Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Monday, October 31, 2011

merepek : saye si geek


hoi hoi heyo~ my nme is hazirah. im a ge**.
wht d fish r u merepek about huh~ :D
im nt d really geek-er
**suare blakang : yes u r
**suare ak : no im not! =_+"
i cn spend d whole day in my room wit my stuffs
kalau kuar juz amek air smayang, makan n minum
mak kate : 'tu dia aih, watpa lam bilek, ang tidoq lena sungguh'
ak kate : 'mana cheq tidoq, cheq wat keja'
mak kate : ' tahan ang nowhh terperap lam bilek. ni pa busuk2 ni? pi mandi!!!!!!!!'
~~ok kantoi.aha :D
~~lulululu
..aku memang ble thn lam bilek sharian.
dunno y
ade je la mende ak wat
seperti : menjahet (hobi2), korek blog org,
nyanyi dgn gigih lagu2 salina gomeh,
histeria bile kalah men game ZUMA (rasenye dak2 u tahu men gme ngok ngek ni),
n banyakkkk lagi & itu n ini
bace nota....tettttt...ade2 ..sape kate aku x stadi?? stadi k..stadi muka buku
bak kate najwa latepp~~~cinta d muka buku~~~lululu
lau rjen ak masak
lau malas tetttt,,,,,
....ok ni catatan belog arini
><
p/s : jgn lupe tgk terra nova kt estrow k..bes gilaaaa aaa cite bru ni..sape xde estrow p la rumah memba ..hadehh~~k chow sin ci~~~

Saturday, October 29, 2011

fashion : its all about colour

sem ni ak ade purple n pink fever
baju, beg, kasut, shawl, buku n bla bla xcept makanan n minuman
adalah pepel n pink..tp cam bese sume cap ayam
sem lpas ijau n itam fever
sem 2 merah fever
sem depan ak nampak dah kale pe yg mnarek prhatian aku
tadi tengah browse pic sape tah n ternampak padanan warne ni
~~mcm sophisticated plus casual outfit colour..
yep, ak memang ske warne striking
tapi padanan ni adalah warne malap @ suram ram ram ngan kaler striking.
nampak xclusiv slpas wane pepel gelap
ak xkesah org nak kate pe~ tp ak minat ngan kaler baju ni
ok~sem depan tema ni plak.. :) fiva is aways fiva bby
its nt about madness, lau madness, len jadinye,
ak bukan masuk kategori madness lagi
cume ordinary obsession on colour
ye ak pentingkan pnampilan
sebab, bile ak kmas, xkesah lah mcm mane pon,
ak yakin nak wat presentation, hepi evriday slpas pastikan ak klihatan kemas aritu :)

Friday, October 28, 2011

conteng2 : Hepi Iduladha evryone!



hari raye korban wish? am i too early?
nahh~it jz a conteng2 frm me
biase lah cuti2 ni boring(sebenarnye byk esaimen)
tgn pon menggatal
pape pun selamat hari raye korban sume!




am i

Wednesday, October 26, 2011

lalala : selena gomez





Famous as

Actress, singer

Popular for

As Alex Russo in Disney's series "Wizards of Waverly Place" (2007)

Selena Gomez Personal Fact


Birth Name

Selena Marie Gomez

Birth Date

July 22, 1992

Birth Place

Grand Prairie, Texas, USA

Height

5' 5"

Nationality

American

Selena Gomez Family


Father

Ricardo Gomez

Mother

Mandy Cornett

Relation

Justin Bieber (pop singer)



