Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Sunday, November 27, 2011

merepek : again rindu kat mak

erm..lau bulan 12 ade free, ak nak escape balek kampunglah.
bile peluk mak je masalah sume ilang
kan mak..
waa~
kat sini xtau nak nanes kat sape
mereka suke suruh aku dengar tp x mndengar ape yg ak nak mereke dengar

merepek : trase der

huh~
trase trase trase
>< haih menjatuhkan martabat betol sesedih gini
tapi sebab ak trase btol.
takpelah
kecik punyer hal lah tu
laen hari bukan hari ak~
sabar ye hati.
adalah membuang mase dgn trase bebende kecik
:) senyum3

merepek : no beby no

tempoh 2 bulan is exactly a long wait to go

Tuesday, November 22, 2011

life : kepade aku

wahai diri aku
senyum lah aku selalu
berbahagie lah dgn rezki yg dianugerah Dia
susah aku susah lagi orang lain ok

wahai diri aku
senyum lah aku selalu
sisihkan rasa amarah yang bergoncang hebat dalam jiwa
kesilapan manusia terkadang sedkiit cuma
entah masalah itu berpunca dari diri aku
tapi aku menyalahkan mereka
susun diri aku sebelum susun diri mereka

wahai diri aku
senyumlah aku selalu
apalah sedih di hati aku yang susah diubati?
keluarkan air mata luahkan jiwa
sedih itu sebentar cuma
ikhtiar lah agar diri aku senyum semula
jangan dibeban dengan perkara yang xperlu
kelak merosak diri, merosak jiwa

wahai diri aku
senyumlah aku selalu
tenangkan hatiku, rilekskan pemikiranku
jalan hanya bisa ternampak saat aku tenang semula
maka tenanglah, agar jalan yang dicari x kabur dek kabus kekalutan

wahai diri aku
:)



Monday, November 21, 2011

masakan : blueberry tea, green tea

untuk mengurangkan pengambilan cafein ak yg overdose sumtime,
ak biasekan minum teh hijau..tnpe gule
ak boleh minum teh,
yg paleng ak ske : teh blueberry, teh apple, teh laici n teh ijau
>< feberet
tp sume tnpe gule
lau tringen gule p beli cap pokka
melayang lah RM 2.50 untk sebotol
>< '


Thursday, November 17, 2011

masakan : 1st time masak kt hostel! :D

rumate trsayang akhernye bawak periuk nasik ke hostel
bahagie gile
ari ni kitorang pinjam moto member laki then mrempit sampai kat mall uum
beli bawang beli garam beli telur beli planta bla bla bla hihi :D
kitorang eksaited gile nak masak ni!!!
kopek2 bawang, tumes, tadaaaa jadik lah megih telurrrr~~~
sdappp~~jgn jeles :P
hihik >< eksaited awww..
ak? xberhenti2 gelak bahagie dapat masak kt uum..hehe

p/s : sile ketepikan bahse2 gedik syal ak di ats..hheheeh :D

fashion : skirt

xkesah lah skirt tu labuh or x..ak ske tgk kat kdai akher ni..uhu.... cantek ah weh.. dlu xmint skirt ni.... tetibe minat plak ..wuuu

Tuesday, November 15, 2011

masakan : orange green tea




mungkin pelik
tp ak memang ske teh hijau selain nescafe n kopi o pekat
so, orange green tea ni sodap weh~~~~
guwey ska bangett
lau beli greeen tea yg lam bottle tu manes gile lah
cam ayaq gula tau dak
ak xske minum teh ade gule
sebab ak dah minum nescafe sehari sekali

merepek : HEPI BDAY ADEK! YG KE19


kepade adek yg disayang ~~ecece :D
Selamat Hari Laher ~ehehe
sori le lupe wish semalam. patot la cm ade yg ak lupe je..eish3

p/s : adek gwa adalah lelaki.hohoho.

Monday, November 14, 2011

babbling : nom nom nom

it sound so simple bt i agree with her. who can refuse a midnite snack.
stay away frm all drink xcept water? i cnt leave my coffee once a day
~~coffee is my medicine~~tra lalalala

monday blues : kelas oh kelas


mase utk tenung buku untuk :
cari maklumat byk2 supaye esaimen complete
then penin..
sebab midsem ade plak bertambah
OMG..

Sunday, November 13, 2011

merepek : sure geleman punye entry

aku rindu kau lah
siyes xmain2.
waaaaaa
nak gi ki-iL
nak jumpe kau
waaaaaa
teghiak xsangka dah hati
oh hati sabarlah ye
banyak esaimen nak kene hadap
ade midsem plak padahal nex month da final
sabarlah ye

Saturday, November 12, 2011

fashion : korang adelah korang

..bercakap tentang pakaian
pakaian yang up-to-date atau mahal atau cantik x semestinye menarek perhatian seseorang
prangai dan sikap serta hati adalah pakaian yang lebih dinilai dalam masyarakat kite

kalau kite perhati, pakaiannya biasa saja, tapi orangnya baik hatinya, buat orang lain sejuk memandangnya, itu sudah cukup buat korang akan dapat banyak kawan

kalau korang cube bergaye mcm orang lain, tapi hati korang busuk, mendengki orang sepanjang masa, orang xnak dekat.

pakaian tu cume luaran, tapi sikap korang yang dipandang.

tak payah bermuke2, depan orang ni korang baik, tengok2 belakang die korang kutuk, buat khianat, busuk hati..eish.. ade orang pandang bende tu elok, xpayah lah nak kutuk2 lebih lau xsuke... lebih baik beri pandangan membine..itu lebih baik

tu je ak nak bebel arini~~selamat beramal~~~~


Wednesday, November 9, 2011

fashion : extension skirt

satu or duwe baju blouse aku agak pendek
cume paras2 bawah pinggang je
so..smalam beli printed lycra skirt sebagai extension~~~
yeyy~~ :) tutup smpai atas lutot~~

Thursday, November 3, 2011

masakan : ayam goreng n lelaki

huhu~~
bukan nak provok dak laki..tp kan mos of lelaki yg aku knal (kwn, sdare, ayah, adek, bf)
suke makan ayam. brlawanan aa ngan sye yg ske mam ikan~
oishh~
Mr B bile aku tny mkn pe arini : nasik lauk ayam guleng~
c..ayam ayam ayam..n kari
huuhu..
@@

conteng2 : Arrow cOmel~~


~anyonyo~~
comei x bby errow yg bam2 ni
aku wat sendiri ni~~~










Wednesday, November 2, 2011

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!




:) follow me. i folo u. ur entry wil hv commnt from me :)
keep in touch ^^

merepek : anibersari~~

yg ke-2
lagu fynn jamal 150 juta kali ni memang..memang 100 persen same ngn cite aku n encek B
tapi bezenye ak cume nanes time kora tp time tgk industan n cite english
~~xmnt korea sgt
kpade encek B. rahsia kia brdua :)