Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Monday, August 27, 2012

Syawal : Happy MOnth

~yeyy rye kali ni konfiden gile ak snap gmbar
sebab dah turun brt bdn.
xlah krus sgt tp bju kurung dah saiz M.no L anymore.say no to L beybii :D
:) proud to b me~
n d thing is, baju yg tempah kat kakak senior aritu
dah fit on me
hepy gile
kesabaranku terbaya sudah
:) so sape2 yang caci maki aku..sile ngange mulut luas2
lau kau gemuk, ape perasaan kau, lau kne kutuk ngan orang?
kau kwn ngan org sebab paras rupekah?
aku x berharap korang gemuk,
cume berharap, kate2 tu biarlah bertimbang rase.
kalau kau kawan ngan org tu sebab paras rupe, ketidak ihlasan hati kau dapat dilihat d situ
gemuk ke kurus ke, cntik ke xcantik ke, kau x berhak kutuk yew
sume tu ciptaan Tuhan kot..
bagi aku chubby itu comel kot~
lau ko rse itu hodoh, sile jauhkn diri dr aku.
kau x ikhlas.
sape2 boleh kawan ngan aku,
aku trime kawan2 aku seadenye.
janji die x khianati aku, x mungkir janji, bersama aku
itu sudah memadai
:)

Saturday, August 25, 2012

review : the expandables 2


menurut encek BF the expandables bes
so die nak tgk the expandables 2 la time kitorang kua ari kames ritu
kitorang pelik ckit
xsuke movie romantic leleh tak tentu pasal
n movie melayu
sebab macam x worthy lak..
movie mlayu t siar kt astro gak lelame
:D
haha
jlan citer die x mengecewakan
even ni action movie, dialog die pon ade unsur humor siket
lagi2 bile tau stallone brlakon~hati ak gedik2 nak tgk~~ahaha
ak tau bf si Miley Cyrus : Liam Hemsworth blakon sebagai Billy d kids lam ni
tapi shian~billy mati doe..
maksudnye lau ade The Expandables 3, Liam x brlakon da r lam citer trsebut
~~rase cam citer die singkat sgt la..
hehehe :D harap2 ade smbungan citer ni 


time scene ni, arnold tembak cam xder prasaan
hhahaha :D

haha ak ske scene dorg nek kete kcik ni,
sebab dorang perli kete tu kecik sgt utk dipakai
kawan die suh masuk kete, arnold rentap pintu sebab die kan tinggi n besar..
kete ni cam sesuai utk org asia je sebab seriously size die kecik tuk org2 putih @@

ni link sinopsis cite ni n trailer diew

synopsis : http://en.wikipedia.org/wiki/The_Expendables_2
movie trailer : http://www.youtube.com/watch?v=TgEqVYcryWc&feature=fvwrel

Friday, August 17, 2012

merepek : hari keduwe las puase

ye anak2,
hari ni mungkin hari keduwe las puase
sebab dijangkekn ahad rayew~
ak memang eksaited nak raye sebab boleh mkn tempe grg
tapi sile ingatkan aku agar x makan dageng lebih dari 5 keping nipis sehari
n ayam seketul kecik
seafood xper
sile abaikan ketupat.rendang watsoever n bende2 berkalori
yg bakal menaikkan peratusan lemak dalam badan aku
makan boleh tapi kene ingat
aku dah susah payah nak turun berat badan ni.
huk3 T.T
aku paleng xsuke g tempat timbang berat yang boleh ukur kadar lemak badan tu
hak3
tau sebab pe?
t aku saket hati kat mesen trsebut
kalau peratusan lemak aku memang over d limit
haih~
n d thing is aku hepi mr BF trsayang hepi melihat GF nyer telah susut
yelah weh
time mule2 kenal tu badan cenonet jew~
haiz
die pon same naik ngn aku
kakakaka :D senang ati ~bf jge elok :DD perasan~
haipp trsasul apekah ini~ok2

brbalek kepade hari keduwe las puase
arini da stat sebok
aku dah iron awal2 baju rye ak yg ade beberape psg.haha beberape la sgt
ok2
ni nk iron bju mak plak
tp prcayelah
kemalasan yg tidak wajar da mncul
hadoi


Wednesday, August 15, 2012

merepek : kad raye kad laye ..raye kaddd

antara byk2 sahabat aku.
aku adalah org termalas nak anta kad
n aku xsuke tulis kad banyak2 n tulis cincai macam doctr tulis snarai ubat
sebab aku rase lau nak bagi ucapan kat orang tu kne bagi elok2
so..
lau da banyak sangat kad aku kne tules
ofcoz la timbul satu perasaan kemalasan yang tidak wajar
n kesannye : tulisan doctor yang cincai itu lebih cantik dari handwriting aku :D

hew2~
so untuk membuat ucapan hali laye setiap tahun
or ape2 saje occasion yang ak ade mase lebeh 
aku akn wat my wish card dengan microsoft powerpoint
xsusa pon
then edit kat online photo editor
taraaa~~~~
hehe
n d thing is ak malas nak gune e-card
sebab ak reti wat sndiri
n keikhlasan terpancar d situ
sebab dengan titik peluh aku wat.lukess.xla tliti sgt pon
sebab seni itu lau cacat ke  bengkang bengkok ke adalah indah sayang~
hahahaha :D tipu sgt la brpeloh
aku lukes sendiri ma
otak aku ni penuh idea bende2 gini
imagination aku tinggi
dats why la aku boleh melukis : itu ayah aku yg kate
ayah aku kate lau aku ade masalah aku selesai ikut kepale otak aku jew
ayah aku pelik ; apsal kretip sangat otak anak den ni~
ahahahaii~~tralala

n bercakap pasal kretip ni
tetibe aku da jadi gegurls tau
sebelum ni mane aku reti jejahit ni
tetibe sebab terobses ngan manek 3D watever ni
aku belajar mnjahit manik
seronok gak la even mate brbirat sebab baru 1st time menjahit selain daripade menjahit suar or baju yg trkoyak

ok lah..jap lagi membebel lagi~chow sinci~~~~

merepek : bebelan rakus

lately d hijab wave melande artis2 perempuan Malaysia.
Alhamdulillah ramai artis perempuan kite da pakai tudung
n masyaAllah, after they wore hijab,
they even look more n very super pretty n sopan n gojesssss
penghijrahan drastik tahun 2012. semoge berkekalan. insyaAllah.
even baju/dress/blouse watever kind of clothes yang artis2 ni pakai
semue try to melabuhkan tudung n x pakai baju2 yang ketat/nampakkan susuk badan
n seriously..sangat cantik

ye..memang btul kate sorang kawan lelaki aku tu

"perempuan ni hiasan dunia yang indah. menghijabkan auratnya daripada pandangan ajnabi menjadikan dia lebih cantik. meredupkan pandangan mata menjadikan lelaki lebih terpesona"


yes.. its true
tak perlu ketat, tak perlu dedah sane sini
all of us r beautiful girls :)
"beautiful gurl all over d world~ive been chasin'...tralalala~~"
eceh~nyanyi plak yew :D
n many of stores start to mke a sale on d suitable clothes dat suit wit d muslimah
aku dapat lihat mana2 butik n kedai pakaian biase pon da x brape jual baju saiz adek2 kite umo 5 tahun tu

alhamdulillah d clothes industry also giv us a support, d muslimah girlss n womens of coz to cover up our aurat..
n artis ni membuke at least membantu rakyat kite membuka mata,
bahawa, menutup aurat itu suatu kewajipan
sebagaimana kita wajib mendirikan solat lima waktu
begitu juga kita wajib menutup aurat daripada pandangan lelaki bukan mahram



tetapi, harus diingat
kite boleh membeli pakaian tapi jangan membazer :)
amalan membazer tu jugak suatu yang tidak disukai Allah :)))