list of selena gomez's song :
1. Tell me Something i don't know (From The Movie Another Cinderella Story Dance Ever After) (Kiss & Tell album, but edited)
2. Fly to your heart (From the TinkerbellMovie)
3. Everything is not what it seems (From The TV show: Wizards Of Waverly Place)
4.cruiella Devil
5.brain zapped
6.magic (From The Wizards Of Waverly Place Movie)
7.magical (From The Wizards Of Waverly Place Movie)
8.disappear (From The Wizards Of Waverly Place Movie)
9.make it happen (ft. David Henrie) (From The TV show: Wizards Of Waverly Place)
10. falling down (Kiss & Tell album)
11. one and the same (ft. Demi Lovato) (From The Movie: Princess Protection Programme)
12. kiss and tell (Kiss & Tell album)
13.i wont apologize (Kiss & Tell album)
14.i promise you (Kiss & Tell album)
15.naturally (Kiss & Tell album)
16.crush (Kiss & Tell album)
17.the way i loved you (Kiss & Tell album)
18.more (Kiss & Tell album)
19.as a blonde (Kiss & Tell album)
20. i don't miss you at all (Kiss & Tell album)
21. stop and erase (Kiss & Tell album)
22. i got u (Kiss & Tell album)
23.new classic (ft. Drew Seeley) (From The Movie Another Cinderella Story Dance Ever After)
24. bang a drum (From The Movie Another Cinderella Story Dance Ever After)
25. Send it on (ft. Jonas Brothers,MileyCyrus and Demi Lovato)
26. Woahoh (me vseveryone) with forever the sickest kids
27. Head First
28. Live Like There's No Tomorrow (From The Movie: Ramona and Beezus)
(A Year Without Rain album)
29. A year without rain (A Year Without Rain album)
30. Round & Round (A Year Without Rain album)
31. Rock God (A Year Without Rain album)
32. Off The Chain (A Year Without Rain album)
33. Summer's Not Hot (A Year Without Rain album)
34. Intuition (ft. Eric Bellinger) (A Year Without Rain album)
35. Spotlight (A Year Without Rain album)
36. Ghost Of You (A Year Without Rain album)
37. Sick Of You (A Year Without Rain album)
38. Shake it up (From the disneychannel TV series: Shake it up)
39. Who Says (When the Sun Goes Down Album)
40. Bang Bang Bang (When the Sun Goes Down Album)
41. Love You Like a Love Song (When the Sun Goes Down Allbrm)
42. Outlaw (When the Sun Goes Down (When the Sung Gioes Down Album
43. We Own the Night ( When the Sun Goes Down Album)
44. Hit the Lights (When the Sun Goes Down Album)
45. Whiplash (When the Sun Goes Down Album)
46. My Dilemma (When the Sun Goes Down Album)
47. Middle of Nowhere (When the Sun Goes Down Album)
48. That's More Like it (When the Sun Goes Down Album)
49. True to Me
50. Winter Wonderland
51. Red Light
52. All at Once
53. Take that Chance
54. Not Over It
55. Love You Like A Love Song

Thursday, October 20, 2011

life : ujian buat hati yang selalu rase senang

:) ok korang yang slalu hepi2 mcm ak,
,mesti gelabah bewak bile dapat prob or rase bersalah or etc etc kan?
ujian buat hati yang slalu rase senang ni adalah susah hati
korang mesti xreti nak handle bende yg buat korang susah hati kan?
sebab korang slalu rse senang hati kan?
here is d point
korang tarek napas..
rasionalkan pikiran dalam kepale tu
buang jauh2 tanggapan negatif, perasaan negatif, aura negatif or pape lah yang -ve
then, senyum n legekan otot muke yang berkerut sebab susah hati tadi
baru la boleh stat piker mcam mane nak selesaikan masalah korang
bile korang rase relaks or tenang siket, baru lah boleh fikir prob solution yang terbaik
kan?

hari x selalu cerah ye anak2, ade mase sedeh ade mase hepi oww yeah.. kan idup ni satu kitaran.
:)
relaks n pikerkan yang trbaik~ok sayang2 sume! :')

haha~comei x lau hepi?
senyum slalu~

Wednesday, October 19, 2011

merepek : norma2

konfius.
xnak piker tp trpakse piker
..boleh x u olls jz stay wit gud attitude, firm....alll progress smoothly..no argument, no phD no unsatisfaction...
haihh~~~
zmn skolah len dari zaman U ni... dlu ak rse hepi gilerrr vavi kot.. xde phD2 ni..xde dongki2 ni..
baik btulkan diri aku dulu kan..ermmm...yelah xsemestinye kite dapat ape yg kite suke...
>< aaaaaa tension tension tension
stress ak piker bnde ni....
>< gilo doh gini...
ak tktau ak mrepek pe.. @@ waaa...
pikio serope org tk btol pon ade doh ni
..serabut2...
patot toksah serabut ngan bende2 gini.. duk serabut ngan plaajaran xpe.. kan~ hai dunia2...
manusia ni brmasalah je la hai~ penin ak memikio nyer

Sunday, October 16, 2011

merepek : 4 life

wuu~
nape rse cam ak cam xbape ade hati ni
mcm ade luke aa lam hati
nape ek?
tktau sebab ape muncul perasaan cmni..
ak rse da dekat stengah bulan ak rse cmni
ak rse ak hepi je
tp knape cm ade luke kat hati tu
ish..
lau nk discover nape jadi gini,
ak pon tktau sbb ape..konpius pon ade
.....aaaaaaa ><
bnde ni kot tekan ak jadik stress
org mati je xde masalah
tp masalahnye skrg, msalah ape yang bleh timbulkan luke kat hati ni?
ak pon xpaham lah
beberape arini duk piker bende ni slaen serabut ngan preparation presentation yg kitorg wt td
...tp maseh xde jwpn pon
waaaa~
nape ni
bende ni wt ak terdiam, sumting shut my mouth suddnly
>< haihhh a e ni..ak pon xphm.. serabut perut

Saturday, October 15, 2011

life : Tuhan

Wahai Tuhan, izinkan aku, hamba-Mu yang hina ini sekali lagi berada di jalan-Mu
Aku akui, aku hamba-Mu yang durhaka akan perintah & larangan-Mu
Tuhan...hadiahkanlah cahaya petunjuk-Mu buat aku..hamba-Mu yang sering tersesat dari landasan yang benar
Tuhan, sesungguhnya hanya Kau sahaja yang tahu apa isi hatiku mengatakan saat ini
dari-Mu ak diciptakan, kepada-Mu jua akan kukembali

Thursday, October 13, 2011

life : penyakit phD

terase nak pok pek tentang hasad dengki. normal, kite kan manusie biase, sntiase lpe n leke, prasaan hasad dengki ni memang ade dialami semue orang la kan.. even orang tu baik, alim etc etc, perasaan hasad dengki memang ade
selalunye hasad dengki kat Malaysia ni memang popp terkene kat org Melayu... aku sebagai org Melayu pon tak terkecuali la.. haisshhh~ betul ke sikap hasad dengki kat org Melayu je? kat bangse or kat negare len cemane? tai realitinye korang memang wujud prasaan hasad dengki yang kuat antare org melayu ni.. contoh la kan, kawan die ade rupe. dengki punye pasal, habis dijaje fitnah, reke2 cerite buruk tentang kawannye. lagi satu, xboleh orang lain lebih dari die siket, hati die mule panas je kan. mesti carik modal2 ape2 supaye die je yang lebih. ni memang terjadi la.. especially pelajar2 IPT, peniage2, n ramai agi ah weh.. perasaan hasad dengki yang wujud dalam hati time tu, memang akan mendorong die untuk jatuhkan seseorang tu. tak kire la dalam ape jue care sekalipon, yang penting die tak nak tengok orang lain hebat.

Dalam Kitab Ihya’ ‘Ulumuddin karangan Imam al-Ghazali ada disimpulkan punca dan sebab timbulnya perasaan hasad dengki. Antaranya ialah:


1. Perasaan Permusuhan dan Kebencian

Perasaan inilah yang paling banyak menimbulkan kedengkian. Mereka yang disakiti oleh seseorang, pasti berasa marah lalu menimbulkan kebencian. Di sini akan tertanamlah bibit dengki dalam dirinya.

2. Berasa Diri Mulia.

Perasaan ini manifestasinya ialah seseorang itu berasa keberatan kalau ada orang yang mengatasi kebolehannya. Dia tidak rela kalau ada orang lain yang melebihinya.

