Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, May 16, 2013

Diari : Hari Guru

Hari ni Hari Guru
Ucapan ni mcm da typical da dr ak laher
sebab mak aku pun hari guru
bukan maksud aku dah bosan, tp dah biase
tp dude, siyesly mcm Hari Ibu n Hari Bapa is not hari tu je korang hargai cikgu

korang kene hargai die hari2
bukan dengan duit ke hadiah
tp dengan kejayaan akademik n kokurikulum korang tu
believe me
sebab mak aku cikgu
dari kecik lagi aku da kene heret g sekolah
bes, gpon aku dapat ramai kawan main waktu kecik2

aku ingat lagi setia kali ade anugerah akademik
mak aku antare org yg hepi giler coz dapat tengok anak murid yang die ajar dulu
dari Darjah 1 smpai Darjah 6 berjaye

bercerite pasal mak aku sebagai cikgu kat umah
hmm..lemme think
mase umo aku 3,4 tahun, die da aja alphabet, English n bace Quran
n suruh ikut die solat.
mase sekolah rendah, die selalu belikan aku buku latihan
buat latihan dalam kete setiap hari otw g sekolah
sebab sekolah rendah aku dalam 45 minit dari rumah
n x lupe aku memang dihantar ke tuisyen sebab aku budak lompat dari darjah 3 terus ke darjah 5
tak masuk darjah 4,, alahh yang exam PTS tu kan
sampai la darjah nam aku tusyen

kat rumah kene buat latihan as usual plus kerje rumah
mak ayah aku memang pentngkan education sikit
tapi die pandai pulak amek hati
die belikan aku kepsi n kek
dats y la mase2 kecik aku tembam~hak4
pedulikan
da la kene jadi pengawas sekolah..ak xsuke sikit kene bertugas,, n of coz aku x g bertugas :D
aku budak aktif yang suke join competition, nasyid, music contest n bla bla camping, sukan xsuke sgt
tp kne pkse join bola jareng..hmpeh je

ok to b cntinued


No comments:

Post a Comment