Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, April 25, 2013

diari : kuatkah janji dan hati diri aku?

dah 4 tahun
pejam celik pejam celik
lame tu
macam2 jadi
macam2 kite hadapi
diri aku
diri kau
egoku dirawat dengan lembutnye kau
emosi kadang tak terkawal
tapi
kau tolak ku ke sisi yang betul
hati tak pasti

aku sering impi kisah dongeng
kakiku tak jejak lantai bumi
hati dan perasaan sering melayang
kadang tersesat dalam fantasi yang kita sendiri tahu ia tidak benar
biar
aku lupa aku punya dia
fikiranku dan kehendakku mengabaikan setianya seorang lelaki
dulu bukan nafsu dan perasaan yang aku cari
cinta berlandaskan kepintaran dan material yang mampu diberi

aku
sangka dua itu mampu bawa aku bahagia
di tengah jalan, aku sendiri mula tidak faham adakah aku bahagia?
dalam kekalutan berperang dengan akal dan fikiran, nafsu dan kehendak,
kau ada
biasalah
bila kuhanyut sebegini,
tiada lain, kau bawa aku kembali

sungguh kini hati dan perasaan aku beri
pada kau sepenuhnya selepas kita terikat menjadi suami isteri



Monday, April 15, 2013

Diari : mOk mok tersayang~~

Hye. Semalam aku rush dari rumah sewe ke rumah umi walid
rindu kucing punye pasal ~~~~~

haa... dah faham kan kenape aku rindu miaow yg gedik ni?
name die nyuk~cam korea kan~hihik
siyesly die x kan datang lau ko panggil die miaow ke puss puss ke.
dunno y.
die. even gemok macam ni, mulut die senyap gile
sepatah haram pun tak bunyi.
bile die lapa, tetibe datang dekat den, naik atas ribe, then jilat muke macam jilat mak kucing
-__- dpt la aku pakai masker muke air liur kucing
yang penting, die sangat sopan.
takde naik meje makan,
xde nakal. ok x. die suke berlari n melompat-lompat dalam rumah :D
tapi. suare die. mute. memang xde bunyi.
kalau carik. kene panggil banyak kali n tetibe die muncul.
oh nyuk~suda rindu even baru je b4 g tempat praktikal tadi tium2 die~~
T__T i want to go home
nak hug3 Nyuk yang omei sangat ni~ waaa~~~


Sunday, April 7, 2013

diari : hari minggu

hari minggu : sabtu ahad
hari "heaven" untuk aku


rasanya seperti aku berlari-lari di atas pasir pantai waktu petang
bukan maksud aku terbebas dari kerja atau
cuba lupakan bebanan tugasan tuntutan jurusan yang diambil
yang pasti aku perlu siapkan
panggil aku apa sahaja
hari-hari adalah hari riangku, tapi sayangku, kerja tetap aku utamakan
seharian keluar bersama dia yang aku sayang
aku singgah sebentar kedai buku, BB1m masih ada~
jadi, aku guna sedikit masa, belek helaian demi helaian untuk kajian ilmiah aku
hati gembira gila, bila buku yang berkaitan ada!
susah-susah cari
:)
capai alat-alat tulis : pen-pen, buku catatan ~~~~
masuk dalam raga merah
tak lupa kepada emak yang cuti hari ni,
lepas tengok wayang, ku berjalan memegang hujung baju dia yang kusayang
melewati kesesakan orang minggu hari di midvalley
melihat ragam macam-macam dari mata kecil

singgah sebentar Auntie Anne's
beli pretzel & pretzel dog
sedap!
2 pretzel untuk mami

gurau senda dengan dia
berbual dalam masa yang singkat itu
stesen serdang
selamat tinggal sayang~
stesen nilai pula aku tuju
segera hidupkan enjin kereta kecil aku
dan pulang
ke rumah mami dan dedi :)
berbunga hati melihat kucing gemok depan rumah :)
hai gemok-gemok~~Hihi