go on with my routine. day by day.

Im a student at that time, so my life is no time to waste as i've part time job in a bakery too. i got to work on my study, part time job and my weight as well. but i believe i can do it. if you want to make your dream come true, you should believe you can do it and work on it. I got no car, so ive to take the university bus and walk to my class. It helps me to excercise too. the bad habit is: i cant leave my coffee. thats d only thing i cant throw it away. I set a goal to loose 10kg as im 75kg.

I remembered people always said that I look like younger sister of my mother, which means my mom look still young and i look old than my age. my mom is 45 and i was 22 when i was a 85kg girl. I did my daily routine : food intake, work out, classes, part time jobs, assigments, call mom. All of that. Train myself. No products as im nt believin on em. in the end of that semester i lost 5kg so i got 70kg on that time. people who know me well, showered me with praises and congrats me.

that daily routine helps me a lot. now, im a happy girl. im 64kg right now. my boyfriend that support me along our 4 years relationship. mom and younger brother giv the courage. what i shud do right now is keep doin my daily routine and try to loose some more till 55 kg as that is my ideal weight (my height is 157cm). All we have to do : believe in our dream and work on it :)


Friday, August 23, 2013

Diary : kerja K.E.R.J.A

Hye.
tau x even aku sebagai fresh graduate, x pernah sekali pun percaye
frasa "follow your dream"
mak ayah da desak2 suruh kerje sementare
dorang tktau aku dah siap pergi merate2 n memang banyak kerje kosong ak jumpe
aku dah bawak sijil dah pun
tapi hati aku x de nak pergi

dalam mall yg aku pergi tu, setiap kedai dalam mall tu ade vacancy
ak dah berdiri kat depan kedai tu
tapi hati aku mnidakkan kaki nak terjah walk in interview tu

aku nak kerje sementare
insha Allah lepas dapat transkrip sementare tu
ak kerje
cume aku malas nak bagitau mak ayah aku ni yang aku ni dah banyak ikhtiar nak cari kerje
diorang aku kuar tu aku g jenjalan k?
..aku xkan buang mase n bazerkan duit tanpe tujuan
berdoalah yg ni menjadi
aku da hantar resume
cume tinggal surat permohonan n transkrip sementare tu je yg kene hantar

mak ayah plis sabar.
...........baru sebulan duwe dah xsabar..
ingt senang ke nk rebut2 kerje??
aku ni dah tercabut otak pk
dah usehe dah : hantar resume bla bla bla

sekali dapat intrview..
haram tempat tu jauh
n aku tktau nak pergi cemane
....diorang ingat aku x frust ke x dapat pergi interview tu?
frust sangat2

...segale macam borang online , pos sume aku dah buat
...online jgn ckp la
memang aku buat kot..
aku harap sgt tragedi time spm ak kene bahan kaw2 tu x jadi..
aku stress kadang2
takkan aku nak bagitau ape yg aku buat
aku taknak la ape yang aku gitau tu die harap sgt aku dapat
bile tak dapat, tarik muke ckp : salah kau la pe la
......aku dah biase kerje smbil blaja kt U
aku dah biase bz
tibe2 aku zero . nothing
aku x pernah suke dgn keadaan aku skrg.

.....tolong la paham anak korang ni tengah berusehe.


Diari : Like my page pliss

https://www.facebook.com/HbyDesign?ref=hl

Hye :)
dalam entry2 lepas, lau korang ade bce la hee
ak de mm selit2 aku nyer new online shop
its not dat gud bile aku juz baru ade 1 customer
hurmm
tapi nak mintak jase baik korang like page online shop aku ni
:) thanks korang
luvvvv u all

Thursday, August 22, 2013

Diari : Seharian drive

Hye. Salam :)
hari ni kaki tgn tibe2 ajaib boleh drive kat Senawang
hey lau setakat Giant n kipmart ta payah la gebang kan
..dah la aku ta pernah pulak menjelajah taman2 di Senawang, lau ade pun org bawa
so kebutaan jalan memang terserlah
tapi syukurillah, Kak Mun, sahaba sepersatuan sekelab se se
hehe
aku cube cepat tgkap jalan
yela
sampai bile nak harap mak ayah je
anyway..
usehe sudah dilakukan hari ni
n berharap la pepatah usehe tangge kejayaan tu benar belake
hehe :D
k babai

Monday, August 19, 2013

Hari Raya Spesel Edition Post~

Hye~
raye da duwe minggu
yes dah duwe minggu

tapi baru hari ni ade kesempatan nak tulis entry
5 hari beraya di Batu Pahat : no wifi n 3g cz kampung nenek agak hulu
xpa la nenek.
di kesempatan xde wifi tu, aku rase iklan hari raya maxis wifi tu memang kene dengan batang hidung sendiri :D muwehehe

anyway.. raye di kampung n xde line internet buat aku rajin extra vaganza
tolong msak, basuh cawan mawan pinggan minggan
biaselah
johor kan ade baraan a.k.a raye ramai2
ade 4 group kot weh
1. lelaki mude
2.lelaki tuwe
3.pompuan mude
4.pompuan tuwe

zzz patah pinggang le mencuci
belum cmpur sanak saudare sahabat handai siapakah yg datang umah nenek aku yg permai kat batu pahat ni
sebab ape aku kureng kenal org d cni?
sebabnye : muke saye adalah muke sekali setahun balik kampung :D

ok..setiap malam pertame, ak n sepupu akn meronde tgk org men mercun, meriam kabad n lelampu raye
kat jalan tu, fevret aku ialah saje2 je babai mamat hensem cz dorg x kenal aku pun~ hahakss
...bgitulah anak kota yg jarang pulang ke kampung
gile sekejap* hehe

tahun ni selain disebab kn line tnet ak rajin tetibe wt keje kt uma nenek,
ak kene mintak izin nak prgi terengganu ngan KREAS: kelab yang dijoin oleh pakwe ak.
zzz..mule2 ak malas..tapi..org nak support halal je lah
so pasang mcm2 strategi spaye mak xbanyak bunyik n ayah pun tersnyum simpul
:D
KREAS : Kelab Remaja Anak Soleh
..5 hari di terengganu tu bes. tapi.. van persiaran yg kitorang sewe tu buat kitorang upside down
pape pun ahli2 KREAS a.k.a sahabat2 dunie akhirat pakwe ak ni, happening
diorang x exposed yg diorang tu lulusan agame : morocco, darul quran, maahad n bla bla bla



ade jarak ok, x rapat.. tgkp gmbr dr ats tu

kat terengganu, pakwe aku ni.. die..zzz...bayangkan yg pergi tu juz 5 prempuan n 8 lelaki
dorang makan banyak kali kot
5times a day n sume makanan berat.. memang gain weight la kan..
sabar je la...
ok tu je la hari ni :D

ok selain tu, come and shopping with us at : https://www.facebook.com/xieraxarie.popkala
kitorang dah beroperasi balekkkkk

Thursday, August 1, 2013

Diari : Pejabat Pos Day

Hye
Lepas regret wit long queue in PO Jusco S2
ape yg aku buat ialah trus drive g PO Labu.
zzzz...
sangat lah seronok n osem gile
bile aku dtg, xde org
juz ade encik kaunter
no queue, no numbers slip,
withdraw sum money too..
few minutes lepas aku beli pos laju package tu, dtg la beberape org pkcik
bayar bil semase, bank in asb bla bla bla

seronok la dtg PO Labu ni.
xramai.
tp kadang2 post parcel die xde stock coz PO Labu ni swasta
aku harap die x buat perangai lambat hantar
coz aku dah beli pos laju ni
n customer pun juz kat selangor n harap die dapat esokk
plis3
jangan buat perangai k pakcik2 n abang2 pos
Mekaseyyyy~~~~