Friday, August 10, 2012

life : lampu tido

lampu tido
sleeping lamp?
ahaha :D
ak lpe english die ape..haiz
ade sesape ingt tak? @@

ye ni lmpu tido bilek ak yg ak xprnah pkai
mls ah nk psg..
sbb ak tau lmpu die cpt trbakar
so jam die je la yg ak gune
@@
n xsempat gune pon 
sebab aku ltak kpale je da tido
ape la fungsi lmpu ni
hehehe :D
ni sejarah pencipte lampu.bebola lampu.http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Edison 
ye u olls. sape lg.. thomas edison la
sape x ingat memang mkn semut punye org.hehehe :D
**gurau je**


Wednesday, August 8, 2012

life : Hari Raya Preparation in my house

dis year, our house got a new paint for the living room but still d same colour : yellow
my dad paintd it yellow
as me my mom bought curtains for d rooms door n sliding entrance a lil bit silver, chrysanthemum motif, yellow a lil bit..um black?
haha kind of

n yes..seperti tahun2 sebelumnye..mak kate xnak beli baju raye banyak
n..setiap tahun jugak baju raye aku lebih dr 6 pasang
tahun ni 8
yg pakainye aku sorg...haaa pick one
:D

tahun ni spesel~
sarung sofa umah pon baru...
ak dapat nset baru
2 psg kasut tinggi baru..bf n mak ak kate pasai pa tinggi sgt~
ahahaha :D
saje la..ak malas nak beli pkai wet sndiri kasut nak g dinner sem depan~
jimat2

tshirt2..ak xtau bape dah aku beli
sua..de r 3 helai..
tudung...
mr BF bought me a pair of baju kurung too dis year
dats y la jadi 8
huhhh
tp xpe..bagos gak..tu r dress ak nak g dinner..
ak xnak beli dress len
sebab baju yg mr BF belikan tu ak pileh sndiri n of coz la yg buat hati sendiri manyak puas hati~ahaks

neway,, even satu duwe perkare yang maseh sesakkan otak aku
ak berjaye buat ayah aku beli baju tshirt baru untuk die la..4 pasang tu
mak aku mane mampu pujuk~ so ak memang bawak berkat :D
lepas tu.. kawan2 pon kate psai pa banyak sangat baju ko mak ko beli..
korang kene ingat ..aku bukan kaye
aku sorang je anak pompuan...anak laki die sorang...
huhu...n aku xmintak.. dah mak bagi~tadah je la..rezki uh
at least aku da tk payah beli baju sem depan
ak kne bringat sket.. tahun depan aku praktikal kat lua..
saket weh t


selamat berbuke korang~ lagi 11 hari kite raye~jangan eksaited sangat tau..
jage keselamatan..jangan lupe kat orang yang dah pergi meninggalkan kite :)

Thursday, August 2, 2012

merepek : hepi lompat2!

26 aribulan aritu tarekh kuar keputusan final exam sem 6 ak
ade di antare korg kne g pjabat kn nak amek result..tu lg berdebar
tp lau UUM trcenta la sangat ni, kitorang kene bukak portal nak tengok result n watever sume kne bukak portal UUM
1st trial bukak boleh tp xleh access nak tgk result
kul 6 no data terus..
oleh krane kene masak
n berdebar2
aku abaikan nak bukak portal
dah frust tekan banyak kali x dapat2
waktu sahur pon xleh bukak lagi
tp alhamdulillah in d next day aku bole tgk dah
cam magik je sebab tetibe portal nyer server cepat gilew
ok, xde r gile.hukk~ :D
n thanks to Allah
n berkat usehe tunggang terbalik sem ni
i get what i really want
n so do semue dak course aku
PMK ak cantek sebab akhernye lecturer yang ske bagi C tu bg A sem ni

ko bayangkan die bagi C kat kitorang sejak sem duwe, ape2 subjek yg die aja
yg herannye dak pandai lam kelas aku pon dapat C
C tu mcm x dtg kelas langsung, x wat assgmnt langsung tau..
sebab tu la kitorang kecik ati..
dah la tu bile C untuk satu subjek, pointer full kite down sebab C.
lau B mungkin ak bole senyum kambeng bek bek bek lagi.huu T.T
kelas die la yg kitorang elak sangat dr ponteng.
huhhh
selepas satu kelas rayu die bg A
thanx to God, die lembut hati

huuuu