Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, September 29, 2011

merepek : expo konvo UUM

huisshh..gwa blum grade ok!
tadi ptg, rumate tersayang ajak g xpo konvo
oh riangnye lam hati sebab bleh jamu mate kn!
byk gak lah brg2 besss~~
ade gak game bess~~
hehe

Sunday, September 25, 2011

syukur

Tuhan, waktu ni hatiku ngah bunge2 bahagie
smpai suatu mase minggu ni ak diam kejap
n tersenyum
bile ak kenangkan 3 bulan cuti ak kat umah
mak bapa ak ckp ak dah brubah
ak jd ank yg baik
Tuhan...seseungguhnya aku panjatkan beribu kesyukuran
bukan mudah untuk kembali rapat
1 sem x balek mengubah aku akan erti kehidupan
ak belajar erti sebuah kesusahan
ak cuba untuk mengajar diri aku supaya ak xterlalu rase selese
alhamdulillah... semua perkare tu terbayar dengan kerinduan mak ayah aku kat aku even da sebulan ak stat sem baru
menunjukkan ape yg ak usahakan selame 1 sem berjaye
berkat izin-Mu
terima kasih Tuhan

Saturday, September 24, 2011

merepek : selipar jepun bintik2 yg berjasa


sem ni..
ak beli sepasang selipar bintik2 khas untuk g toilet n cafe
harge die?
hahaha XD RM 1.90
murah kan?
ak ske selipar ni sebab die bijik2..sedap pijak atas surface die uh.
ak dah pi shopping kt changlun n kua makan berkali2 sebulan ni ke cafe dgn pakai selipar ni
bg ak kaw seliparberjase~haaha
ak xsangke betol ak kua ngan selipar bintik2 ni..
hahaha
tp ak xkesah pon..kua seremban gwa pakai selipar jepun gak pe~
bantailah org nak ckp pe pon
gwa ska~haha XD
**tu kalau ak kuar sorg2 la
lau ak kua ngan mak takde la aku pakai selipar jepun
hehehe XD

Thursday, September 22, 2011

merepek : xde mood.pehal?

hadeh..
ak kn cm geganas sket**bukan gegurl k
...arini gwa xde mood..
dengan muke yg memang xkan senyum lau xde mood
ok.semue kwn dh tau mke xde mood ak
xsngaje lah
tp lau xde mood, jgn harap ktawe S ak nk kua
haihh
**setan
biasenye lau ak ade mood, glak x hengat
usek member smpai beliau tergolek2 kuch2 hota hai gelak
tapi lau xde mood gwa jadik penyu
sembunyi kpale lam cangkerang
hahahaha
bukan.,,tarik muke pat belas
dorang akan tanye "zirah, kaw pehal monyok ni. xde mood ea"
gwa angguk je.suare xkua
....tgk..


Wednesday, September 21, 2011

tb : edisi khas johan


ak da banyak kali tgk edisi khas ni
tapi lepas balek uum ni oleh krane diharomkan bawok tb sendiri
@gile ke nak pasang astro,
make terlepaslah tgk edisi khas ni
..kelaka gile wa cakap lu
malam tadi lepak ngan rumate tersayang kat cafe hostel len lam uum gak
then,
kebetulan time tu edisi khas ditayangkan..aish..emang xlepas la awok menengoknye
hahaha..ckp perak plak hadeh
lawang gile time si johan ni jadik hazamon
bdn lentik, tangan die xbleh blah XD muahahahah

Sunday, September 18, 2011

conteng2 : bile bosan~

siapa bilang!

siapa bilang kau lemah?
kau bukan lemah, kau hanya kurang berusaha dan sokongan

siapa bilang kau hodoh?
kau manusia ciptaan Tuhan, semua ciptaan-Nya indah,
cuma mata manusia suka membeda-bedakan,
kau senantiasa cantik, dari awal lahirmu hingga akhir hayatmu

siapa bilang kau bodoh?
kau cuma tidak melihat betapa luasnya dunia
jika kau tahu kelebihan berusaha belajar
sudah tentu peluang tidak disia-sia

siapa bilang?
Tuhan cipta kita sebaik-baik kejadian~

Saturday, September 17, 2011

hidup ini suatu kebahagiaan

aku bukan pujangga
yang mensyairkan bait-bait kehidupan dalam syairnya
aku juga bukan seorang penyajak
yang menyampai gagah baris2 sajaknya
aku cuma insan biasa
yang mahu meluah rasa
luhur dari hati
saat ini
aku nyanyi dalam ramai
menyampaikan rasa bahagianya aku saat ini
sungguh aku cinta hidup sebegini
meski poketku sering sempit
jiwaku terasa begitu luas
mungkin ini bukan apa yang kau rasakan
tapi bagiku hidup sebegini adalah suatu keindahan yang tak bisa aku lahirkan dengan lisan.
:)

