Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Friday, May 24, 2013

Diari : Hidup2

aku bukan gadis lawa-lawa yang ade kat luar sane
aku gadis yang berhias yang kacak
lembut2?
ergh. bukan aku lah
tapi ditakdirkan di sisi aku, kawan2 perempuan aku
maha lembut n sopan
anyway, ak rase disayangi

since aku ni anak 1st dedi n mami
n ayah garang cm singe dulu
kot
haha? ea? ayah garang?
tu dulu, skang member kamceng kedai mamak
:D
apenye, aku siap boleh cubit2 n pimpin tangan dedi time jalan2
romentik x?
mami pulak, die suke mengade2 n manje dgn ak
ak rse sgt disayangi

ngan member2
rasenye aku selalu kene present
ok.
ak kne ke depan
~lau setakat presentation tu ok je
:D
lau bergetar pun, yg kuar mesti bahase baku, bahase inggeris or bahase utare
hampeh
jgn getar2 okey hazirah

bile tengok hari ni
lg beberape hari praktikal dh nk hbes
rse sedeh pulak nnti nak pisah2 ngn kawan2
...
ok xnak tules
dah sedeh
bye . tears.

dr,
aku yg garang

Thursday, May 16, 2013

Diari : Hari Guru

Hari ni Hari Guru
Ucapan ni mcm da typical da dr ak laher
sebab mak aku pun hari guru
bukan maksud aku dah bosan, tp dah biase
tp dude, siyesly mcm Hari Ibu n Hari Bapa is not hari tu je korang hargai cikgu

korang kene hargai die hari2
bukan dengan duit ke hadiah
tp dengan kejayaan akademik n kokurikulum korang tu
believe me
sebab mak aku cikgu
dari kecik lagi aku da kene heret g sekolah
bes, gpon aku dapat ramai kawan main waktu kecik2

aku ingat lagi setia kali ade anugerah akademik
mak aku antare org yg hepi giler coz dapat tengok anak murid yang die ajar dulu
dari Darjah 1 smpai Darjah 6 berjaye

bercerite pasal mak aku sebagai cikgu kat umah
hmm..lemme think
mase umo aku 3,4 tahun, die da aja alphabet, English n bace Quran
n suruh ikut die solat.
mase sekolah rendah, die selalu belikan aku buku latihan
buat latihan dalam kete setiap hari otw g sekolah
sebab sekolah rendah aku dalam 45 minit dari rumah
n x lupe aku memang dihantar ke tuisyen sebab aku budak lompat dari darjah 3 terus ke darjah 5
tak masuk darjah 4,, alahh yang exam PTS tu kan
sampai la darjah nam aku tusyen

kat rumah kene buat latihan as usual plus kerje rumah
mak ayah aku memang pentngkan education sikit
tapi die pandai pulak amek hati
die belikan aku kepsi n kek
dats y la mase2 kecik aku tembam~hak4
pedulikan
da la kene jadi pengawas sekolah..ak xsuke sikit kene bertugas,, n of coz aku x g bertugas :D
aku budak aktif yang suke join competition, nasyid, music contest n bla bla camping, sukan xsuke sgt
tp kne pkse join bola jareng..hmpeh je

ok to b cntinued


Wednesday, May 15, 2013

Diari : Woman thang

lately
semester ni
ak makan banyak
bantai western, fast food
omaigucci~~
lemak-lemak diternak dengan sempurne oleh aku
gembire yerr bile hadap burger Mekdi yg maha aum aum sedapnye
crunch crunch korean kfc..krup2 yeee
offer spesel dr burger king
oldtown nyer hazelnut coffee yg maha osem okeyzz
tu belum lagi fish n chips manhattan fish market yg of coz la deep fried punye ikan dori n kentang die kn.
sushi2 yang veryy sedap kat sushi king
lasagna dominoes
spaghetti bolognese meatball version kat pizzahut

abang burn burgersssss n meatbalssssss

carrot cake cheese cake n bla bla cake from secret recipe
omaigucci omaigucci
perut ku da terjerit2 sebab kene sekse proses sume tu :D
 perfect kan untuk meng-obese-kan aku?
arghhh~

haizz

abc, cendawan goreng, cendol, roti canai telur cheese, nasi lemak, nasi kukus, nasi ayam n etc etc
every single of that i take, i juz take n never think its too much intake ~~
ya ya ya i noe i noe.. its my fault .. what to do rite..
memang sesalan betul

namun begitu, donat x termasuk dalam senarai sesalan tau
tu je fevret aku yg memang aku xkan pantang ~~hohoho

memang banyak.
so gulz,
sile ambil iktibar
dis is not makan for life needs tapi mentekadarah
:D x sehat tau x