Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Friday, June 28, 2013

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr. K

segmen, tambah followers blog, tambah PV blog, blogger baru, blogger otai

JUMLAH FOLOWWER TERKINI : 254 FOLOWWER

:)

Diari : weekend day~

Hai
hari ni weekend day utk Kedah n sewaktu dgnnye
pagi2 lagi da wat nescafe ngan oat+kismis n nescafe
breakfast.
mm~

boring

settle je mop lantai n sapu sampah,
ak buka lappy, update ape yg wajeb :D
n masak nasikk
sementare tunggu nasik tanak,
ku tengok michelle phan punye tips nk ilangkan selulit

SIAP SEDIA LA KO SELULIT!!!
balek je negeri smbilan nnti aku nak sental ko ngan kopi n olive oil ni.
biar ilang
huuu

Friday, June 21, 2013

masakan : Bihun Goreng Simple Campak Sukati

:D Msk kat hostel wat bahan aku masak tu simple gile
n aku x snap gamba pun~~xsempat

:D

anyway untuk org bujang memang senang lah

BAHAN (2 ORANG)

1) of course bihun : suku bungkusan
2)bawang putih 4 bijik - hiris/ racik bagi halus ye u olls
3)bawang merah 1 or separuh bijik je-racik halus gak
4)lada putih-7 bijik- penyekkan pakai sudu, pisau or lesung kalau ade
5)ikan bilis- 7.8 ekor - penyekkan gak pakai lesung pisau, sudu bla bla bla
6)ayam-kalau ade, kalau x de xpayah
7)kubis putih-3 kelopak-kalau suke sayur buh la lau xsuke xyah-kubis ni potong halus2 jugak ye
8)kicap-3 sudu besar
9)garam-3/4 dari satu sudu besar
10)air sikit
11)sos cili 3 sudu

CARA
1)tumeskan bawang putih n ikan bilis n lade putih sampai garing siket dalam kuali
2)masukkan bawang merah kacau2 la sampai cam layu siket kan
3)lepas tu, bubuh la air setengah gelas.
4) then pecahkan satu biji telur ayam ea n masukkan sos cili n kicap, garam, bukan telur itik :D dalam air tu
5) tunggu sampai mendidih la sume yg ade lam kuali tu
6)sementare tunggu didih g masak air panas dalam heater, cerek elektrik
7)celur bihun kejap dalam air panas, toskan air tu (buang air yang korang wat celur bihun tu)
8)bile semua bahan dah mendidih dalam kuali tu, masukkan bihun then kacau sampai la die tak la terlalu lembap n tak la terlalu kering. buh kubis, kacau2 jap n tutup api dapur masak
9)masukkan lam mangkuk, pinggan , bla bla
10)MAKAN LA!!DAH SIAP!!!!!!!!!

Wednesday, June 5, 2013

Syar'i & Stylish with Square Hijab by NinaSept




i love this tutorial as we cn cover up d chest part rite...
n her cardigan is osem

Tuesday, June 4, 2013

diari : oh mata

bulan ni.
nape tah mate asyek nak menanges je
~~d thing is.........aku germa. tet. waa noharom