Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Friday, November 30, 2012

merepek : owh evritime

ohh evritime,
whenever i feel im alive,
u got sumting to do wit  d thing dat messed me up
i got lot to do
tonned of report n asssgmnt, due date r comin around
i cnt buy ur luv if u dnt want to
cn i juz break up wit u
i cnt stand with any stupid things u did anymore
i juz cnt
wht shud i do
when d only precious thing i hve, ruined my life?
then, i wonder, am i able to forget u?
i expected a very high expectation on u,
but then..


Wednesday, November 28, 2012

life : itu yang kau mahu?

mungkin itu yang membahagiakan diri kau
maka tertawalah padaku
mungkin itu yang membahagiakan diri kau
maka umpatilah aku
mungkin itulah yang bisa jadi terapi gila kau
maka ejeklah aku
mungkin itu sahajalah yang boleh beri kau kebanggaan
maka hinalah aku
mungkin itu sahajalah yang kau boleh lakukan
maka kejilah aku
mungkin dengan rahsiaku boleh kau canangkan
maka bukalah rahsiaku

tapi ingatlah, Tuhan yang Maha Agung sedang perhatikan kau
mungkin hari ini, hatiku terhiris sedikit, perih.
hari ini, aku tadahkan tangan meminta kepada Dia yang Maha Kuasa,
berilah kau petunjuk dan hidayah kepada kau,
dan jika ini adalah satu penganiayaan kepada diriku, aku berdoa kau diberikan azab yang setimpal dengan kata-kata cercamu kepadaku. Amin.

daripada kau pengaruhi rakan-rakan dengan kata nista kau kepadaku, aku percaya Allah SWT sedikit pun tidak akan terpengaruh dengan kata-kata yang kau lemparkan.

Friday, November 23, 2012

life : assigment lawatan ke rumah sri kenangan

wani kecik n aku :D

eheheh :D
ni gambar perasan kitorang
semalam , seharian kitorang melawat RSK Bedong tu
:)
ratusan kenangan terakam di sini
air mata, gelak tawa, masam muka semua ada
korang nak yang mana?
hihi :D

cinta ibu bapa maseh kekal, 
tapi,
di mana cinta anak yang telah ditatang dengan kasih sayang?
nenek n atok (sini penghuni die 60 n above)
maseh kata anak die baik even hanta dia g cni
ada yg kja lawyer,
tapi sekurang2nya hulur la baju baru kat mak n ayah 

wa..sedih tau,,,
korang, jgn derhaka kat mak
n ayah
mak ayah da bersabar jga kita sejak kecik lagi
cuba kira berapa tahun diorang dah limpahkan sepenuh perhatian kat korang?
korang cuma ada beberapa tahun sahaja lagi peluang untuk jaga diorang,
ini yang korang pilih?
oh Tuhan, semoga tidak berlaku kepada kamu kembali.
namun, ingat.
karma akan berulang pada kamu.
apa jua yang kamu lakukan.


Friday, November 16, 2012

review : lipstick elianto~

 elianto hydro code 02.  rm 21 sumting.. x ingat
couple years , aku x pakai pun lipstick sebab warne bibir aku gelap
so banyak lipstick x seswai ngan aku
n aku x pandai cari kaler sesuai
thanx to mek ma : aka bFF pilih warne merah Mak Jemah ni kan
ha..baguslah :D
sebelum tu aku da beli lipstic maybelline


Maybelline code 625 rm 29.90 sumting


mcm ni la lebih kurang

:) kalau boleh jangan pakai lipstic AVON
sebab byk kawan n mami aku sndiri pakai bibir menggelupas
if jadi mcm tu bukan kandungan bahan kimia tinggi ke?
so dont u ever try kalau xnak rase perit biber...
aku dah rase..
saket~~uwaaa
kaler lipstic avon cntik tp sayangnye bibir aku menggelupas.. huhh

Thursday, November 15, 2012

merepek : hari ni kosong

Mr B g offshore
hari2 rutin hidup tetap aku truskan
handphone senyap kecuali bile setagrem n whtsapp bunyik
mami dedy ada untuk ceriakan aku
tapi hati masih rindu
macam mane ni,
tabah tak hati dan prasaan ni nak tunggu lagi sebulan die keje ats pelantar.
ape yg aku buat sekarang,
kuatkan jugak semangat
sebokkan diri
ade mami dedi lagi kan
tapi terase sangat bile xleh kontek selalu ngan die
wah ><
ye even aku kasar bla bla ceria gelak tak ketahuan
aku xboleh hilang perkare2 yang aku sayang
mami, dedy, adek, kucen, Mr B
make setiap harilah berhujan air mate :'( haizz

Wednesday, November 14, 2012

merepek : instagram n me~

hye~ :D
bercakap pasal setagrem ni
ak xtau pon hp ak ni leh lak die setagrem setagrem kan
almaklumlah ak ni agak2 ortodox pasal teknologi2 millenium ni
~kikiki rase kelaka pung ade tadi
kejakunan bermule bile belek2 application yg x install lg tuk nset comeyh ni
lam market an
tetibe mate terpaku : setagrem !!!

walaweh~~tanpe membuang mase ak teros menginstall beliau
menunggu dengan penuh kesabaran
:D muwehehe
sebab ak ingat hp ak x leh setagrem yela.. ak kan pkai sony mini pro je
ingat xleh..
bagos gak otak ak ni~
dengan berbekalkan kejakunan nak meneroke what is setagrem tu kan,
mule2 la godek, folo sane folo sini, rmai gak folo balek
yg xknal pon ade **mood hepy sebab jakun**
kikiki~
upload picca as much as i can~~
pastu balas lub lub pic org, org pon lub lub pic tite~
pos2 kat pesebuk sket~muwehehe.. dalam sebok habeskan assgment grup, sempat lagi setagrem n whtsapp an.. tp u ollss. part ak dalam esaimen grup da siap~da attach :D hepy3

Monday, November 12, 2012

How-Lee-Dey : Malacca, kitorang mali~ :D

semalam even melawat Melake sehari je,
memang puas hati la dapat jalan even short term je
bayangkan kitorang terkejar2 amek gambar sane, lari sini,
so dapat fix mase, sebab daddy kene g keje kul 8
banyak gak r kitorang g jalan, jalan tu, pergh memang bersenam la

 
bangunan stadhuys

 
Bukit Saint Paul : cantik la dalam die

 
A Famosa

Galeri Seni Lukis  xde gambaq

 
Muzium Belia Melaka

 
Muzium Islam Melaka

 
Dataran Pahlawan Melaka

 Masjid Selat Melaka

 
Pantai Klebang Melaka

 
Kampung Morten, Melaka