Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Tuesday, July 9, 2013

Diari : Malaysian And Their View Bila Tengok TV

Aku tibe2 perasan..
bile ape2 tayangan ke rancangan tv ape2 ke
Contoh la program masakan kan
ade any Malaysian x kire ape bangse wuz like "eee tahi lalat die"
"ee ketatnye baju" "ee pakai la tudung"
..tetibe aku terfikir..
ade perkaitan ke dengan program masakan tu?
mule la kening kiri aku terangkat coz kehairanan
yg aku tau, bile kite tengah tengok sumting n sumone komen seperti di atas,
she/ he nt focusin on dat program content, die bosan n start tengok sekeliling n mulut start bla bla bla
pasal bende yang x related langsung dengan program tu.

dalam erti kate lain kan, pandangan tu x membina untuk membaiki kekurangan program tu
yes. memang wanita Islam wajib bertudung.
Tapi aku memang pelik, ngah sedap2 tengok tv tibe2 ade bunyik "eeee pandai ko pakai tudung, dulu tak reti pakai tudung" ....zzZZzzzz
terus rase xsedap nak tengok tv

kan sedap kalau program tu program masakan komen die
"eh, bukan bubuh seasoning tu bahaye, bubuh gule  je"
kan ade perkaitan komen yang diberi dengan program tv tu.
yg tu boleh la ditrime akal..
ini bukan poyo tapi d typical views yang memang selalu didengari..
bukan dari sorang je. ramai. hehe
:D

4 comments:

  1. ada je yang tak kena kan..biasa la tu..manusia kan...sentiasa nak tunjuk hero dalam segala hal..walaupun dia sendiri zero..:P

    ReplyDelete