Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Wednesday, July 31, 2013

Diari : terkejar2

Hye :)
hari ni terkejar2
pagi2 lagi da kemas rumah
then siap2 before pukul 9.30
hari ni "hari membaiki kerete"
....sungguh x minat masuk bengkel tapi what to say :D
even x minat kene la belaja. kang tersadai tepi jalan tiada siapa mahu kesian :D
tukar timing belt, check mounting mountain wtv sebutan die..tktau tu, tukar fan belt..
bile tengok kesan calar sebab lori merah besar gedabak himpit aku sabtu ritu,
hati rse terhiris gile kot
smpai hati lori T__T .. trauma bile tgk lori
aku ingat lagi, aku g senawang coz nak join ex schoolmate iftar sesame
then odw kat persimpangan tesco senawang n bla bla
lori tu himpit tanpe rse belas kasihan
*geramnye* *gigilnye*


wtv. perasan sendiri perasan. lalalala
wat to say. perasaan itu lumrah
*xde kaitan. tett*


n tetibe tak tersangke dapat 1st customer for my online shop

https://www.facebook.com/xieraxarie.popkala

rase nak terlompat2
die pm then trus transfer :)
nasib baik tergerak hati bawak ipad mak arini
so, tengah2 baiki kerete tu, inbox2 ngan 1st customer
check2
tapi..habes repair kerete pun dah pukul 2.30



balek umah kejap, amek barang then terus headed to PO jusco
...esok xnak pergi situ.. esok nak pergi kat giant nilai or semarak.
regret so regret pergi situ coz service die lambat...
coz kakitangan pun 2 orang?
@@

anyway if korang ade mase, plis tengok page ni https://www.facebook.com/xieraxarie.popkala
n bole la mesej or whatsapp 0172684225 , xpun komen je bawah gmbar tu~ i will reply as soon as i can darlink :)

sum products of us :













Wednesday, July 24, 2013

Diary : lil crazey

Hye :)
sekarang aku seorang penganggur a.k.a baru je tamat last semester of my 4 years degree
..majlis konvo ak lmbt agi doh.. bulan 11
gile lmbat..

lepas dah lepak rumah 2 minggu
gile bosan.
tercari2 kerje
apply sane n apply sini
ak harap dapat yg gvrmnt coz..tah ak ske
hehe
ak slalu brharap aku dapat jadi guru.. tp cam x berkesampaian je..

xpelah..
da apply guru ganti
but so far no call
so ak try mohon yg lain n lain n lain
x rele siket la tp dr xde ye dok
so yg penting kne usehe
lepas raye baru nak apply kje kat kedai mane2
mak aku suruh la aku keje kedai mane2
tapi aku fiker lau ak keje b4 raye ni, boleh, tapi aku x bole lah ikut die balek kampung nenek kat jb
tu je la
nanti tak ke meraung aku sorang2 kat kedai2 tu dgr lagu raye
jage kedai ditemani mat2 bangla n pakistan tak dapat balik raye
hahahah :D
yela bandar Nilai kan ramai mat2 bangla, vietnam, african n paskitanian
korang boleh pick one sebab diorang ni hensem2 tauuuuu
haha jangan lah

anyway ari ni sedar x sedar dah half month puase ramadhan
dah nak raye ni
selamat berpuasa lagi setengah bulan
bulan ramadhan bulan berjuang
bulan syawal marilah kita raikan kemenangan

:)

Monday, July 15, 2013

Diari : Sale in here~Come. Take a tour

Here i sell some tops (blouses) & girls' accesories
sangat osem n cecomel angat~
pe kate korang take a tour kat sini
Mane la tau berkenan kan. beli kat gf ke :)


https://www.facebook.com/xieraxarie.popkala
http://xieraxariepopkala.blogspot.com/

whatsapp at 017-2684225 for any order. Hepy shopping gurlz~

Diari : Aku dan blog

Hye :)
Aku lupe bile aku start minat tules blog ni
naseb baik profil blog ade : Mei 2010
dah almost 3 years and 2 month
waa lame siotttt~
ye hakikatnye aku memang suke menules.
dari time ceconet dulu

mulut riuh tangan tetap jalan
aku bukan seorang karyawan. hanya blogger suka-suka
juga x harap ade profit wateva sebab ini apa yang aku cinta
seingat aku.
aku suka lukis gambar n tulis apa yang aku rasa or ape yang aku nak express
even dalam cinta pada si dia or tunjuk rase kasih pada keluarga


setiap kali hari lahir orang2 yang aku sayang
mesti macam tu
ade lukisan n tulisan

adek aku, aku x buat. sebab die suke makan dari bace kad :D
so kek pun ade gambar n tulisan kan?
die makan means jadi darah daging die kan?
biar hadam rase kaseh sayang aku kat adek dalam darah dageng die
biar rase kaseh aku sebagai kakak selalu adek rase meski kite xselalu ade mase gile same2 :D


dulu aku suka coret apa dirasa disini
tapi blog ni paparan umum. semua orang boleh baca
apa yang kurasa ingin dikongsi aku timbang tara kesesuaiannya
eish poyo :D

tapi rasa gembira bila kita boleh tulis apa kita suka
apa kita buat apa kita masak apa perubahan diri kita
apa dan apa dan apa-apa sahaja

biar tak selalu taip ayat demi ayat
janji bila idea datang
ada laptop or smartphone
blog tetap berjalan :)

sebenarnye aku tulis sume ni untuk meraikan blated befday blog aku ni. : may 2013. aku ngah berperang ngan report internship and thesis. x belek sgt. hu

Wednesday, July 10, 2013

Diari : Selamat Berpuasa Bulan Ramadhan

:) Hey korang~Assalamuallaikum
Hari ni 1st day of Ramadhan month. Fasting month.
kepade lelaki if xde sakit abadi or any appropriate excuse, lengkapkan la ibadah yang satu ni yew ^^
to gurlz we do hv ABC : Allah bagi cuti. tapi. remember, jangan pulak pandai panjangkan cuti tu ye :)
Barakallahufikunna : Barakah Allah Bersame Kite Sume
Kite maseh boleh hirup laju2 oksigen n bagi carbon dioxide kat tumbuhan~teehee :D

Hari biase: minum: 1 liter air teh hijau, 1 gelas kecik nescafe, a glass of black coffee & 1 liter air kosong
Hari ni : da minum : 1 gelas kecik nescafe, 500ml air kosong.
alamak ade banyak balance kene minum ni

Anyway no matter what reason we had, kite kene amalkan healthy lifestyle
sebab kite nak gune tubuh badan kite lame :)

Keep active : do ur work, less sleep waktu siang, cukupkan tidur waktu malam, less talk about others' bad :)

Hepy Puase Evrione. All of us deserve a better chance in our life. Make it reality :)

Tuesday, July 9, 2013

Diari : Malaysian And Their View Bila Tengok TV

Aku tibe2 perasan..
bile ape2 tayangan ke rancangan tv ape2 ke
Contoh la program masakan kan
ade any Malaysian x kire ape bangse wuz like "eee tahi lalat die"
"ee ketatnye baju" "ee pakai la tudung"
..tetibe aku terfikir..
ade perkaitan ke dengan program masakan tu?
mule la kening kiri aku terangkat coz kehairanan
yg aku tau, bile kite tengah tengok sumting n sumone komen seperti di atas,
she/ he nt focusin on dat program content, die bosan n start tengok sekeliling n mulut start bla bla bla
pasal bende yang x related langsung dengan program tu.

dalam erti kate lain kan, pandangan tu x membina untuk membaiki kekurangan program tu
yes. memang wanita Islam wajib bertudung.
Tapi aku memang pelik, ngah sedap2 tengok tv tibe2 ade bunyik "eeee pandai ko pakai tudung, dulu tak reti pakai tudung" ....zzZZzzzz
terus rase xsedap nak tengok tv

kan sedap kalau program tu program masakan komen die
"eh, bukan bubuh seasoning tu bahaye, bubuh gule  je"
kan ade perkaitan komen yang diberi dengan program tv tu.
yg tu boleh la ditrime akal..
ini bukan poyo tapi d typical views yang memang selalu didengari..
bukan dari sorang je. ramai. hehe
:D

Wednesday, July 3, 2013

diari : how to spend ur free day~

hye.
hehe. aku baru je jilid tesis aku kelmarin
nanti kawan satu penyelia tesis aku tlg hantar kan
lege rase bile dah siap tesis ko tau
duwe mimpi ngeri dah lepas
report internship yang maha banyak
n tesis yang kene buat dengan teliti

n sebenarnye, duwe2 memang aku x rele nak buat

-__- tapi bile kenang itu syarat utk aku bergraduat
n kenang mak ayah aku da korban banyak
how cud aku malas nak usehe
biar la kene marah ke ape ke
x cukup tido ke
kejap je
2 bulan
then tadaaaa da siap akhernye.
semalam. aku dating dulu dengan kawan kerje ak , Herni Lahaba
budak ni budak Sabah
lepas habes intersesi a.k.a repeat satu subjek akher bulan ni
die terus nak balek Sabah
entah bile aku n die dapat jmpe
habes la 3 jam sembang ngan die
lame wo kitorang keje same2 kat kedai kek UUM tu
dari semester 2

then lepas tu,, aku dating ngan besfren aku : mek ma
n bawak 2 lagi kawan : fira n yati
bes
aku bawak kete laju
mek tau aku ati2 even aku bawak laju
aku sejuk kene aircond die check kan tgn aku , turunkan suhu air cond
wuu
aku btul2 rse disayangi
akhernye
aku ade seorang kawan yg memang ade untuk aku
n aku untuk diye
sedih nk tinggal
die bagi aku pouch bulu2
haha.. mcm tau2 je aku ske sgt bnde berbulu ye
ok la 
tu je kot arini :)
hari ni nak dating ngan BF tersayang
die g interview dulu arini
so sempat la aku mandi n urus pe patut b4 die dtg
having breakfast in dunkin donuts with turkey roast croissant is heaven!