Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Tuesday, May 31, 2011

program kem motivasi "Perkampungan Ilmu"

baru balik dari program "Perkampungan Ilmu"
pesertanya : pelajar Pra-Universiti Atas & Bawah ( form 6)
1 program yg mencabar minda kerana berhadapan dengan
kalangan remaja yg tidak jauh beza umurnya dr kami
membimbing orang bukanlah suatu perkare yg mudah
ini dirasai oleh fasilitator2
bertemu dengan mereka seolah2 bertemu dengan diri sendiri ketika tingkatan 6 dahulu
kami sendiri pernah merasai alam Tingkatan 6
masih lagi degil, kurang keterbukaan minda, perlu disokong untuk berjaye
, kurang pembacaan, pengkayaan ilmu perlu segere dilakukan
namun bukan mudah untuk membimbing
apabila menghadapi situasi ini, fasilitator atau kaunselor tidak seharusnya cepat melatah
namun, kebimbangan tidak memenuhi matlamat guru mereka
iaitu "meningkatkan semangat mereka untuk terus bersemangat unutk belajar" :
tetap wujud dalam hati dan pemikiran kami.
kenyataan guru ini mencabar kami untuk terus bekerje keras menjayekan program ini
terutamanya barisan fasilitator yang dikepalai oleh Azeed dan diarahkan oleh Wan
tiade rehat, kepenatan, cuace yang trlalu panas, masalah sumber air, tidak lagi menjadi suatu keutamaan
kekecewaan ada juga terbit apabila melihat adik2 yang masih berdegil & kelihatan terpaksa mengikuti aktiviti..
tiada apa yang dapat diperkatekan apabila mendengar kata-kata yang kurang enak daripada mereka..
hati kami seperti luluh dan retak beribu2 kali
namun perjuangan perlu diteruskan demi mereka
& penghargaan dari sekolah mahupun pelajar tidak kami harapkan
cume mengharapkan adik2 ini sedar...
untuk terus berjuang demi masa depan yang cemerlang

Thursday, May 26, 2011

lat final exam pepa

esok last exam pepa
tp...
blogger-emoticon.blogspot.com
rse mcm belom ready.uhu
dgn 2 masalah yg tetibe muncul.saket ati
xpe2 ak gi program lpas exam sok ak nak lupekan masalah dgn die tu
bukan sekali, bukan 2 kali tp berkali2 terjadi...
aku jemu..ak bosan..ak xsuke dgr alasan...
ak rase nak tampa je laju2org tu
apsal kau suruh aku brubah ak bleh brubah tp kau xleh brubah siket pon walau ak dah mintak
aku benci nak cakap banyak kali bende bodoh yg same
kau cube la paham..asyek2 wat aku bengang
hey kalau btol kau maseh nak ia kekal, jagelah..
tingkah laku kau, sikap kau, kate2 kau..
aku boleh buat apsal ko susah sgt..
kalau ikut kexwarasan, nak je lempang berdas2 mamat ni..baru puas ati
ammagad..i lost my patience lah wit tis guy

Wednesday, May 25, 2011

.ye.

blogger-emoticon.blogspot.comok.d truth is im chubby n xkurus
semue pompuan nak klihatan cantek n salah ke
kalau sye? yg chubby ni nak kelihatan cantek dalam gambar?
suke hati lah lau lain pon in d real life n in my pic.
ade ke saye saketkan ati org?
seingat saye, xpernah kutuk gmbr org lau komen
even org tu xcantik
tapi kite tau lau tgk live she's beautiful
kalau pandang org plis jangan jadi so bute hati
lagi2 wat org yg chubby
org chubby ni rendah diri n sensitif
bukan korang xbelajar kan?
i dont need comments if ia menyakitkan hati
abes tu lau org chubby ni xboleh tangkap gambar yg cantik la?
org kurus je boleh bergambar cantik?
HEY GURL LISTEN!
semue dak2 pompuan course ak ni setahu aku ske bergambar
suke ati la lau dorang nak bergambar pon.
bukan untuk publisiti
atau pon pujian, juz suke2 untuk diri sendiri
so..ape yg ko saket hati sgt?
kalau kau cantik, ke xcantik ke
AAK ke? ak xkacau org so jgn r kacau aku
bajet gud-gud je


