Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Thursday, June 30, 2011

fevret breakfast

seperti yang bos ak kate:
sape yg suke mkn, org tu tau mcm mane nk sedapkan lg mknn tu
@@ is it true?
selain oat + nescafe( ni brekfes paleng cepat nk wat kt hostel b4 g class)
kt umah ak ske msk nasik goreng bebola
kitorang pun ske makan scramble egg a.k.a. telur hancur
untuk pagi aku dah wat nasik grg bebola
so ptg ni ak msk telur hancur
:mayonis
:siket white pepper
:garam
:ajino
:minyak
then goreng la~~sedakkkkk owww
mak ak lak tukang wat air panas
as usual, kopi o ^^ heaven
then makan telur hancur ngan roti
kene masak sebab ayah aku keje shift mlm
cian die xmam lak~
ak suke balek umah sebab ak ble msk telur hancur fevret ak

Wednesday, June 29, 2011

ape ak mkn mlm ni

kerane dah makan sedak 4 several days b4
self-cook, masakan mak ayah n kedai2
untuk mlm ni seriously dunno nak mam pe
so aku opened up peti eiss mak ku yang huge giant size tu
n tgk kat ruang beku
n i saw french fries..wuu
dlm hati :>dah lame xmam ni..kene mam ni<
then i pick tomato sebagai makanan tmbhn..ecehh ade lak side dish nye ye
..deep fried those french fries..selalunye akan gaul french fries tu dengan black pepper
sebelum goreng n pour garam yang dibancuh dgn air dalam kuali
tapi hari xnak lah..nk perise original je
ye ak memang gile kat black n white pepper n nescafe, coffee etc etc
bile french fries tu dah kuneng n gareng toast-kan minyak then serve dlm pinggan
dengan tomato tu with life chilli sauce
sape selalu makan KFC mesti prasan n makan life chilli sauce ni
then makan le depan tb..
uuu..nikmat..kentang grg yg sedikit tu dkongsi dgn mak ku
mak ku : >lame x mam kentang grg ni.sedak pulak<
ahaaa :D itulh dinner simple-ku~haha

k tata

heppy-er ^^

sehari lepas i hang out wit mr bubuk
yikkss...haha XD ilov that..bubuk
mr bubuk dtg ngan kete wira yayah die
fetch me a lil bit far frm my house
as jiran2 r so minah-kepochi
walk towards that car then get in it
sembang2, gurau2
bought KL Gangster movie ticket
while waitin d clock tick tock for 12.40 pm,
we bought a small curry pizza kt food court jusco
i ate 1/4 je sebab rase bawang die strong sangat
xbrape ske
then i bought a regular caramel ppcorn, coca cola
b4 we got into the cinemas..
KL Gangter is pretty fun n i enjoyed it
as i lov action and comedy
i hate horror n jiwang-karat mvies
yikkksss~allergic
lepas tgk cite tu, jalan2
then he send me home
^^ bui bui

u lov starbucks mocha frappucino?

i lov coffee so much
█░█░ █▀█░ █░█░ █▀█░ █░█░ █▀█ ░ ░ ░ ░ ░
█▀█░ █▀█░ █▀█░ █▀█░ █▀█░ █▀█ ░ ░ ░ ░ ░

XD
one of my fevret beverage yang berasaskan kopi : starbucks mocha frappucino
bt d price of that thang mkes me think twice,
so i tried to think how to save my cents bt still can hve it ^^

ingredients/bahan-bahan :
3 table spoon of coffee/nescafe
3 table spoon of milo/cadbury hot chocolate
1 cup of nonfat milk/susu pekat manis secukup rase
ice cube tray

steps/langkah2
1) bancuh kopi dan kemudiankan tuangkan separuh ke dalam ice cube tray
2)separuh lagi kopi dicampur dengan serbuk milo dan susu segar. kacau sehingga serbuk milo sebati dengan susu n kopi dalam mangkuk.
3)tunggu sehingga kopi dalam ice cube tray td membeku. kemudian masukkan kiub2 kopi kedalam mesin pengisar dan kisarkan kiub2 itu tapi jangan terlalu halus.
4)masukkan kisaran kiub ais itu ke dalam gelas tinggi. tuang campuran kopi, susu n milo tadi ke dalam cawan
5)kalau nak nampak lagi hebat kan, korang boleh bubuh whipped krim uh ngan chocolate syrup
6) sedak doe~~hebakkkk

^^ ok c ya

Sunday, June 26, 2011

~~

xsabar nak masuk sem baru
dgn semangat berkobar2 sebab result naek!yeyy~
selain tu ak xsabar nak start keje
tp ak xtau same ade nak stay keje ngan bos lame
atau carik keje tempat lain
sebab~erm entah la
ak suke bos lame aku
baik, n mcm mak aku la
tp ak nak kn pngalaman baru..
tgk la mcm mane~
ak ase cam berbelah bahagi
tk tau mcm mane
ak xkesah gaji xnaek sebab keje tu bukan terok sgt pon
cume aku piker camne ak nak manage jadual keje aku
sebab sem depan kelas ari selase xde so kelas isnin rabu n senin kames full
cume ade siket je mase untuk keje
tu yg ak kene piker..k dedaa

Saturday, June 25, 2011

is it fun

hurm..am i fooling myself when i try to convince myself that im ok wit that?
am i hurtin my heart when i try to convince myself that its nt hurtin me?
am i?
@@ i knoe its fool to pretend it's nothin, but i got to do so
i knoe its hurt to assume its not mke any senses to me , as i want to let myself knoe that i cn pull upp my strenght n forget sumtin that hurt me a lot.
ok.. T__T im hard to believe anyone even i knoe her/him for a long time
..aku punya diriku
aku masih mempunyai aku
ketahuilah wahai diriku, selagi mempunyai aku
aku tetap aku

result sem 4 ~~

alhamdulillah....
sebok2 ak pon maseh lg bole catch up
huhu~~akhernye mningkat ckit dr sem lepass
syukur ya Allah....
sem depan usehe lebih2 lagi
nak capai 3.5 tu mustahil lg
ak nak capai 3.4 pon jadik lah untuk PMS
PMK ak sem ni 3.32 tp sebab sem lpas nyer pms ngok ngek
make ngok ngek lah PMS ak sem ni..
hampeh tolll~
tp syukur maseh lagi diber kesempatan untuk meningkat siket
ak xmintak banyak cume mintak yg boleh
memberikan aku kesenangan dalam hidup
dan memudahkan perjalanan aku kat railway ni
ak xnak berhenti...ak xnak tersadai jadik ketapi yg rosak
sebaleknye ak nak jadik kerete api yg berjase walaupon berusie berabad lamenye
ak harap sem depan ak boleh tingkatkan pencapaian exam aku
n aku nak join banyak3 program
k dedaa

Tuesday, June 21, 2011

sUp bebola + sayu-sayuran

i love chicken ball, fishball n meatball
ok semalam i made some hot soup 4 d dinner
saiz hidangan ni untuk 4-5 orang

bahan sesuke hatiku

bawang merah-1 biji
bawang putih-3 ulas
lada hitam-secukup rase
kayu manis
bunga lawang
halia-sedikit sahaja
garam
seasoning
daun saderi
lobak-2 batang
tauhu
sawi
bebola ikan/daging/ayam
kubes bunga
kentang-3 biji
1 kiub ayam

care2

1) bawang merah , bawang putih, lada hitam, halia ditumbuk sehingga lumat.
2)panaskan minyak. tumis sehingga wangi bahan2 yang ditumbuk tadi bersama2 bunge lawang n kayu manis
3)setelah bahan yang ditumis agak kekuningan n naik baunye, masukkan air sebagai kuah
4)masukkan kiub ayam dan digaul sehingga sebati
5)selepas kuah agak mendidih masukkan kentang dan lobak
6)kemudian masukkan kubis bunga dan bebola setelah kentang agak lembut dan juga garam n seasoning
7)sawi n daun saderi dimasukkan
8)siapppppppp~boleh dimakan..huhu

Monday, June 20, 2011

itu lumrah

trust me man
im not that strong T__T
secare luaran hepi like hell
secare dalaman sad like mourn of sumting
tacing tacing tacing
eyyy~
mcm mane ni
mcm kumpuln Jambu tuh ckp
"muke legend ati cute"
=,=
seseorg ckp ak ni cam ade 2 personaliti
depn org : so strong, hepi, berani, lasak
blakang org : sensitip, tacing, kuat mrajuk, nane sane nanes sini
munguk ah seseorang tu~ sepak kang
hahax XD
blogger-emoticon.blogspot.com

makanan fevret

aku jenis food lover
mkn ape yg ade..
brsyukur bile maseh adenye mknan
haha XD
tp tuk sem ni ak sangat-sangat
menggilai spaghetti bolognese
g mkn mane2 pun b4 cuti sem ritu
ak mesti order spaghetti bolognese
i lov satu gerai western food kat Uum ni
die nyer side dishes bleh tambah spaghetti bolognese @ french fries
means i cn eat anythin else bt still cn hv my spaghetti blgns
wuuu~ :')

Sunday, June 19, 2011

hari seterusnye~

pic SS ak XD

petang semalam kan aku gi majlis konvo emak ak
ni r pic nyeh semalam b4 gerak ke PWTC
majlis konvo mak ku belah ptg
tp kitorang g awal~~huhu
rini..untuk kesekian kalinye ak xbaik ngan ayah aku
aku cakap dah..kejap je aku ok ngan die..
die ni jenis suke mem-bahan aku
@ memperlekeh kan aku
aku tanye "ikan masin ni nak gune minyak ni ke tuka minyak lain?"
die jawab " xkan ko tak tau..ko kene masuk kelas kemahiran memasak~~bla bla bla bla bla......."
soalan aku tadi maseh xberjawab
then aku tanye skali lagi "gune minyak ni ke"
die jawab "ko ni lain kali xkan xde simpan dalam kepale..bla bla bla..."
soalan ak maseh xberjawab
then ak cakap " org tanye lain die jawab lain...ni nak goreng pakai minyak ape..walid duk jawab lain...tu nanti2 lah..."
then trus mrajuk..haihh tensen betol ngan org tuwe ni...
ak tau ak kene belajar memasak tapi boleh tak lau die jawab soklan
tau pulak marah lau aku tegur die, die wat gitu kat aku xpe..ak rase nak hentak je pale aku kat dindeng..eyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
gigit waliddd...uhuu.."Selamat Hari Bape" to walid.
even kite selalu gado-gado..sayang walid~
bcoz of ur bebel i cn stand here
bcoz of ur leter i cn stand where i am now
thanx..juz thanx

Saturday, June 18, 2011

my umi's convocation 2day

arini mak ak akn trime skrol ijazah..
apsal course ak 4 thun aa..
adei lame lg...~~
jeles tol ngn mak aku aa
wuu nak grade gak..~~petande kemalasan meningkat dgn majunye
hahaha :D
2day i will wore my full of beadings purple modern kurung
black shawl~my fevret with inner
baby-doll touch
ok bye3

Tuesday, June 14, 2011

5 minutes class make up

Kuliah untuk subjek2 course ak kebanyakannye start seawal kul 8 pagi
Means ak kene cepat sbb i lov to tke a lite brekfes b4 go 2 d class : oat n nescafe
N aku tau ramai lagi dak2 universiti yang slalu bangun lmbat nak g kelas
tapi nak look gojes / kemas la kan bile dalam kuliah
ok here d tipss

Rajenkan diri korang gosok/iron baju kurung pada hari Sabtu for those who study kat UUM sebab UUM kene pakai pakaian formal ..kalau boleh 5 pasang
Then, baju2 tu gantung elok2 supaye xkedut
@kalau malas sangat korang kene ade baju n tudung kecemasan : yang xpayah gosok punye
Sape2 yang jenis amek sarapan pagi, kalau boleh sediekan minuman 3 in 1 n biskut, oat
cepat n boleh alas perut..ur mind will work fast if u take a light brekpes

Make-up tips 4 emergenciess :

1) sapukan/apply krim kecantikan/foundation to ur face as fast as possible

2)gune sponge to apply ur face cake. dont forget to ratekan with kabuki brush.

3) apply ur blusher, soft pink or skin tone r d best, on ur cheek bone. xperlu tebal2

4) then, skali lagi ratekan bedak on ur face with kabuki brush

5) sesiape yang suke pakai eyeliner@celak, dinasihatkan pileh lah celak berasaskan pensel@crayon. dont choose water-based@oil-based, nanti takut comot pulak sebab kelam kabut nak rush g kuliah.

ermmm..b4 make-up, make sure ur face xde biji2 d hidung...nanti pelik pulak..hehe :) okkk..selamat mencubeee



hello fellas

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002145192785


Monday, June 13, 2011

Sunday, June 12, 2011

me n sambal tempoyak

hu3..
Yesterday n yesterday again,
i went to Tesco...
teman umi n walid g beli brg2 dapo
then i saw bende2 kuning dalam peket kecik
tomeinye..rupe2nye tempoyak


then, aku tringat mase kat pahang ritu
mak angkat aku wat sambal tempoyak
Sedap amat
well i grab 2 pack..hahaha :D

bahan2 sambal tempoyak:

a pack of tempoyak (50gm 1 person)
garam n seasoning secukup rase
cili padi (depend on d chilies type) secukup rase gak
bawang (sape yg suke bawang je bubuh)

care2 sesuke hatiku ~~haha :

1) hiris nipes2 bawang@shallot trsebut
2)tumbuk cili padi sampai hancur
3)then, amek tempoyak. bubuh dalam mangkuk.
4) campurkan bawang n chillies n gaul ngan tempoyak dalam mangkuk tersebut.
5)amek seasoning n garam siket sebagai perase. tk payah banyak sangat bubuh, x elok untuk kesihatan :D

~~tadaaa....siaplah anda nyer sambal tempoyak.sedap tau makan ngan nasik panassss~
lau nak lagi sedap mkn ngan sambal bilis
1) bilis dicelur ngan air panas n ditumbuk ngan sedikit cili padi.
2)tambah seasoning.

~~perghh..tambah nasik wa cakap lu derrrrr

Friday, June 10, 2011

vavavoom

..arini teman umi baya bill
@@
then makan n balek..
de bace iklan jwtn kosong tp..
tmpt buat air tu dipenuhi mamat2 lah..
don like
lau tuwe2 xpe..ni baye2 aku je~~alahaii xbesnye

Tuesday, June 7, 2011

blogger-emoticon.blogspot.combaru duwe hari
then dah rase boring..ammagad..
nak keje cam dulu tu
tp according to my mom
sekarang pluang tipis sebab elaun dah dinaikkn 800 ringgit
damn..
kne carik lubuk duit len la nampaknye
nk keje ape la ni
adei~~
keje jusco?tesco?
xde pngalaman.....
xkan nak duduk umah 4 d entire 3 months?
no no no..
bukan setakat boring,
mati kering ak kat umah
=,= i wont let it happend again
nnti nak shopping pun xde duit
lau pakwe poket tebal xpe..sygnye die asyek poket tipis je
haihh~~~ =,=
hve no money to spend to
ak pon xtau bile dapat mrase duit die
bukan berkire tp ak pon xde duit jugakkkkkkkkkkkkk
:P sengal sengal
apsal semester break kali ni panjang sgt aaa
ak bukan xsuke balek umah tp xnak la lame2
watpe?
boring gile....sebab dah biase ade program sini sane
kat umah mcm tapai basi..terjeruk je

blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, June 6, 2011

cn i stop d tic toc

huhu. perjalanan balek dari pahang memang menyeksekan
lebuh raye sesak dgn barisan kerete bersusun di ats jalan
dats cme frm klantan, pahang,
nak balek kl or jb sebab arini ahad n ari isnin dah hari kerje
ak yg dah excited gile nak date then slept for a while
boring sebab x sampai2.hoho
anyway, kwn2 aku ats bas memang happening.
all of us sembang2, gelak2,
nyanyi2..
makan2..
sms-ing b, callin umi
sampai2 je jalan duta, b n i sent my frens kat bndr tasek selatan
then drove towards seremban
even spend time in tis short journey,
agak puas hati sebab dapat jumpe
we've no chances to meet to
nak jumpe tapi parents aku.......
xpelah..xkesah lah..lau jumpe slalu pon muak jugak
:) thanx sebab fetch me there