3. Takbur.

Orang yang mempunyai sifat takbur mempunyai watak suka membesarkan diri terhadap orang lain. Dia selalu memperkecilkan dan suka memperhambakan seseorang. Begitulah halnya dengan sikap Iblis yang takbur, lalu dia dilaknat oleh Allah S.W.T.

4. Ujub.

Allah S.W.T. telah menjelaskan kepada kita perihal umat di zaman silam. Mereka berasa takjub dengan diri mereka sendiri. Keadaan ini menghalang mereka daripada mendapatkan kebenaran.

5. Takut Terlepas Sesuatu Tujuan dan Habuan.

Biasanya perasaan ini wujud di kalangan orang yang saling berlumba-lumba merebut sesuatu habuan. Setiap orang akan berasa dengki kepada saingannya apabila saingannya mendapat sesuatu kelebihan.

6. Ghairah Untuk Menjadi Ketua dan Mencari Populariti.

Seseorang yang terlalu ghairah untuk mencari populariti atau terlalu ghairah untuk mendapatkan jawatan tertentu akhirnya terdedah kepada sifat hasad dengki. Apabila orang lain berjaya mendapatkan jawatan yang diidam-idamkan olehnya itu akan timbul hasad dengki.

7. Busuk Hati.

Sekiranya busuk hati ini wujud pada seseorang, akan menyebabkan orang itu tidak suka sesuatu kebaikan diperoleh oleh hamba Allah yang lain. Apabila disebutkan di hadapannya tentang kesenangan mana-mana hamba Allah, hatinya menjadi sempit dan resah mendengarkannya. Tetapi apabila diketahui pihak lawannya gagal dan menerima nasib malang, dia akan berasa gembira dan suka hati.medium_sujud.jpg

kalau ade prasaan hasad dengki tu.. jauh2 kan lah ye.. x elok... dari kau hasad dengki ngan orang, baik kau tingkatkan diri sendiri : pelajaran kau ke, hubungan dengan pasangan ke, amalan dengan Tuhan ke, ...dari mengutuk2 orang atau jatuhkan orang tu, baik cari keje berfaedah siket ye ><

Saturday, October 8, 2011

fashion : feberet outfitt evriday evritime

feberet kaler adalah : pink n purple n itam juge
so, bju, shawl, bag lam almari hostel sume mos of dem sume kaler ni
antare gaye yg ak ske pakai ari2 especially time kuliah yg banyak n memenatkan :

1) mestilah BAJU KURUNG!!!
~kain licin paleng fevret n cotton baby viscos sheet (sebab cotton baby viscos ni kain die licin jugak! haha XD)

~selalunye culek dr almari mak n bju2 rye yg mak belikan byk tk ingat duniaa XD

~corak paleng suke : polkadot, n kebanyakannye kain plain (kosong, xde corak tp ade siket sulam kat lengan) ak xske abstract..serabut..tp kalau corak abstract die siket je, xpe..

~xsuke kebaye xsuke baju kurung moden xsuke abaya xsuke jubah.. yang ak suke hanyelah bju kurung biase..xde cutting2..benci cutting2...rapat sgt lekat kt badan..xselese


2)blouse
~baju blouse n kemeje dari kain cotton n tshirt

~most of dem ungu, merah jambu n itam juge..ade gak biru

~kemeje n blouse dr kain cotton n tshirt memang pengaliran udare die bagus n seswai la untuk jadual kelas ak yg banyak tu..dah la kawasan UUM ni luas,, kelas jauh2, nak kene lari2..uihh pnt2,,,selain tu kain die selese n lembut..

~semue bju ak cap ayam je..beli mahal watpe..rugi duit jep..bju mahal ke murah ke, lame2 lusuh gak..membazer je beli mahal2

~corak? cam bese plain, kosong or polkadot


3) pants

~black skinny jeans- cap yg same!