Thursday, September 15, 2011

merepek : rambut baru :

x expect pon arini nk g kylie saloon tu
haih~
tapi sebab rumate trsayang ajak cuci rmbut,
alang2 baek ak potong rmbut kak limah kesayanganku ni
XD haha
seronok plak org ulit2 urut2 kulit2 kpale
mcm terawang2 bahagia~cewah ayat XD haha
then mase lepas hair-stylist tu kerat rmbut ak
ak pelik die nak buat ape ngan rambut ak
die dok curl2 kan rmbut ak??
korang tau x die wtpe?
die wt rmbut ak ala2 barbie doll
citt~~
die p style kan rmbut ak
mane ak paham die cakap ngan kwn die ape
free2 je ak jadi tester
tp comel ^^
ak ske hasel keje die
gwa rase 1st time cute! XD haha perasan lagi
time die cuci rmbut b4 potong tu pon ak pelik sebab die cam admire rambut ak ni @@
ade gak yg ske rmbut kak limah ak ni ea~hahahaha
tp sebab ak kne pakai tudung balek, ak trpakse la hancurkan hair-make over yg die wt tu
tp die bagi tips kat aku lau nak rmbut cam tadi juz twist wit ur fingers n hair dryer~
lulz..ni yg wat gwa xnak pegi saloon lain ni XD
hahaha
ok..saloon yg ak g ni xmahal ok! mane ak mampu mahal2 T.T
hairdresser tu suh baya harge potong rmbut je..
ak ase hepi arini
mekaceh sebab appreciate rambut kak limah ku!hahahaah

life : Cekidout ape itu falsafah??!!!

http://philosophisme.blogspot.com/2007/04/apa-itu-falsafah.html

arini belaja subjek sains pemikiran etika
memaksa ak perah otak yg da nak tumpul
sebab cuti lame sangat
pensyarah nye rajin panggil kitorang supaye ke hadapan
seram plak XD
gigil la plak pagi2 ni
..cekidout ape itu falsafah!!!!!!

Wednesday, September 14, 2011

kesibukan bekerja!

ngan assigment yg mula menimbun
ngan keje part time yg makin dirasakan berat tuk dilaksanakan
ngan badan n otak yg pnt
itulah student life
sape kate student tau makan tido je
susa gak tau
jangan bandingkan ak ngan student zaman purba kala
lpas ni bertambah lak ngan program2 yg kne dhadiri
student zmn skrg walaupun ade ptptn kau ingat cukup?
sebab kene simpan untuk mase praktikal nanti
bukan xboleh nak mintak kat mak ayah, boleh...
tapi xkan nak mintak 500 hingget sedas..
kayap gak mak ayah kite pon
student sekarang berdikari care lain
student dulu berdikari care lain
dulu bole lah sume brg murah
sekarang brg2 kperluan sume mahal
50 ringgit dapat ape sangat
><

Sunday, September 11, 2011

merepek : hari 1st d bumi UUM

haha XD bunyi cam freshie baru na orientasi kan!?!
hehe prasan mude plak ae ak ni wawawa XD
sampai2 je pukul 5 kat UUM ni..
ak xtido..berborak ngan rumate ak, si miza
n kwn2 satu course ak : zaliha, maryam n shila
sebelah part ak memang brsepah wa cakap lu
pastu kul 9 p amek kunci kat dewan hostel
beratur bukan main panjang XD
then kua p beli brg..
hari memang x selalu indah
time nak balek ujan
da r payung ade lam kotak
naseb3
sampai2 je..ak tgk barang2 ak maseh bersepah
hahaha

Thursday, September 8, 2011

lalala : ce teke sapa dia???


.
.
.
.
.
die ni Shilla Amzah!
sweet 21 seperti ak
sore die sedap
ak ske sgt
comel lak tu
ade org kte die miley cyrus mesia
tap bagi ak suare die laaaaaaaaaaagi sdap dr miley cyrus tu
@@

layan~~~



life : hati besar

ade mase kesabaran aku sampa ke puncak.
ak yang gile hebad kewl..hhe ble jadik hot
bile ak da marah tu ayah aku pon takut~~wahaha
ayh ak takot? bkn die malas nak lyn si ribut topan ni
da paham da die
hik3
ak bkn mrh , slalunye ak majuk je
lau org tu wt jht kt ak
ak mrajuk..nape org tu wt cmni kt ak
sdeh2...bad mood sekejap sehari pastu esoknye ak ok
sebab ak xmrh cume ak kuat mrajuk
sng ckp ak senang touching hwa3
ape gune marah org lau org tu ngok ngek..heishh
dr ak tensenkan diri ak mrh kt die, baek ak wt tk tau, pk bende len
hati pon sejuk balek
ayh ckp ak ni pengaseh orgnye
yeke? ak rase ak gangster je~hwa3
ok gangster yg dlm ati ade tmn
ade ke gangster nanges tgk cite industan even da ulang cite yg same byk kali?
hwa3 ak le tu
roomate ak tau dah...
ak bkn sngaje..dah citer tu tacin sgt(~alasan XD hahaa)
esoknye mesti die p habaq kt geng kitorang..ades jatuh la ke-hensem-an gua ni~hik3
pastu lau die tgk ade citer industan je mesti die ckp, jap gi zirah nanges plak ni
hahahaha cittt
xbole thn wooo...sdeh..
masalahnye jln citer industan memang tacing ..trase smpai lubuk ati
sebab tu la ak xske tgk movie sesedih..
kang org tau plak..hik3


Tuesday, September 6, 2011

life : tradisi raye tmn prumahan aku

oleh krane jiran2 ak : golongan isteri2 sume sebaye je ngn mak aku
ak pon cam xkekok sgt r nak lyn
n dorang ni 1 kepale lak tu ngn mak aku : ske gelak n wt lawak
bile sembang ngan dorang memang gelak sakan la~~haha XD
ok..ak bukan makcik. XD
kitorang akan raye dari sebuah rumah ke sebuah rumah kt lorong ak beramai2
arini umah aku last destination
esok lak sambung sebab sume dah nak pecah perut jamah makanan n minuman
muahaha XD
air sarsi aku laku kott
hadeh
ape pon..gwa bahagie raye kt sini
hehe XD
puase kt cni pon bahagie sebab ak ske tuka2 juadah ngan jiran sebelah umh ak ni :cik ita
ape ak masak memang ak hulur la
rempeyek aritu kua je periuk trus hantar kt umah sblh
hua hua hua
SELAMAT ARI RAYE
hehe

Monday, September 5, 2011

lalala : james baum

JAMES BAUM
penyanyi, produser, penulis lirik
trbabit lam industri musik area 10 tahun
ak bru thun ni dgr lgu die.
cz kt astro ade wt the making of lagu die yg tajuk : dunia sebenar
asal : penang(tempat laher n dbesarkan)
lagu die yg ak da ulang2 dgr : falling in luv&lockd in luv


lyn~

movie : review karipap2 cinte



kemarin ak tgk cite ni sebab cite "hantu bonceng" kul 5.30 ptg
mak xbagi balek lewat
so tgk la ngn mr B cite ni
ble thn la klaka nyer
bes gak Gambit berlakon
ade plak sore fafau jd DJ hahaha..tah pape je
berbaloi gk r tgk cite ni
tgk tau!!
ni sinopsis cite ni~~


Dibintangi Gambit Saifullah, Mellia Aimellia, Syawal Ruslan, Eman Manan, Elyas Iskandar,Syamira Azmil dan P.Jagen, filem terbitan Cinematic Pictures ini bakal berada di pawagam mulai Hari Raya Pertama.

Sinopsis

‘Karipap-Karipap Cinta’ yang mengisahkan dua perihal hati yang jauh berbeza. Ali yang bekerja di syarikat penerbitan majalah merupakan seorang lelaki yang sempoi, gemar melepak bersama rakan-rakannya dan sering dimarahi bos tempat kerjanya kerana kualiti kerjanya manakala Sarah pula ialah seorang dari Universiti Al-Azhar, berasal dari keluarga yang berada dan merupakan seorang wanita yang bercita-cita tinggi. Ali mula jatuh hati pada Sarah selepas terpandang wajah ayu Sarah yang sedang berjalan keluar dari tempat kerjanya. Hubungan mereka kemudiannya makin erat selepas cubaan Ali menyelamatkan beg tangan Sarah yang telah diragut walaupun pada akhirnya Sarah sendiri yang berjaya menewaskan peragut tersebut.

Keadaan menjadi semakin lucu, apabila Ali mengaku pada Sarah dan keluarganya bahawa dia juga merupakan bekas graduan universiti Azhar kerana tidak mahu kalah kepada seorang ustaz yang ingin dijodohkan dengan Sarah. Pelbagai kejadian telah berlaku akibat pembohongan si Ali ini sehingga huru-hara jadinya. Namun untuk mententeramkan perasaan serba salahnya itu, Ali bertekad mahu mencuri dokumen penting yang disimpan bosnya bagi menyelamatkan maruah keluarga Sarah. Tetapi Sarah tetap kecewa dengan penipuan Ali. Harapan terakhir Ali adalah untuk menghasilkan karipap yang tersedap di dunia untuk Sarah yang sememangnya pakar dalam membuat karipap. Namun adakah cinta mereka dapat bertaut kembali?


Sunday, September 4, 2011

masakan : makaroni goreng kari



cewah~kemain tjuk lg ea
arini gwa msk makaroni grg kari
ni sempene Mr B nk dtg braye

ye ye je xpenah mkn makaroni grg kari
siap brtambah tu XD

ni resepi makaroni grg kari
even ni 1st time tp mak ak ske kot!!! XD time kaceh sebab puji mak! hohoho (gumbira sebentar)

bahan :

1) 1 biji bawang merah besar, 2 biji bawang putih, 7 biji cili padi (tumbuk@kisar@potong2)
2)sedikit dageng ayam tanpa tulang (hiris nipis2)
3)1 biji tomato n 1 batang lobak (dipotong dadu), sayur kobis bunga (amek sikit je)
4)3 sudu besar rempah kari ayam@daging
5)garam&perasa secukup rasa

6)makaroni(agak2 je lah) ak bubuh pkai 1 mangkuk besar je

care2 mngikut aku XD

1) korang rebus makaroni tu around 20 menet gune api sederhane. makaroni mestilah kembang n jgn trlalu lembut. bubuh garam sedikit lam rebusan tu. lepas makaroni tu lembut, korang toskan n letak makaroni ke tepi.

2)bubuh minyak masak. buka api.panaskan minyak jap.

3)tumis bahan 1 smpai wangi n agak2 layu

4)masukkan bahan 4 n kacau2 sebentar

5)masukkan dageng ayam n kacau sampai dageng ayam tu separuh masak.

6)masukkan tomato, karot n kubis bunga lam periuk tu. kacau2. tunggu sampai sayur xtrlalu empuk.

7)bubuh garam n perasa

8)masukkan makaroni yang korang dah tos tadi. kacau makaroni sampai rata ngan bahan2 tadi

9)bia kejap then masukkan sebiji telur @ 2 biji ke dalam masakan. kacau sampai masak.

10)lau nampak warne warni tu, korang bubuh lah 1biji cili merah besar yang dihiris nipis, sedikit daun sup yang dipotong halus n bawang goreng lam makaroni goreng kari ni!

siap!!!!!!!!!!!!

er.. yg ni lak bli kat jusco time kua ngan Mr B td XD
dos muffin untuk sminggu! XD
hohoho

life : adiah bday & raye yg trindah XD haha


tahun ni mahal seyh adiah bday ak : laptop tu...muahahaha
cess..brlagak la plak
ehem3..
syukurillah.. seb baek ayah nak bli lptop bru
kpd laptop lame yg rosak..slamat tinggal!!!!!!!!!!
huish nmpk cm jht sgt pulak kn? hihi XD
kepade bapak : mekaceh!!! len kali blikan motor plak eaa!!!!!!!!!
hahhahahaha XD perghhhh

p/s : rye ni gwa turun sekilo sebab demam n munth2 yg teruk..cess xbaye pon..braye kt klinik

Friday, September 2, 2011

merepek : baru balek dari kampong halaman

raye yg dlu rasenye bes gaban time kekecik da x rase hebad bile d besaq cmni
heihh thun ni bertambah kurang ke-eksaitedan aku nak beraye
selaen asyek xde mood, ak pon cm x slese ngan iklim semase kt kampong
nape tah.
ngan tebiat pelik dimane camhore sprti aku x amek gambaq sendiri
n xde buad muke bajet2 comel n cun dgn baju raye baru XD haha
npe tah..
mungkin ke-eksaitedan tu cume dirasai dak2 tecik yang x sabaq nak kutep duwet raya
n bakal mmpokaikan pokcik2 di kampong..hahaha
ape yg ak buat raye ni?
pi heret kaki ikot mak, n adek aku braya
punyalah xsemngt.. ak rsa lau xkrane malas nak angkat n tuang air untuk orang2 yg datang baraan ( rombongan raye ikot grup besar :laki tuwe, laki mude, pompuan tuwe, pompuan mude,)
ak x ikot.hehehhe
banyak tu xla sgt tp krane ak bukan lah trlalu rajen so pi lah ikot mak n adek pi braya umah sanak saudara
k lh..
SELAMAT HARI RAYA>>jgn xde mood cam ak k