Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Wednesday, June 27, 2012

masakan : sausage roll

heyyy morning korang :))))

hari ni ak wat sausage roll : roti gulung sosej..
tringat betape sdap giler jiran bilik ak wat roti goreng tepung sarden
jiran bilikku memg terrrer msk
huihhh
i love u mek no~~yg salu serving kt ak : mek ma
:D dtg bilik dorg kje nk tibai makan jew
ok ni BAHAN2 die :

roti gardenia/hi5/roti sandwich biase
sosej
telur (ikut bape byk wat sosej roll tu, lau 4 keping roti sebijik je)
garam
2 biji cili padi (bagi sape ske pedas, lau xnk , xpayah pon xe)
tepung gandum sket (sesudu besar untuk 4 keping roti)

CARE2 :

1) pecahkan telur lam mangkuk, masukkan garam, cili padi yang telah ditumbuk halus, tepun gandum n campurkan n kacau sampai sebati

2)gelek roti pakai lesung pon boleh penggelek pon boleh, gune gelas pon xpe, janji die leper, then letak sosej kat roti tu then gulung.. belah kepade duwe selepas gulung.

3) buat langkah 2 hingge roti n sosej terakhir :))))

4)masukkan minyak dalam kuali,jumlahnye agak2 yang boleh tengggelamkan roti tu, idupkan api, panaskan minyak

5)then amek satu2 roti, celup dalam adunan dari langkah 1, dan masukkan dalam kuali

6)jangan lupe untuk kacau selalu n pastikn ia berwarna kuning keemasan.

7)angkat lepas roti tu warne agak kuning keemasan. letak lam pinggan n makan!!!!!!



2 comments: