Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Tuesday, June 14, 2011

5 minutes class make up

Kuliah untuk subjek2 course ak kebanyakannye start seawal kul 8 pagi
Means ak kene cepat sbb i lov to tke a lite brekfes b4 go 2 d class : oat n nescafe
N aku tau ramai lagi dak2 universiti yang slalu bangun lmbat nak g kelas
tapi nak look gojes / kemas la kan bile dalam kuliah
ok here d tipss

Rajenkan diri korang gosok/iron baju kurung pada hari Sabtu for those who study kat UUM sebab UUM kene pakai pakaian formal ..kalau boleh 5 pasang
Then, baju2 tu gantung elok2 supaye xkedut
@kalau malas sangat korang kene ade baju n tudung kecemasan : yang xpayah gosok punye
Sape2 yang jenis amek sarapan pagi, kalau boleh sediekan minuman 3 in 1 n biskut, oat
cepat n boleh alas perut..ur mind will work fast if u take a light brekpes

Make-up tips 4 emergenciess :

1) sapukan/apply krim kecantikan/foundation to ur face as fast as possible

2)gune sponge to apply ur face cake. dont forget to ratekan with kabuki brush.

3) apply ur blusher, soft pink or skin tone r d best, on ur cheek bone. xperlu tebal2

4) then, skali lagi ratekan bedak on ur face with kabuki brush

5) sesiape yang suke pakai eyeliner@celak, dinasihatkan pileh lah celak berasaskan pensel@crayon. dont choose water-based@oil-based, nanti takut comot pulak sebab kelam kabut nak rush g kuliah.

ermmm..b4 make-up, make sure ur face xde biji2 d hidung...nanti pelik pulak..hehe :) okkk..selamat mencubeee



No comments:

Post a Comment