Bloom Flower Bloom

Bloom Flower Bloom
its been a while~

Sunday, April 24, 2011

when i got sumone to talk to

suddenly i bumpd wit sumone.chinese.a guy
do luv to chat wit him
jz helo-ing, sembang kosong
as he also bz wit piles of his advrtisemnt works
n i wit part-time, assigmnt, final
n both of us only got nite to spend to chat to
i lov my boyfie
i only assume that chinese guy as my online-chatting fren
tats all not more than tat
my boyfie no need to worry
..~ok i gt to sleep
nite..uppss mornin~

Saturday, April 23, 2011

yaa

akher2 sem ni, blog ni jadi tempat luahan rase
ok..d early of tis week start wit sum shocking news
about d fellas of lecturers ordered tis n tat to us
i kind of afraid wit all of tat
fucking freaky thangs
mkes me more gloomy
ok..i admit d tears blown from ma eyes..
who didnt scared if u have to go thru an intrview
to pick who is exactly born to be a councillor
maybe us : me n oll of my coursemates didnt tke any attentions to d programs b4
bt dont u think why we mad as we paid to get sira n nt just food, n we got nothin
sira is a sign tat we went 4 d programs..
but d head n tails of d managemnt of d program lpas tangan
bile tanye bile dapat sira : sori dik, sabar kejap..
last2 habuk pon tarak...
tats y we all join program org lain jugak..sebab kalau x aktif, kitorang akan dipindahkan hostel
semuenye bergantung kat sira
sticker kenderaan UUM pon rely on sira
sape ckp sira xpenting?
sebab tu marah bile org cakap kite x hader..heyy kami datang k, cume kami xdiberi sira
..kami adek beradek course kaunseling kohort 4 maseh mahu kekal dalm bidang ni
kami beri komitmen
jika kami salah, tegurlah kami
kami dengar dan kami patuh
sebab kami xdegil or jahat
cukuplah teguran, kami ingat sampai bile2
plis help us..

Tuesday, April 19, 2011

stress d cni

.tiade ape yang nak diperkatekn.
cume sye sedang stress.
n feel so stpd wit all of tis.
wht 4?
wht wht wht?
ah.

Monday, April 18, 2011

what i tot rite now

read pile of my feberet blogs tis mornig
sambil menyiapkan my part dalam esaimen grup
akhirnye bahagian saye in my esaimen grup siap dgn jayenye
ak kene main n serius, pull n push waktu siyes spy ak siap kje
: xbleh trlalu fokus cz ak cepat boring~tp kije ak siap ok
:D
not much buang mase tp cukuplah supaye fokus ak kat esaimen xlari~
study n no play mkes jack a dull boy.err..betolkah pribahase ak? terlupe sudah~heee
b4 doin all tis stuff, sarapan adalah wajeb sebelom perot berdangdut hebadd~yahh
oat n nescafe : sum of my frens cakap, 'sebab tu la ko sembelit, ne leh campur oat n nes'
btolkah?
-___- yahh,, i admit ive tis problem since in secondary skool..
ubat doc, air, buah, n serat2 sumer xjalan..i hate tis part rite here
forget tat
..ok gtg
nak g khelas thuthorial cik norizan..buh-byeeeeeeeee

Friday, April 15, 2011

d awareness

sem ni ak amek paper psikologi sosial,KKI, KKK
sem lepas diakui ak xpham ape function teori2 kaunseling tu kat sesi2
sebab sem lepas kitorang juz blajar teori
then, facts die memang lahh mnimbun wa cakap
ade 13 teori xsilap ak yg kitorg kene std sem lpas
different theory different facts, cume sdiket jer prsamaan die
despite of tat, pngasas die pon lelain n ramai
naseb baik die macam ala2 sejarah, so ak bleh la hapal
wu3
sem ni pulak kitorang blajar pasal application of those theories dalam sesi kitorang
ok..memang agak haru biru, hi3..sebab baru nak blajar care aplikasi
n first time jadi kaunselor.even ak knal klien ak, tapi gugup seyh
yess..n kaunselor2 baru ni halangan die : ketaq n xtau nak tanya soklan sterusnye kat klien
ye ak xnafikan ak mcm tu..
ak harap ak lebih baik sem depan..
i tot tat i should bring sum of my notes balek cuti sem nnti
ulangkaji...
nak hapal sumer
at least tak lpe..
die macam ilmu agame lah..has to practise takpun ace slalu kalau x maybe luput dari ingatan

sem depan

rmm...bile dah nak akher sem 4 ni
banyak bende berlegar kat otak aku
salah satunye tentan how to survive sem depan
..ak akn keje as awayz
supaye ade duet spare
sebelom start sem depan pon nak keje
bside of nak tampung idop time cuti, ak nak saving sket
..harap je ade beberape akaun tp xde tambah saving lahh
1 akaun kosong
yg beberape lagi tu aku ade kuarkan duitt..
haihh
sem depan lagi nak mnyimpann
jgn enjoy sgt lah
gune je duit yg mak ayah bagi
-__-

