BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

hehey

hehey
officially a clerky sumwhere in world

tEkan siNi pLiss~!

cLick2 dCni~lOvvv uuuu

Sunday, July 20, 2014

Bulan Ramadhan : at hometown

Hye. Salam
Bulan Ramadhan tinggal beberape belas hari lagi
Bulan ni antare bulan paling kurang makan
sahur : nasi sesenduk pun x habis coz yg lalu cume la sayo masak air n nescafe n air kosong.
buke : nasi memang x hadap coz penuh air :D n lauk
puase x dapat makan banyak coz ruang perut x cukup
aku n mak selalu x paham cemane org lain boleh muat makan banyak2
x kesah la
maybe diorang ade extra tank kot


tapi berat normal lau kat rumah ni mesti 65
hurm lau ikut BMI ak ngah overweight ni
BMI : smpai 55 kg je
urghh
nk turun lagi 5 kg tu kene work out sesungguh tu
coz lepas da turun 20 kilo dulu
nk turun 5 kilo tu lau x work out slaen kene diet memang no hope
makkkkkkk
diet tu x kesah sebab ak memang x brape nak mlantak slain air
air tu penting especially coffe, nes n air kosong
perghh air kosong tu kan x leh tinggal doe

tapi..

aku syukur gak aku da turun 20 kilo tu
skrg bile berat aku 65 pon org kate aku gemok
kalau aku tak turun 20 kilo dulu?
uih..
ak memang amek berat sal body eight cz first impression nak mintak keje tu memang penampilan , care cakap, n d way ko bawak diri time interview

stay calm beby
lepas pose u ni
watch me out
work out work out work out

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, June 29, 2014

Salam Ramadhan :)

Hye~Woww
Hari ni Hari Pertame Bulan Ramadhan tahun ni
Sahur tadi : nasi, sup sayo, air kosong duwe gelas besar, nescafe, buah tinn, kurma.
:D hehe

Anyway sebenarnye, nak promote GELANG a.k.a BRACELET

1= RM 10
2= RM 18
Postage = RM 7
 Whatsapp/ Sms me at 0172684225
Jgn Mcj Nak Berkenalan Pulak Eh? Haha *kiddin :D





Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, April 28, 2014

diary : back to 2009

ya aku di situ

2009
kali pertama aku jumpa kau
cinta atau tidak entah aku sendiri tak tahu

kecewa derita
tapi kerna itu kita terikat
seawalnya ku tak lihat indahnya bersama kau

tapi entah
biar hati tak terasa benarkah aku sedang berpijak di bumi nyata
kau
buat kesekian kalinya menggoncang bahuku 
tersedarlah aku ini realiti

hati memang tak terasa rindu
aku kalut dengan hidup aku sendiri dan biar kau di tepi
aku sangka mungkin kau rasa aku tak punya rasa
dan aku sangka kau akan berlalu pergi begitu sahaja

tapi tahun demi tahun
sejujurnya ikatan ini mematangkan aku
biar hati pernah menipu dan berpaling daripada diri kau
tetapi aku tetap cari jalan pulang ke sisi kau akhirnya

kerana yang aku rindu hanya kau seorang
ya
kau seorang

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, April 23, 2014

~~Bila rasa terpaksa

Hye~
lewat mlm ni aku maseh x boleh tido even balik keje lewat.. cz ot
blurgh

Pernah x korang rase terpakse?
Mesti pernah kan?
Cth : Cikgu suruh siapkan keje mah, kite xnak buat, tapi terpakse buat cz takut kene rotan piaapp haip ahaa kn

*kantoi malas wt homework time skola dulu*
haha :D

itu la yg aku rase sekarang ni
terpakse ..
hati rase x enjoy tapi ape boleh buat bro.
hati kene kuat. tu je r,
ikut hati memang tak la kan nak buat.
tapi lau ikut kewarasan akal fikiran yang masih ade baki dalam otak aku ni,
aku kene buat
tu je

xde mase utk diri, buzu all d time.
hilang dah Hazirah yg happy go lucky
welcome hazirah d bloody moody
...aku ni punye a bising, suke gelak, tapi tangan aku stil boleh wat keje
tapi dgn atmosphere skrg ni..nak senyum tu kadang2 je..pergh gile x enjoy tp ap blh buat

aku xde piliha..aku perlu offer yang lebih baik dari keadaan sekrang ni..
gile stres lepas graduate..diri aku ni cube chil, cube relax..cube get fit dgn keadaan baru ni
tapi trust me..harom je rasenye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, April 20, 2014

Masak Maggi Care Aku~~

The thing is : ak tktau pe yg brubah dalam diri aku
coz dulu aku memang nak liat nak wat keje2 rumah time sekolah menengah n rendah sampai umi mesti pakse aku HAHAHAHA :D
nk wat cmane dulu lasak sket, degil, bkn degil sangat pun cume memang x rajen

sekarang ni cam da keperempuanan
attire pun da feminin, boleh la masak, buat2 keje umah
thanks aja saye wat keje2 umah mak
Sorry coz degil dulu - - being stubborn is not a nice thang ok adek2~
kesian mak. keje pagi petang anaknye harom sikit tamau tolong mak kat umah
hihi~

arini kitorang sampai kat rumah dari kampung dalam pukul lime lebih petang
walid pun xnak makan cz tadi kitorang da makan pau  n minum air panas odw balek ke rumah kat RNR

tetibe kul 9 "kak, ko nak megi? Walid nak masakkan ni"

panggilan ak kat umah: kak. n
d thing is bile die tny nak makan tu means die masak utk die skali la
:D ahaha berkias pulak ye ayah den ni ha ahaha

