Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, August 18, 2011

SEGMEN SIMPLE : NASZ NAK SAYA MERAPU


KESAH DUA ALIEN TURUN BUMI
pen-rapu : Hazirah Kasimon la~ XD

Bun dan Bin 2 beradek alien yang nak melawat bumi sebab dorang ngah cuti sekola.

Bun : Weh Bin, ko da siap ke bebarang nak gi holiday ni?

Bin : Dah r Bun, lau xsiap awal2 nanti gua lupe bawak bantal busuk gua ni

Bun : Ok, sebelum kite sampai Bumi, ade 1 big probelem lagik kite kene settle

Bin : padia lagi?

Bun : lau nak turun bumi kene r rupe bentuk kite serupe ngan depa,
xda la depa serang n bunoh kite nanti

Bin : huk aloh~ ingat padia tadi. jgn risau Bun.. Mlm tadi gua da siapkan " Mesin Wonderpool"!!

Bun : padia mesen yg ko cipte ni?? bunyik cam taman tema ja

Bin : hohoho Bun Bun Bun. mesen ni akan tuka kite jadik cam makhluk bumi nanti.. baru la depa xsyak kita ni aliennnn~~bijak x aku ..hohoho :D

Bun : ko dah uji mesen tu Bin? satgi ang tukaq kita jadik monster lak

Bin : opkos r Bun. tgk ni gua tuka kasut lu jadik bubur Vava voom

Bun : hoih~ tu limitd edition!!baik ang tuka balek!!!!

Bin : Bun Bun Bun~~ rilek3... **ching** tengok tengok...hebat x gua, kasut lu ade balek

Bun : fulamak Bin, hebat la kau.. ohsem ohsem..hoho.. tapi kan Bin kite taktau rupa makhluk Bumi tu.. camne kite nak bertukar???

Bin : alamak Bun.. gua lupa nak google tadi.. manada wifi kat angkase lepas ni..hadeii

Bun : takpa3, aku ade cadangan.. satgi kite landing senyap2 kt bumi.. kite wat enjen UFO kita silent mode~~ pastu kite semunyik jap kat mane2 n tunggu ape makhluk Bumi muncul, pastu kite copy paste la depa..

Bin : hebaddd gak tu..ok3..jom mendarat~~~~

setelah, diorang semunyik n copy paste rupe makhluk Bumi, dorang pon kuar la dari tempat semunyik..
tetiba,
makhluk bumi len : tangkappp depa!! jangan kasik depa lari!!

Bun dan Bin tercegat tak tau nak buat ape..apsal kene tangkap, kan depa dah tuka jadik makhluk bumi~~ =,=

makhluk bumi laen : " hah dapat punn, oooo korang la yg makan sayur2 ak eaaaa.. weh korang tau x..ni la dua KAMBENG yg duk makan tanaman ak. mai kita bawak balek wat kenduriiiiiiiiiii~~~"

hhohoh XD
** depa = diorang
** ang = kau

10 comments:

  1. dah follow awak. tengah fikir tadi apa la yang akan alien tu berubah, mesti binatang kan? rupanya kambing. haha. sempoi2. memang bab-bab merapu korang dasat ek? hahaha.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  2. haha..la jadi kambing rupanya..

    haha...

    http://zulfattah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. haha~kambeng rupanyer..so,moral of d story..make sure buat full preparation b4 b'tindak..hehe

    ReplyDelete