~stripe pant-yg ni xde cutting

~plain black skinny pants- 1 ilang mane tah adeh~

kalau untuk sluar xde kaler len.sume itam itam n itam!~~~

4)kasut

~yang paleng diminati ialah kasut canvas hello kitty (cap ayam juge)..memang slalu sangat pakai sebab kelas jauh2..tapak die dah haus..rse mcm kene bli baru..tidak >< hehe

~kasut wedges..xminat sgt..saket kaki..xnak2

~paleng benci heels yg tumit tajam tu..xnak n xkan beli!!..ak lagi prefer kasut kanvas cap ayam aku! ahahaha XD

~lau setakat kua jalan2 ak kadang2 pakai selipar jepun kot..tu lagi feberet..hahaha

5)bag
~yg tali kuat..sebab tuan punye bag ni lasak sangat ><

6)accessories

~kureng la...lagi2 bile ak nak cepat...huhu..serabut je nanti..lau ilang menanges kot >< hohoho


lazy-day : sharnaaz ahmad












(◕‿◕)❤




sumber : encek google & opkos from his page :

https://www.facebook.com/pages/Sharnaaz-Basir-Ahmad/141811235852748

Thursday, October 6, 2011

XXL : B fantastic!!!!


saiz XXL atau bertubuh badan besar bukan lah halangan utama untuk korang berfesyen macam gurlz lain
helo awak2 semue!! korang maseh lagi boleh vogue as well as budak kurus
korang cume perlu tambahkan keyakinan diri untuk kelihatan cantik n menawan
ak cadangkan banyak pakai warne yang memang sweet dipakai : pink n purple
jangan asyek pakai baju itam je..
korang akan nmpk suram jee...xcerie langsung
jgn pdulikan org kurus
diorang cantek dgn gaye dorang
korang cantek dengan gaye korang
b brave!!
bile lagi nak melaram?
sampai bile korang nak merendah diri??
bukan zaman remaje ni..
zaman ni zaman korang perlu tingkatkan semangat n keyakinan diri
wat sesuatu untuk kebaikan diri korang

7 wajah jenazah di dalam kubur


1. Mayat yang mukanya berpaling dari arah kiblat.
Itulah petanda bahawa semasa hidupnya telah melakukan perkara syirik kepada Allah. Kawan-kawan syirik ini jangan buat main-main, dosa yang paling besar dalam Islam. Kekal dalam neraka selama-lamanya.

2. Mayat yang mukanya berbentuk babi.
Itulah petanda semasa hidupnya tidak melakukan solat lima waktu, tidak menjaga solat lima waktu. Lalai dalam solatnya. Sesungguhnya solat dapat mencegah diri dari melakukan perbuatan keji dan mungkar. Perbuatan keji dan mungkar ini banyak, bukan hanya berduaan ditempat gelap, minum arak, berjudi sahaja. Tak tutup aurat juga perbuatan keji. Bayangkanlah sejak dari baligh lagi kawan-kawan tak pernah tutup aurat, berapa banyak dosa yang telah dikumpulkan. Siksa api neraka amat pedih oii.... Kalau kawan-kawan nak tahu bagaimana rasa 1/70 bahang (kalau tak silap) api neraka kawan-kawan cubalah cucuh hujung jari kawan-kawan dengan api, macam mana rasanya? Boleh tahan tak?

3. Mayat yang kepala menjadi batu yang hitam legam.
Itulah mayat yang semasa hidupnya derhaka kepada kedua ibu-bapa.

4. Mayat yang perutnya buncit dan meletup. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka makan harta yang haram. Harta yang haram banyak contohnya. Antaranya mencuri... harta yang haram. Merompak... harta haram. Melesapkan duit kawan... harta yang haram.

5. Mayat yang kukunya mengcengkam dan meliliti seluruh tubuhnya.
Itulah mayat yang semasa hidupnya suka berkelahi, mengata orang dan mengumpat orang.

6. Mayat yang keluar mata air dari kuburnya dan air itu baunya lebih busuk dari bangkai.
Itulah mayat orang yang suka makan riba'.

7. Mayat yang wajahnya tersenyum
Itulah mayat yang semasa hidupnya berilmu dan beramal soleh.