"xnah ah walid. kenyang lagi"

die pun menonong bukak lampu dapo nak masak utk die la

then, aku cepat cakap : "walid walid walid, xpe biar zirah masakkan"

sebenarnye, aku xnak die masak pakai minyak n ak nak masak care sihat coz aku nak ayah n mak aku sihat r..huhuhuu - -..sebenarnye ak takut kehilangan diorang awal sgt..

ok..aku memang fobia bab2 kematian ni..tu je la - -

Maggi care aku~

bahan2 :

1)air teh hijau (non-sugar) - 5 cawan
2)bawang merah - 1 labu (dihiris2 or potong dadu pun xpe)
3)bawang putih - 3 biji ( diracik/ dipotong halus2)
4)halia - 1 inci (racik halus)
5)tomato - 1 bijik (hiris2 nipis)
6)lobak - 1/2 batang (potong la iku suke ati korang hehe )
7)maggi - 1 bungkus
8)garam & perase if perencah megi tu x cukup rase bile korang da masukkan

care2 die :
1) rebus air n buat air teh hijau

2)masukkan air teh hijau dalam kuali/ periuk n bahan no 2 sampai la nombor 6
kalau suke pedas bleh la tambah cili padi 3 bijik..cili tu boleh potong halus or korang juz belah tengah menegak r

3)biarkan mendidih sikit masukkan sebiji telur if korang nak bubuh la

4) biar kuah2 mendidih then check carrot tu dah empuk belum

5)if carrot tu dah empuk , masukkan la perencah maggi tu , kalau rase tak cukup tambah sedikit garam.. bubuh sikit then rase.. kang terbanyak masin pulak tak bleh makan

6)akhir sekali masukkan la mee maggi tu

7) bile meggi da kembang sikit..tutup api masukkan lam mangkuk n makan aaaa

Link kebaikan teh hijau untuk kesihatan : http://sunnahdanherba.blogspot.com/2013/08/khasiat-teh-hijau.html

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, April 13, 2014

Ahad is precious day

speak off hari ahad
hari ni jz another weekend
n biase lah urgh esok isnin

hari nak dijadikan cite
pukul 5.30 pg mate da xnak tido..grrrrr.
so bangun je la...capai pisau n start wat bahan2 nak masak sambal goreng jawe,
ayah mak x bgn lg~memang terbalik..lau wktu kje ak bgn lmbt diorg awal
lau cuti ak bgn awl dorg bgn lmbt

da ptg2 kentang ayah ak dtg : mee nk wtpe
"mee goreng aahhh" ckp aku n brdoa ayah nk masakkan cz ak da celurkan mee n masak nasi ahahahahaha :D
"nak walid masakkan ke?" ayah ak hulor prtlgan
dengan pnoh semangat kesukanan ak jawap~ "YEEEE tlg la. nk wat sambal grg jawe ni"
n trsenyum smpai tinge
kacau2 nasi lam piyuk..cpt msk cz ayah nk g kje n nk bawak bkal
n d sad thing die lupe bawak bkal..
so ak n mak drove g hanta le bekal dye
..blanje dapo sket..bli bju sket..

then balek umah..seluk lam pti sejuk
terjumpe rosselle bli kt pasa besar seremban minggu lepas
ckp kt mak : nak wat ibu air ah
korek resipi kt internet

alhamdulillah jadik

bahan 1)30 lebih2 bijik buah roselle
2)gula 5 cawan
3)air 2 liter

care: 1)amek yg merah je (kelopak die je) biji die warne ijau asingkan
2)basuh la kan bfore kopek kelopak die tu
3)masukkan air n kelopak merah rosselle, gule 5 cawan  tu lam periuk
4)biarkan menggelegak then perlahankan api
5)biar sampai 20 menet
then siappppppp
bleh la simpan pti sjuk
slamat minum..ltak lam air ok..wat air..jgn minum plak..mmg rse gule la yeerrr


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, February 15, 2014

:) Carie Diaries Purse

Hye.
Aku suke tengok cerite "Carrie Diaries"

Dalam season pertame, Carrie nk pergi praktikal n nak bawak beg peninggalan mak die g office tapi adek die marah n dah kotorkan beg tu ngan nail polish

aku nak buat beg aku mcm tu.. coz aku ade handbag hitam n so boring xde ape2 motif atas die kcuali silver studded on d holder.
bside beg warne hitam if  dah 2 or 3 years n material from PU ..of course die akan buruk , timbul warne putih n sum of em akan menggelupas..
beg yg ni thanks Allah die x menggelupas jz timbul sikit white dots.

mcm bes je nak touch up ala2 carrie diaries' purse ni~~excited2

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XKizjO7eLmM

link tutorial nak buat purse ni

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS