BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

hehey

hehey
officially a clerky sumwhere in world

tEkan siNi pLiss~!

cLick2 dCni~lOvvv uuuu

Sunday, April 13, 2014

Ahad is precious day

speak off hari ahad
hari ni jz another weekend
n biase lah urgh esok isnin

hari nak dijadikan cite
pukul 5.30 pg mate da xnak tido..grrrrr.
so bangun je la...capai pisau n start wat bahan2 nak masak sambal goreng jawe,
ayah mak x bgn lg~memang terbalik..lau wktu kje ak bgn lmbt diorg awal
lau cuti ak bgn awl dorg bgn lmbt

da ptg2 kentang ayah ak dtg : mee nk wtpe
"mee goreng aahhh" ckp aku n brdoa ayah nk masakkan cz ak da celurkan mee n masak nasi ahahahahaha :D
"nak walid masakkan ke?" ayah ak hulor prtlgan
dengan pnoh semangat kesukanan ak jawap~ "YEEEE tlg la. nk wat sambal grg jawe ni"
n trsenyum smpai tinge
kacau2 nasi lam piyuk..cpt msk cz ayah nk g kje n nk bawak bkal
n d sad thing die lupe bawak bkal..
so ak n mak drove g hanta le bekal dye
..blanje dapo sket..bli bju sket..

then balek umah..seluk lam pti sejuk
terjumpe rosselle bli kt pasa besar seremban minggu lepas
ckp kt mak : nak wat ibu air ah
korek resipi kt internet

alhamdulillah jadik

bahan 1)30 lebih2 bijik buah roselle
2)gula 5 cawan
3)air 2 liter

care: 1)amek yg merah je (kelopak die je) biji die warne ijau asingkan
2)basuh la kan bfore kopek kelopak die tu
3)masukkan air n kelopak merah rosselle, gule 5 cawan  tu lam periuk
4)biarkan menggelegak then perlahankan api
5)biar sampai 20 menet
then siappppppp
bleh la simpan pti sjuk
slamat minum..ltak lam air ok..wat air..jgn minum plak..mmg rse gule la yeerrr


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, February 15, 2014

:) Carie Diaries Purse

Hye.
Aku suke tengok cerite "Carrie Diaries"

Dalam season pertame, Carrie nk pergi praktikal n nak bawak beg peninggalan mak die g office tapi adek die marah n dah kotorkan beg tu ngan nail polish

aku nak buat beg aku mcm tu.. coz aku ade handbag hitam n so boring xde ape2 motif atas die kcuali silver studded on d holder.
bside beg warne hitam if  dah 2 or 3 years n material from PU ..of course die akan buruk , timbul warne putih n sum of em akan menggelupas..
beg yg ni thanks Allah die x menggelupas jz timbul sikit white dots.

mcm bes je nak touch up ala2 carrie diaries' purse ni~~excited2

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XKizjO7eLmM

link tutorial nak buat purse ni

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, January 5, 2014

kehidupan lepas graduate 2

:)
Hye~morning~
Harini hari yg ditunggu cz cuti n weekend~hurrah!!
semalam lepas halfday keje. balekumah n tido. puas ati. hehe :D
dalam beberape buln ak bertukar kehidupan
bulan 7 habis belajar-> menganggur 2 bulan->kerja pembantu farmasi sebulansetengah->konvo->kerani

bile aku ckp lepas konvo ak keje, sume org kate baguslah. cepat dpt keje
:) ok hati hepi sikit.
even kerje bukan bes pun, tpi brsyukur gak,, lubuk cari rezki kott

dunia sebenar kerje agak menakutkan ak cz ak bukan pernah keje cmpany pun
sebelum ni kat uni pun ak amik part time memasak, pembantu kedai
so..xde xperiences langsung
totally zero.

ak tekad nak keje elok2
nk kmpul duit
enjoy ngn mak ayah~
haha~nmpk sgt ank manje pun

nak wat cmane..ak da duduk 4 tahun kat hostel time skola,,, 4 tahun kat uni memang jauh ngan mak ayah..
baru sekarang dapat berkepit ngan dorang
gadoh cakor2 baik balik gelak2 ..
ak xnak kawen lagi
..tapi satu2 kawan2 sekolah n uni aku kawen..ade anak da pon - -"""
so.. sebab ak xde duit lagi ak ade excuse la x kawen lagi kan.
ahaks~~~

antare sebab ak x kawen lagi :
1)duit simpananbelumready
2)part of otak aku belum ready
3)xkenal sgt mak ayah die lagi
4)sayang ngan mak ayah tebal sgt( ayt anak manje ahahahahahaha)
5)...n banyak lagi
hahahaha malas nak tulis~

tp bile da sedie ak kawen ok..
kepade die. jgn risau. sye memang nk kwen. bg mase kjap ok.
sye syg kt awk. cume sye xcukup duit lg ahahahaha


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, December 13, 2013

Kehidupan lepas graduate

after graduation
i feel like totally "owh wht shud i do?"
omg aku da jadi penganggur.
xkeje x belajar free from books for exam
ow i jz lv d freedom atmosphere for a while
tapi lepas dua bulan : 8 & 9 gile bosan
especially bile soal duit
pokai kot

dalam 2 bulan tu bukan aku makan tido tapi cari kerja
hurm tapi hampeh
xdapat..
xpe la
las2 ak kje farmasi
pembantu farmasi.
ak ok je janji buat sementare waktu ak ade kerje.

pengalaman
ape yang mahal skarang ni : pengalaman
skarang aku dah start kerje baru.
bahagian billing
susah weh but i got no choice
baru seminggu tapi ak rase azab sgt
sebab langsung xde basic akaun ke billing ke
haihh...

anyway ape aku nak sampaikan kat sini
lepas graduate, bukan senang nak senang
bile ko x keje, situasi yang korang akan hadapi :

1)mak ayah mule bising bile korang nak cari n dapat kerje
2)pokai n xde duit
3)korang rase tertekan
4)mula kurang tidur sebab fikir macam mane nak dapat kerje cepat
5)habiskan mase cari keje kat luar n waktu online
6)sanak saudare, kawan2 mak ayah mule tanye mak ayah , kite da keje belum
7)berase rugi sebab habiskan duit ptptn
8)mule rase xsuke habis belajar
n banyak lagi...............

till then bye :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 8, 2013

attend a kenduri

haha
hye
hari ni aku cuti n ak teman mak pergi kenduri sedare mare kat UPM Serdang
Kendurinye Alhamdulillah takde kompang2 xde lagu2 kahwin
yang terdengar di tepi telinga hanyalah alunan ayat alQuran dan emcee yang berbicara
dan juga bualan jemputan kenduri
saudara mara sampai
gelak tawa gembira bergambar

walau ade seorang duwe yang memang perangainye x menyenangkan
OMG memang saket mate aku tengok mereke
tapi biarlah dunie luas lagi
n mana tau lame2 aku n dorang ok kan.
so tayah piker sgt la. smal matter je beb

k selamat keje esok
harap2 aku x wat salah keje aku semalam..huhu

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 4, 2013

Hidoppp baru keje baru n gila baru

hye u olls~
lame gile kan aku x update
sorry encek blog tersayang
...kegilaan mencari kerja n gila sebab kerje bende yang aku tak pernah belaja buat ak xde mase nak berfoya2
ak keje pembantu farmasi untuk sebulan setengah then behenti cz dapat kerja kat tempat ayah ak keje
lepas dapat pengalaman aku ingat nak mintak keje lain pulak tapi nak kje betol2 kt cni cz nak dapat surat bes dari manager ni untuk manager baru nanti kn..

hari 1st memang nokharom bosan gila
tapi..
ok la
dari penat gila n gaji pon ade ckit beza
ni pengalaman namenye..
kalau aku tau es pi em pun da blh dapat kerani baik ak takyah study..
hak2
da 23 umo skarang weh.. nak x nk aku takleh buang mase.. memang kena cari keje elok2..

banyak lagi agenda hidup nak kne buat selain cari keje bagus
contohnye : kawen, berjimba dengan mak ayah n adek, bele atok nenek.
usaha untuk mencari kesenangan dan hanya Allah sj mengerti aku cuba dan berusaha keras untuk mase depan hidup yg lebih bagus.

hidop memang susah
ko kene berusehe untuk jadi senang
kalau ko x berusehe , ko x kemane weyh..
melainkan bakal laki ko tu anak king, lord bla bla bla

umo da 23 ni ade gak suare2 yang disuarekan oleh aku sendiri n encik pakwe
hahaks
mak pon ade tanye2 ade x keinginan nk kawen.. die takot aku xnak kawen lettew haha
tunang..tapi aku cam nak kawen terus je...tunang2ni leceh la..
nak tunang bole
wat 2 jam bfore akad nikah
tunang n sah teros
kannn~
jimat blanja.
skali harong je...

tapi kene consider dulu by two side of fmily.
ey lau susah2 tolong baya kan sume lau nk ikut satu2..
hehe :D
katering skang pon mau2 10 ringgit ke atas n belas2 lau nak ade khemah n bla bla bla
cth 14 x 1000 x ke 14000 baru catering khemah meja hiasan belom baju hantaran mas kawen
banyak wo duit nk pakai...
botak kapla ak n pakwe aku..
....kawen then lepas kawen pon pakai duit gk.
blh x akad nikah je mak?
wat kenduri doa selamat cukop la kan~ok memang mintak mak ketuk dengan senduk ea aku ni :D hahaha

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, November 13, 2013

Diary : New life

Hye korang~

hari ni da genap sebulan seminggu jd pembantu farmasi.
..even susah nk ingat ..
kadang2 stress gak..
tapi ok je
as long as aku try dan x giv up
boss aku pon duwe2 ok
...
thanks mak sebab selalu paham anak pompuan die ni idup da tunggang terbalik keje siang malam,,
ayah x brape faham. xpela.. die x rase keje kedai or farmasi..

im not so hepy. tapi ok la as long as aku x pokai xde duit langsung...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS