Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Friday, January 25, 2013

diari : anak sepupu

ayah aku anak bongsu dari doblas adek beradek
so, sepupu aku ade yang sebaye die
n anak diorang da beso2
even anak dorang da beso n tuwe dr aku
ak suke kot anak2 dorang panggil ak makcik
rse cam bagus je dapat anak sedare n rase matured la konon
keh3
pasang tanduk kat kepale**
aku kan suke membuli :D mihmihmih

then ade anak sepupu ak ni umo tahun ni 18
bayangkan raye lepas die salam aku
>,<
tp die refuse nak panggel makcik
die panggel ak akak
cissss adakah aku kureng kredibiliti sebagai makcik?
:D
xpe,
 5 years lagi lau die panggil ak akak,
aku ketuk pale die bia die pendek dr aku :D
dulu dak ni memang rapat ngan aku,
dari die kecik lagi
dulu cenonet, pendek, kurus krempeng

skang,
sase, tinggi
ok, ak memang pendek.
kejam3
sepupu ak sume suh anak die panggil makcik kecik kat aku
hihi :3 ngek la dorang ni
**tersipu2 malu la sangat**

anyway, salam jumaat u olls, salam maulidur rasul



Thursday, January 24, 2013

diary : isu-isu hidup awal tahun 2013

a lil tuff thou
as im an internship stdnt for dis semester
banyak isu nak difikirkan, diperbincangkan

isu internship : rumah sewa, duit, kawan2 se-intern, persekitaran tempat intern, facilities, bla bla

isu thesis : penyelia, how we can finish this thang up? xde lam silibus course yg exactly aja nak wat mende ni


isu famili : nothing setakat ni. ok hepi. got new kitten : Nyuk

Photo: Bulatnye mate ank mamy ny. Pewot unchett~
Nyuk yang manje cangat2
isu engagement : yang ni paleng parah. y so hard eh nak urus bende ni. mule2 nak tolak tepi dulu, tapi    boyfie da start tnye. mentaliti ak da sedia, tapi dari segi ekonomi ak, belum lg. n aku x puas lagi berkepit ngan parents, ak duk hostel sejak form 4 kott......nak berkepit cemane


isu tu isu ni : yg ni ak malas nk berat2 kan. tolak tepi. remeh n stupid je lau piker.

dulu time zaman2 skola rendah n menegah dlu, x saba nak jadi dewase.
kikiki. berangan je ak ni
siap belajar rajin2 nak dapat keputusan cemerlang
semate2 nak hidup kaye n senang
:D dari kecik lagi aku materialistik? OMG hehe

bile da dewase ni,
macam2 isu
beri aku macam2 pengalaman
:)


Thursday, January 17, 2013

diary : las day in hiya n memory with mek ma

semalam aku menapak pusat sukan
knape aku suke g pusat sukan?
sebab aku suke exercise.
n menurut Kevin Zahri, xde alasan

bagi aku sendiri, yep memang xde alasan
ak kate badan aku lenguh, banyak angin n sakit2.
salah satu punce nye : gaya hidup x sihat.
xnak membebel pasal ni

d thing is, pusat sukan UUM ni dah bagi bantuan kat aku sangat2 nak turunkan berat badan
..sebab itu..
pusat sukan ni da bagi jase la kat aku
my dreams cme true
aku bersyukur, saat kesedaran bahawa badan aku dah terlalu obes
n x sihat,
aku maseh punya kawan yang sering bagi aku pencetus positif
NORNAZATUL SHIMA NORMAN
..alhamdulillah.

dia, seorang insan yang x benarkan air mata aku jatuh walau setitik demi orang lain yang cuba lukakan aku
aku.
terharu.
di sini, aku acap kali bersandar kepada dia.
maafkan aku, jika mulutku pernah cakap x elok pasal ko.
tapi, ko lah insan yang paling banyak bagi KESAN POSITIF kat aku.
ko bantu aku saat aku nanges, terluke n sedih.
ko ade time aku hepi. boleh gurau, gelak gile macam setan. itu kite. aku tahu itu kite.
seriously, even ko baru balek tadi,
aku da rindu ko.. huhu..
ko manje tapi ko pon degil.
ok. aku tau aku lengkapkan ko n ko lengkapkan aku
aku sayangkan persahabatan kite.

org lain mungkin tak tau
kite dah lame kawan
dari sem 1 lagi.
ko beritahu, ko maseh ingat pasal aku,
 mase sem 1 aku mekap, then tetibe sem2 seterusnye, aku x mekap dah.
ko beritahu aku, waktu Dinner Kelas Multiculture,
 ko tengok aku xde baju nak pakai, sebab aku besar n gemok time tu, ko datang dekat aku, ko bawak aku pinjam baju punjabi kat kawan ko.

Allah masih sayang aku,
Dia jage aku dengan hadirnya ko, mek ma.
bagi aku, ko memang istimewa.
mekma,
plis jangan penat dengan aku.
kalau diizinkan Tuhan,
aku nak jadi sahabat ko selama2nya.
aku cuba untuk ubah perangai negatif aku
sebab aku sayangkan ko seikhlasnye sebagai sahabat aku

aku jage ko
seperti mane ko jage aku.
thanks mek..thanks sebab tolong.aku.

Sunday, January 13, 2013

DIARY : HATI TERHIRIS LAGI

aku.
mungkin kau lihat kuat
senyum sahaja
gelak sahaja
sedang hati juga ada terluka

ya
aku tahu bibirku sering terucap kata-kata bisa hiris jiwa
tapi tidak sekalipun aku sangka
kata-kata manusia yang sering sahaja ucap kata dusta
bisiknya kau dengar juga

aku dipalit najis hina
aku dipalit fitnah dusta
tapi kau tetap tanam percaya
sedang dia telah menikam pedih meracun insan-insan yang pernah menyayanginya
aku juga jadi kambing hitamnya
terkorban
sedang aku sekali pun tidak pernah memaki
walaupun manusia itu bertopengkan syaitan
mukanya mungkin mesra
belakang kamu dia bisa membogelkan segala cerita

puaskah hati manusia berdusta itu
setelah lihat satu demi satu mereka percaya akan dustanya
tapi aku masih lagi yakin
Allah itu ada Maha Mendengar
biar sejuta cerca hina manusia itu tempekkan pada aku
sedangkan diri kau yang sendiri tahu
itu semua hanya rekaan lidah bercabangmu
kau sendiri tahu hukumnya
kau sendiri tahu Allah Maha Kuasa

biar
sekali ini dia bernama manusia itu seronok
gembira lihat aku dan orang lain jatuh
pecah belah angkara perkataan durjananya
tapi
aku percaya
ya
aku percaya
penipuan dia  tak kekal lama

wahai hati
kekal lah kau tabah seperti tahun-tahun sebelumnya
aku masih punya tanggungjawab lain untuk dilaksana
dan dia
hanya jarum yang suatu hari nanti akan karat
tumpul matanya

DIARY : THE ELEGANCE NIGHT 030113








































Saturday, January 5, 2013

diari : dinner las nite


maxi dress 
long purple 'A' skirt
diamond hoodie
orange syria
purple scarf
bangles
silver bracelet
BATA black heels