Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Sunday, August 14, 2011

segmen : istana biru nak berkenalan


Nama : Hazirah
Maksud : pilihan terbaik

asal nama diberi : 1)Nama nenek, maklong & sepupu semua mule daripade huruf "H"

2)Umi saye xnak bagi name panjang2, cukup Hazirah sahaje sebab senang disebut. Umi kate kat akhirat nanti, Tuhan panggil name kite dengan name panggilan yang disebut di dunia.

3)Umi kate name Hazirah ni betul2 menarik perhatian die mase die ngah mengandungkan saye.

4)Pastu bile saye semak rahsia bulan lahir saye : Ogos, ade ciri2 yang kene mengene ngan name saye. Sape lahir bulan Ogos, orang senang tertarik kat die sebab die pandai bermain kate2. Agaknye sebab tu lah jadi "pilihan hati" :D hahaha~

5)asalnye nenek nak bagi name panjang2, sebab saye je cucunye yang laher bukan di kampung kami Johor tetapi di Serawak.

Sifat baik : 1) saye cerie orangnye, suke gelak, suke wt org hepi.

2) berani. agak boyish n lasak. mungkin sebab saye anak sulung tp saye 2 bradek je.

3)manje

Sifat buruk : 1)tak ikut arahan lau xsuke ngan arahan tu

2)xpandai luah perasaan. pendam dalam hati

6 comments:

  1. thanks yer sebab join.. saya sangat2 menghargai... sorry lambat datang sini sebab saya offline 2 hari.. huhu...

    nama yang pendek nih bagus.. nanti bila dah meninggal senang org nak doa... n masa angkat nikah.. huhu...

    hurm... yang saya kenal pon org nama hazirah nih memang suka pendam masalah dalam hati, tapi kalau rasa terbeban luahkanlah k...:)

    terima ksaih yer join segmen saya... :)

    ReplyDelete
  2. oh? xpe..saye eksaited je nak join ape2 segmen... bleh tmbh kwn2 sdare blogger ^^ time kaseh gak sudi jenguk blog kcik sye ^^

    ReplyDelete
  3. jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

    http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

    ReplyDelete
  4. salam... terjah sini..
    lasak eh? jom main futsal.. haha
    anyway..happy blogging..


    http://zulfattah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hoho.sye xpena lak men ftsl. ^^ sem depan nk try kot :D

    ReplyDelete