Thursday, April 14, 2011

o__O

hurm..
agak menyesal r semalam tules status gitu
tu aku tules sebab berapi2
tp bile piker balek does that status mke senses?
tu yang wat aku padam balek
lagipon ak cakap mcm tu, mcm la ak bagus sgt.
sebab tu, ak rase cam kate2 ak mlampau semalam kat status tu
kepade awak dan awak, mintak maaf
itu khilaf saye
.. =__+" bad of me
ak slalu terpiker kalau kite mengate kt org salah buat tu buat ni, adekah aku ni betul sgt?
xpun, kadang2 aku piker, aku duk kritik org tu org ni, mcm la ak cantek sgt
there u go hazirah
sedar dah ni ak
..aritu ak xmau dah memndang negatif kt org
tp siket2 mesti ade buat gak..adeii
lagipon, lau aku kutuk pon , tah tulat tuli ak lak yang wat d same mistakes..haaaa
ak xperlu mngate org, sebab diri aku maseh lagi xsempurne.
sori again tau kat awak n awak

Sunday, April 10, 2011

dinner?again?

ho3..dinner kelas subjek kemahiran menolong-kami semakin hamper
: 23 april 2011
tema : tradisional kotemporari
fee : rm 50 include xchange presents
place : EDC Hotel five-five-five stars, UUM, Sintok, Kdh

tujuan kami mghadiri dinner berbayar ini adlh sbg antare assigmnt yg ditugaskan oleh prof kami
nasib baik dah tukar tema..~~save money la sket..wiwuwiwu
kalau tradisional means xpayah solekkah?tp kotemporari means moden right?
ok u can make-up hazirah bt dont too overdose
ok i wouldnt~bite my tounge
haha :D
anyway even ade rase terpakse, tp alang2 dah bayar, i tot kitorang should lompat2 hepi! hurrah~~ 4 that.. *sigh*
yeah..wit sort of seafood : steambot
+ side food : nasik goreng ???
n + bla bla bla
i dont care bout d food we gonna eat tat day..juz need to attnd n lompat2 like hell..hahah
:D
ok..b +ve...maybe d dishes is delicious..dont be so suspicious as EDC Hotel is d top top top hotel of d hill at d back of UUM~~lalalalala
anyway d green scenery of tis hotel mkes its more unique as it is a lil bit far from city, pekan.
ok..for those cn afford, they cn choose EDC hotel as their nonpermanent home bside of University Inn inside of UUM...
bukan nak promote tp try2 lah kan duk EDC ni..lau x skarang , lepas grad nanti xtau lah berpluang nak jejak kaki lagi kat cni
even d room paymnt is a lil bit xpensive, it is a lil bit worthy 4 those yang nak try tido hotel
kan?
if u nak makan pulak, u can eat at Jagoh restaurant, x jauh dari hotel tu
d quantity of d food they serve wuz superb.
u wil goin to satisfied wit d food u want to eat.
neway..ive got two pairs of pahang kurong i tot
shocking pink, n d another one is purple
bt im afraid my balloon spoil d beauty of tat baju kurong...aiyaiyai
i try so hard to kepp on track, tapi awayz trlincer dari landasan
how come~~~ammagad~~
i dunno wht will hppen....
if i cant fit tat baju kurong , i will wearing my new one tat i tempah kat kak jannah
tp baju tu untuk raye...mane ble aku pakai..hurmmm

fried rice..

Saturday, April 2, 2011

weekend : sateday

tis day should b a lovly day
i tot i wanna mke my day
evn ive got koko to attend to..
i tot i should do sumethang to chill my day
room-cleaning!
blueberry cuppycakess!
i feel warm if my room tidy, neat n clean
-__-
ok move gurls!

Friday, April 1, 2011

sharnaaz ahmad

im so die-hard-fan of sharnaaz ahmad
.sharnaaz ahmad.

ok.jgn kutuk as aku bru tgk drama n sereis yg die blakon
ungunya cinta.tangisan langsuir.kum2
neway dalam ungunya cinta Liz so cute ngan sharnaaz
sharnaaz lau xde misai + beard sgt comel n so-so bby fced
ohohoho
then if ade misai n beard, look like macho even sumtimes hes luv to appear in messy look
tot tat wz his style
anyway dos style goes to him..
~~~oh oh oh
ak jrg nak minat ngan plakon or pnyanyi
ak xminat org tp minat care die blakon n sore die yg sdap
bt tis guy sangat howt i tot
noe wht?
i olledi 'like' his fan page
adeii~~mcm buang tebiat lak kan
rather than others male actors i luv sharnaaz more..cewahhhh
suke gile tgk die blakon dgn Liz..sweet sgt.. :D
y dorang xkapel kan..maybe kat luar tats not Liz n Sharnaaz forreal
but i still luv both of dem..sweet!!!!!
ak xfanatik ngan plakon org putih mahupun yg kachak2 dr kOrea..
minat tgk cite je
nk lah..daaaaaaaaaaaa