Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, August 18, 2011

masakan arini : murtabak meggi ^^

hoihh~ arini sje nak kongsi resepi murtabak megi
dlu ak n kwn2 kelas mase form 6, kne mniage untuk hari kantin lau xsilap
then slh satu yg kitorang mniage : murtabak megi
hoho XD

bahan2 : untuk 1 murtabak megi
1) 1 bungkus megi perase kari or ayam
2)1 biji telur
3)minyak
4)air panas

care wat die~
1) mule2 korang kene celur la mee magi tu kasik lembut.. tapi korang xleh bagi die pecah. megi yang dicelur tu mesti maseh kekal lam bntuk segi empat even da dicelur.. so jgn la korang celur sampai lembut sgt..agak2..

2)then pecahkan telur lam mangkuk n kacau perencah kari@ ayam lam bungkusan megi tadi.. kacau sampai serbuk2 prencah tu sebati ngan telur

3)lpas tu. panaskan kuali leper, letak mee megi yang segi 4 tu ati2 atas kuali leper tu supaye bentuk die kekal segi 4,

4)then, cepat2 curahkan campuran telur n kari tadi kat megi tuu~~macam goreng telur la.. bile dah sebelah gareng korang tukar ke side sebelah pulak~~

5)siappppppp




19 comments:

  1. dah lama tak buat ni...huhuuhuu

    ReplyDelete
  2. pernah makan..sedap jugak..tp lagi best murtabak ayam..hehe

    ReplyDelete
  3. wahhhhh.... kreatif! maggie pun boleh... hehehe... tak terfikir pun nak buat cam gitu.. hehe

    ReplyDelete
  4. jadi chef pulak kau sekarang tahniah2. hehe


    http://muhamadsufian89.blogspot.com/2011/08/belajar-loghat-nogori-part-2.html

    ReplyDelete
  5. hoho :D cube aa...sng je..eh lpe nak gitau.. perencah maggi tu buh separuh je.. lau buh sume masen

    ReplyDelete
  6. biase la pian.. org pompuan kne reti mask**nak buek camno~hoho

    ReplyDelete
  7. wah, dah lama tak buat ni. bolehla try.
    btw, dah follow u. :)

    ReplyDelete
  8. kite pernah wat..tapi kite pgl pizza maggi

    ReplyDelete
  9. :) hehe..mane2 je..tp carenye tetap same kan ? :)

    ReplyDelete
  10. aiyak! tergugat iman dibulan puasa ni hikhik..
    follow back yaw;)

    ReplyDelete
  11. pernah buat murtabak maggi ni..lama da tak buat..terasa nak makan pulak..haha~

    ReplyDelete