Monday, May 23, 2011

blogger-emoticon.blogspot.comhurm..semalam..bepeloh gile lpas keje
tensen lak aku.
bas xde lak.ak dah jalan sampai bus stop bru ade kete sapu@ cab lalu
hampeh betol.
bau bdn dh nek aroma 3 rse ak piker
hahaha :D
nk wt camne..haih..memang die xgalakkn student gi library ke?
no bus r provided at 6 till 7 pm.sangat saket ati
berdasarkan pemehatian aku..student ramai yg prefer nak gi library time2 ni , or nak gi tempat exam awal.
sadly bus yg disediekan untuk kuantiti : more than 1000 pipel kat hostel ni hanye 2 bijik bus
n tu pon malas gerak.fatfucked.

Saturday, May 21, 2011

care pakai eyeliner d latest

ok.as i love black eye liner dis muchblogger-emoticon.blogspot.com
nak share some tips lagi untuk eyeliner
ak ske pakai eyeliner yg base die crayon
means akan meleleh@ cair waktu panas
camne ak maintainkn bedak ak tanpe berketul2 n eyeliner cair waktu panas?
simple.
bedak two way face cake n krim kecantikan yang korang gune kene betol
aku gune miami two way face cake yang cover die kaler biru tu n krim kecantikan safi rania
gerenti mekap korang tahan
tapi jangan lupe bawak tisu
lap muke korang time peluh siket pon
eyeliner yg ak pakai takde cap.
sebab pakai yg ade cap sume xbes kesan die.
ak pakai yg rm 2.50 sebatang tp kepekatan kaler hitam die betol2 buat ak puas hati
mcm mane nak tau kaler eyelinr yg korang beli tu bes?
try dulu kat tgn b4 beli.uji kepekatan die..
avon stick eyeliner sangat buat aku bengkek sebab kaler die xbes n xrich @senang patah bagi orang yg gasak cam aku
harge : rm19 sumting
tp kualiti cam tenuk gendut.hehe :D

ok dlatest style ak ske gune untuk eyeliner ialah
menggariskan bahagian kelopak mate sederhane tebal
then bahagian bawah mate pulak ak juz bubuh separuh je eyeliner...
kawan2 ak kate comel.. :D wee~prasan2..haha
sebelum ni ak ske gaye evil-look yg ade gares melengkung @fish-tail kt ujung mate tu
lpas tu bosan sebab wore d same styel
ari 1st exam aritu ak juz gareskn eyeliner di bahagian kelopak mate je
tp ase xbes lak..
anyway i love yg baru ni..try aa..
selamat mencube!




Thursday, May 19, 2011

break lime hari b4 last paper

malam ni ade exam.urm
lpas tu ade gab dr malam ni sampai 25 aribulan.
las paper kuh 26 aribulan
sebab ak keje dr 22 sampai 24, pekate joging je dari muamalat ni
uhuhu..kire senam
penat pon penat lah
janji gerak badan.lau xpakse, xgerak.
nak xnak kene gak jalan sampai dewan MAS
hurm
ohoho..bui2
blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, May 18, 2011

tensed

blogger-emoticon.blogspot.com hurm.dh lame tension ngan bende yg same
bole x jgn kacau ak lagi?
ak mals la nak piker bende2 remeh ni
ak pelik la, bile kite xganggu irg
org xsenang tgk kite senang
permate dilimpahkan bertan2
tahi seketul gak yg dipandang
sakit hati.
semue org xperfect
org yg duk mngate kite pon xsempurne
hey fellas! ak xsabar lah ngn korang ni
syok la eh bahan bende yg almost crap n rubbish
aku pelik btol la
ak xpernah lak sebok lau u oll nak wat pape pon
buatlah ape korang nak
tp bleh x stop oll those perkataan yg menyakitkan hati
kau ingat kau Tuhan ke nak judge orang
pikir dulu der nak kutuk
Tuhan Maha Kaye
tunjuklah jalan dan petunjuk-MU
kepade mereke yg suke membahan ak
.fuffffffff
ak bole sabar.ak senyum
tp fahamlah
ak maseh manusie
bukan xde prasaan, ade.. cume ak xnak piker sgt2 bende2 bodoh ni

Saturday, May 14, 2011

ermm..when i google-ing sum of images
mate ku tertancap (cewah)
kt bracelet yg tomei2
wuu..bese nampak bracelet tu!
maksudnye = murah!
yeyy..lau keje then dpt gaji first thang yg ak nk beli ialah bracelet
second jam
ahahhaa. :D
see..otak ka da start berimaginasi
i lov bracelet n watchs damn much!
more than my pairs of shoes
sbb elok mane pon kasut tu ak bantai je pakai
ahaks :D
bracelet yg paling ak hargai ade duwe
first gelang ala2 bangra
sebab bunyi die yg biseng
pemberian mak tersayang
even murah ak paling cemas lau ak kehilangan gelang bangra kaler biru ni
then silver bracelet
ak tak tau harge die murah ke x
tp tu pok cik:my huny b bagi
wuhh..suke tu Tuhan jekk yg tau
ak xmintak len dah
gelang murah2 pon xpe
ak jage tatang bagai minyak yg penoh ooo
hehe :D
ok tu jek..nak sambung studi..bui bui

blogger-emoticon.blogspot.com trase semart doe pakai bracelet
ble jadi ayu or gangsta.. ahaks..banyak la
ermm..when i google-ing sum of images
mate ku tertancap (cewah)
kt bracelet yg tomei2
wuu..bese nampak bracelet tu!
maksudnye = murah!
yeyy..lau keje then dpt gaji first thang yg ak nk beli ialah bracelet
second jam
ahahhaa. :D
see..otak ka da start berimaginasi
i lov bracelet n watchs damn much!
more than my pairs of shoes
sbb elok mane pon kasut tu ak bantai je pakai
ahaks :D
bracelet yg paling ak hargai ade duwe
first gelang ala2 bangra
sebab bunyi die yg biseng
pemberian mak tersayang
even murah ak paling cemas lau ak kehilangan gelang bangra kaler biru ni
then silver bracelet
ak tak tau harge die murah ke x
tp tu pok cik:my huny b bagi
wuhh..suke tu Tuhan jekk yg tau
ak xmintak len dah
gelang murah2 pon xpe
ak jage tatang bagai minyak yg penoh ooo
hehe :D
ok tu jek..nak sambung studi..bui bui

blogger-emoticon.blogspot.com trase semart doe pakai bracelet
ble jadi ayu or gangsta.. ahaks..banyak la

bun bun

ermm..when i google-ing sum of images
mate ku tertancap (cewah)
kt bracelet yg tomei2
wuu..bese nampak bracelet tu!
maksudnye = murah!
yeyy..lau keje then dpt gaji first thang yg ak nk beli ialah bracelet
second jam
ahahhaa. :D
see..otak ka da start berimaginasi
i lov bracelet n watchs damn much!
more than my pairs of shoes
sbb elok mane pon kasut tu ak bantai je pakai
ahaks :D
bracelet yg paling ak hargai ade duwe
first gelang ala2 bangra
sebab bunyi die yg biseng
pemberian mak tersayang
even murah ak paling cemas lau ak kehilangan gelang bangra kaler biru ni
then silver bracelet
ak tak tau harge die murah ke x
tp tu pok cik:my huny b bagi
wuhh..suke tu Tuhan jekk yg tau
ak xmintak len dah
gelang murah2 pon xpe
ak jage tatang bagai minyak yg penoh ooo
hehe :D
ok tu jek..nak sambung studi..bui bui
ermm..when i google-ing sum of images
mate ku tertancap (cewah)
kt bracelet yg tomei2
wuu..bese nampak bracelet tu!
maksudnye = murah!
yeyy..lau keje then dpt gaji first thang yg ak nk beli ialah bracelet
second jam
ahahhaa. :D
see..otak ka da start berimaginasi
i lov bracelet n watchs damn much!
more than my pairs of shoes
sbb elok mane pon kasut tu ak bantai je pakai
ahaks :D
bracelet yg paling ak hargai ade duwe
first gelang ala2 bangra
sebab bunyi die yg biseng
pemberian mak tersayang
even murah ak paling cemas lau ak kehilangan gelang bangra kaler biru ni
then silver bracelet
ak tak tau harge die murah ke x
tp tu pok cik:my huny b bagi
wuhh..suke tu Tuhan jekk yg tau
ak xmintak len dah
gelang murah2 pon xpe
ak jage tatang bagai minyak yg penoh ooo
hehe :D
ok tu jek..nak sambung studi..bui bui

Thursday, May 12, 2011

blogger-emoticon.blogspot.com dunno yeyy 4 what bt exam paper tat ive to sit tonite mkes me butthurt
ahaha FAIL doe..dah la kne jawab dalam BI
aku bukan r well-spoken sampai fact words camtuh
ble hapal sumer
banyak doe

blogger-emoticon.blogspot.com ase nak hipnosis je L taya
suruh die benarkan kitorang jawab dalam meleis
haha :D then mcm org gile mark kitorang nyer exam paper
hahahahah :D
anyway susa ke senang ke tergolek ke terlentang ke..mlm ni ak tetap kne g jawab paper tuh
listen to price tag by jessie j juz now~kewl babe! cha-chang ba-blang ba-blang
so chaiyok2 eh!dedaaa

Tuesday, May 10, 2011

blogger-emoticon.blogspot.com ulala~ :D
mandi pagi2 then bercite2 nak stadi dgn betol2
esok ade paper
wish me luck!

Monday, May 9, 2011

bebelion

blogger-emoticon.blogspot.com dapat minum neskepe ptg2 ni memang sronok.
patot la pagi tadi cam ngantuk semacam.
lpe minum.adei

blogger-emoticon.blogspot.comok hazirah. time to std.dedaaa~

Saturday, May 7, 2011

:) one day wit books n songs

uhu.waktu ni ak ngah dgr lagu n ulangkaji.cm biase lah time2 std week ni.cant say a no-no to books.
ahax.ngah2 dgr lagu, then muncullah lagu auburn:all about him
sum of d lyrics mnarek perhatian :

"well, thank u bby"
"ur wlcm boo"
uuuu..phrase ni chomel sgt2..
ai ai aiblogger-emoticon.blogspot.com
di tmbah ngan phrase bwh ni

"my bby is oll i need n more"

uuuu..i dont nee no fancy car
n i dont need no diamond rings
my bby is all i need n more
cause i dont need those xtra thang

hee~kiut sgt2.ghedix sket as nak rehat2 kpale otak sket.uhuhu

Friday, May 6, 2011

holiday project

4 tis becomin holiday : break
i have 3 months to spend my time at home
dats y ak xbalek langsung sem ni
3 bulan tu wil nt b boring as ak excited nak balek
n b d house maid again..ahahah
bside of b a house maid, ak nak keje
keje ape tu masey dalam perancangan
then.d big project is i will spend sum of tat money to groom
nak buat selendang tp i tot tat thang kne beli kt kedah
nak tinjau harge if it possible i will start tat
ase tgn gatal nak brniage tp xder pngalaman jual cloth n accesories
sell tis thang ade turun naiknye.
mcm food industries la.ade hari laku gile, ade hari sale pon kurang
hurm
i should try it on
nak wat r ni..ingat nak beli mesin jahit kcik yg harge RM 2.50 kt mydin tuh
bole sambong tat project kat hostel
then tumpang jual kat kedai accesories sebelah kdai bos aku
bole x?
nk tgk die nyer flow cmner
lau ltak kat ctu ak boleh watch my stuff
tumpang kt kdai kawan aku ke si Tina
tp ak xingat la die sem bape sem depan
sem 5 ? means die dah nak habes dah
lau xtumpang kat diorang ak wat sales kat fesbuk.
fesbuk sale a lil bit slow lah.kne letak kat profile or blog2 yg femes
baru ade umpphh...
dalam kpale otak ak ni mcm2 nak wat tp slalu di-stuck-kan
dengan "xpayah lah" @ "takut"
ade lg 4 sem ni
nak wat nk wat
n then sewe tapak kt muamalat or DPP lain ke
tu yg paling brani ak akn buat
lau nak wat bia waktu awal sem
ak xsabar menghirup nafas nekmat
itu kalau berjaye
kalau x, jangan kecewe..belajar dari ksilapan
Rasulullah pun kate 90 % of pendapatan can get from bniage rite?
cube lah...cume kne pandai push n pull

Thursday, May 5, 2011

xpress urself

stadi week yg boring? buku bukak, bace tp cepat tutup?
yeah dats me.wats wrong uh..uhuu
hey hazirah wake up dowh
banyak kene hapal ni