BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

hehey

hehey
officially a clerky sumwhere in world

tEkan siNi pLiss~!

cLick2 dCni~lOvvv uuuu

Wednesday, April 23, 2014

~~Bila rasa terpaksa

Hye~
lewat mlm ni aku maseh x boleh tido even balik keje lewat.. cz ot
blurgh

Pernah x korang rase terpakse?
Mesti pernah kan?
Cth : Cikgu suruh siapkan keje mah, kite xnak buat, tapi terpakse buat cz takut kene rotan piaapp haip ahaa kn

*kantoi malas wt homework time skola dulu*
haha :D

itu la yg aku rase sekarang ni
terpakse ..
hati rase x enjoy tapi ape boleh buat bro.
hati kene kuat. tu je r,
ikut hati memang tak la kan nak buat.
tapi lau ikut kewarasan akal fikiran yang masih ade baki dalam otak aku ni,
aku kene buat
tu je

xde mase utk diri, buzu all d time.
hilang dah Hazirah yg happy go lucky
welcome hazirah d bloody moody
...aku ni punye a bising, suke gelak, tapi tangan aku stil boleh wat keje
tapi dgn atmosphere skrg ni..nak senyum tu kadang2 je..pergh gile x enjoy tp ap blh buat

aku xde piliha..aku perlu offer yang lebih baik dari keadaan sekrang ni..
gile stres lepas graduate..diri aku ni cube chil, cube relax..cube get fit dgn keadaan baru ni
tapi trust me..harom je rasenye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, April 20, 2014

Masak Maggi Care Aku~~

The thing is : ak tktau pe yg brubah dalam diri aku
coz dulu aku memang nak liat nak wat keje2 rumah time sekolah menengah n rendah sampai umi mesti pakse aku HAHAHAHA :D
nk wat cmane dulu lasak sket, degil, bkn degil sangat pun cume memang x rajen

sekarang ni cam da keperempuanan
attire pun da feminin, boleh la masak, buat2 keje umah
thanks aja saye wat keje2 umah mak
Sorry coz degil dulu - - being stubborn is not a nice thang ok adek2~
kesian mak. keje pagi petang anaknye harom sikit tamau tolong mak kat umah
hihi~

arini kitorang sampai kat rumah dari kampung dalam pukul lime lebih petang
walid pun xnak makan cz tadi kitorang da makan pau  n minum air panas odw balek ke rumah kat RNR

tetibe kul 9 "kak, ko nak megi? Walid nak masakkan ni"

panggilan ak kat umah: kak. n
d thing is bile die tny nak makan tu means die masak utk die skali la
:D ahaha berkias pulak ye ayah den ni ha ahaha

"xnah ah walid. kenyang lagi"

die pun menonong bukak lampu dapo nak masak utk die la

then, aku cepat cakap : "walid walid walid, xpe biar zirah masakkan"

sebenarnye, aku xnak die masak pakai minyak n ak nak masak care sihat coz aku nak ayah n mak aku sihat r..huhuhuu - -..sebenarnye ak takut kehilangan diorang awal sgt..

ok..aku memang fobia bab2 kematian ni..tu je la - -

Maggi care aku~

bahan2 :

1)air teh hijau (non-sugar) - 5 cawan
2)bawang merah - 1 labu (dihiris2 or potong dadu pun xpe)
3)bawang putih - 3 biji ( diracik/ dipotong halus2)
4)halia - 1 inci (racik halus)
5)tomato - 1 bijik (hiris2 nipis)
6)lobak - 1/2 batang (potong la iku suke ati korang hehe )
7)maggi - 1 bungkus
8)garam & perase if perencah megi tu x cukup rase bile korang da masukkan

care2 die :
1) rebus air n buat air teh hijau

2)masukkan air teh hijau dalam kuali/ periuk n bahan no 2 sampai la nombor 6
kalau suke pedas bleh la tambah cili padi 3 bijik..cili tu boleh potong halus or korang juz belah tengah menegak r

3)biarkan mendidih sikit masukkan sebiji telur if korang nak bubuh la

4) biar kuah2 mendidih then check carrot tu dah empuk belum

5)if carrot tu dah empuk , masukkan la perencah maggi tu , kalau rase tak cukup tambah sedikit garam.. bubuh sikit then rase.. kang terbanyak masin pulak tak bleh makan

6)akhir sekali masukkan la mee maggi tu

7) bile meggi da kembang sikit..tutup api masukkan lam mangkuk n makan aaaa

Link kebaikan teh hijau untuk kesihatan : http://sunnahdanherba.blogspot.com/2013/08/khasiat-teh-hijau.html

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, April 13, 2014

Ahad is precious day

speak off hari ahad
hari ni jz another weekend
n biase lah urgh esok isnin

hari nak dijadikan cite
pukul 5.30 pg mate da xnak tido..grrrrr.
so bangun je la...capai pisau n start wat bahan2 nak masak sambal goreng jawe,
ayah mak x bgn lg~memang terbalik..lau wktu kje ak bgn lmbt diorg awal
lau cuti ak bgn awl dorg bgn lmbt

da ptg2 kentang ayah ak dtg : mee nk wtpe
"mee goreng aahhh" ckp aku n brdoa ayah nk masakkan cz ak da celurkan mee n masak nasi ahahahahaha :D
"nak walid masakkan ke?" ayah ak hulor prtlgan
dengan pnoh semangat kesukanan ak jawap~ "YEEEE tlg la. nk wat sambal grg jawe ni"
n trsenyum smpai tinge
kacau2 nasi lam piyuk..cpt msk cz ayah nk g kje n nk bawak bkal
n d sad thing die lupe bawak bkal..
so ak n mak drove g hanta le bekal dye
..blanje dapo sket..bli bju sket..

then balek umah..seluk lam pti sejuk
terjumpe rosselle bli kt pasa besar seremban minggu lepas
ckp kt mak : nak wat ibu air ah
korek resipi kt internet

alhamdulillah jadik

bahan 1)30 lebih2 bijik buah roselle
2)gula 5 cawan
3)air 2 liter

care: 1)amek yg merah je (kelopak die je) biji die warne ijau asingkan
2)basuh la kan bfore kopek kelopak die tu
3)masukkan air n kelopak merah rosselle, gule 5 cawan  tu lam periuk
4)biarkan menggelegak then perlahankan api
5)biar sampai 20 menet
then siappppppp
bleh la simpan pti sjuk
slamat minum..ltak lam air ok..wat air..jgn minum plak..mmg rse gule la yeerrr


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, February 15, 2014

:) Carie Diaries Purse

Hye.
Aku suke tengok cerite "Carrie Diaries"

Dalam season pertame, Carrie nk pergi praktikal n nak bawak beg peninggalan mak die g office tapi adek die marah n dah kotorkan beg tu ngan nail polish

aku nak buat beg aku mcm tu.. coz aku ade handbag hitam n so boring xde ape2 motif atas die kcuali silver studded on d holder.
bside beg warne hitam if  dah 2 or 3 years n material from PU ..of course die akan buruk , timbul warne putih n sum of em akan menggelupas..
beg yg ni thanks Allah die x menggelupas jz timbul sikit white dots.

mcm bes je nak touch up ala2 carrie diaries' purse ni~~excited2

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XKizjO7eLmM

link tutorial nak buat purse ni

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, January 5, 2014

kehidupan lepas graduate 2

:)
Hye~morning~
Harini hari yg ditunggu cz cuti n weekend~hurrah!!
semalam lepas halfday keje. balekumah n tido. puas ati. hehe :D
dalam beberape buln ak bertukar kehidupan
bulan 7 habis belajar-> menganggur 2 bulan->kerja pembantu farmasi sebulansetengah->konvo->kerani

bile aku ckp lepas konvo ak keje, sume org kate baguslah. cepat dpt keje
:) ok hati hepi sikit.
even kerje bukan bes pun, tpi brsyukur gak,, lubuk cari rezki kott

dunia sebenar kerje agak menakutkan ak cz ak bukan pernah keje cmpany pun
sebelum ni kat uni pun ak amik part time memasak, pembantu kedai
so..xde xperiences langsung
totally zero.

ak tekad nak keje elok2
nk kmpul duit
enjoy ngn mak ayah~
haha~nmpk sgt ank manje pun

nak wat cmane..ak da duduk 4 tahun kat hostel time skola,,, 4 tahun kat uni memang jauh ngan mak ayah..
baru sekarang dapat berkepit ngan dorang
gadoh cakor2 baik balik gelak2 ..
ak xnak kawen lagi
..tapi satu2 kawan2 sekolah n uni aku kawen..ade anak da pon - -"""
so.. sebab ak xde duit lagi ak ade excuse la x kawen lagi kan.
ahaks~~~

antare sebab ak x kawen lagi :
1)duit simpananbelumready
2)part of otak aku belum ready
3)xkenal sgt mak ayah die lagi
4)sayang ngan mak ayah tebal sgt( ayt anak manje ahahahahahaha)
5)...n banyak lagi
hahahaha malas nak tulis~

tp bile da sedie ak kawen ok..
kepade die. jgn risau. sye memang nk kwen. bg mase kjap ok.
sye syg kt awk. cume sye xcukup duit lg ahahahaha


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, December 13, 2013

Kehidupan lepas graduate

after graduation
i feel like totally "owh wht shud i do?"
omg aku da jadi penganggur.
xkeje x belajar free from books for exam
ow i jz lv d freedom atmosphere for a while
tapi lepas dua bulan : 8 & 9 gile bosan
especially bile soal duit
pokai kot

dalam 2 bulan tu bukan aku makan tido tapi cari kerja
hurm tapi hampeh
xdapat..
xpe la
las2 ak kje farmasi
pembantu farmasi.
ak ok je janji buat sementare waktu ak ade kerje.

pengalaman
ape yang mahal skarang ni : pengalaman
skarang aku dah start kerje baru.
bahagian billing
susah weh but i got no choice
baru seminggu tapi ak rase azab sgt
sebab langsung xde basic akaun ke billing ke
haihh...

anyway ape aku nak sampaikan kat sini
lepas graduate, bukan senang nak senang
bile ko x keje, situasi yang korang akan hadapi :

1)mak ayah mule bising bile korang nak cari n dapat kerje
2)pokai n xde duit
3)korang rase tertekan
4)mula kurang tidur sebab fikir macam mane nak dapat kerje cepat
5)habiskan mase cari keje kat luar n waktu online
6)sanak saudare, kawan2 mak ayah mule tanye mak ayah , kite da keje belum
7)berase rugi sebab habiskan duit ptptn
8)mule rase xsuke habis belajar
n banyak lagi...............

till then bye :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 8, 2013

attend a kenduri

haha
hye
hari ni aku cuti n ak teman mak pergi kenduri sedare mare kat UPM Serdang
Kendurinye Alhamdulillah takde kompang2 xde lagu2 kahwin
yang terdengar di tepi telinga hanyalah alunan ayat alQuran dan emcee yang berbicara
dan juga bualan jemputan kenduri
saudara mara sampai
gelak tawa gembira bergambar

walau ade seorang duwe yang memang perangainye x menyenangkan
OMG memang saket mate aku tengok mereke
tapi biarlah dunie luas lagi
n mana tau lame2 aku n dorang ok kan.
so tayah piker sgt la. smal matter je beb

k selamat keje esok
harap2 aku x wat salah keje aku semalam..huhu

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS